april

April een onverwachte lading

En POEF toen was het ineens gewoon alweer mei. Niet normaal hoe snel de tijd voorbij vliegt toch? Maar goed een nieuwe maand betekend een nieuw maandoverzicht en wel van april dus deze keer. Bij het schrijven van mijn maandoverzicht lees ik de vorige ook altijd even terug. En gelukkig kan ik zeggen dat de maand april voor mij emotioneel gezien wat stabieler verliep dan maart. Naja tot deze blog dan..

Hoewel ik mezelf dus in redelijk rustig vaarwater bevond leek april zelf wel behoorlijk in de war. Want wie heeft er eerder een witte Pasen meegemaakt? Dat was toch wel even flink slikken na het mooie weer waar we in maart op getrakteerd waren. En ondanks dat we best wel wat mooie dagen hebben gehad vond ik april toch voornamelijk koud en nat. Juist nu bij iedereen het verlangen naar het voorjaar zo groot is. Beetje balen dus!! Of een beetje boel misschien. In elk geval hoop ik dat we in mei toch echt wel wat meer zonnige dagen en hogere temperaturen zullen krijgen. Wat jullie?

project tuin

Nou heb ik net een heel verhaal afgestoken over het slechte weer in April. Maar dat hield mij net tegen om verder te gaan met onze tuin. Jeetje dat groen werkt verslavend joh! Uhm nee niet dat groen, de bomen en plantjes in de tuin bedoel ik natuurlijk. Als het aan mij had gelegen had ik nog een keer zoveel tegels er uit getrokken en gras neer gelegd. Maar Theo attendeerde mij op het feit dat ons grasveldje voor er regelmatig uit heeft gezien als braakliggend terrein. Nu vond ik persoonlijk dat dat de laatste paar jaar best meevalt en we ook achter wel een veldje aankonden. Maar helaas heb ik hem (nog niet) weten te overtuigen.

Toch gingen er nog een aantal tegels uit om een extra border te creëren. Gewoon groot inzetten dan kun je meestal wel een compromis sluiten 😉 Die border heb ik van de week vol geplant met mooie zomer bloeiers en een sierappeltje. Het ziet er gelijk weer zoveel gezelliger uit, ik wordt er helemaal blij van! Komende week zal dan nog een boom worden bezorgd die ik online heb besteld. Hier heb ik echt hoofdbrekens van gehad om dat ik maar geen beslissing kon nemen welke boom ik moest kiezen. En uiteindelijk toen ik een mooie voorbij zag komen heel snel besloten en besteld. Inmiddels heb ik al meerder nachtmerries gehad over deze boom. Dus ik zal jullie laten weten of dit naar tevredenheid is verlopen. Gaan jullie voor me duimen??

de domper van april

In het vorige maandoverzicht vertelde ik ook dat we waren gestart met het meedraaien van Ravi op speciaal onderwijs. Helaas heeft dit geen vervolg gekregen in april. Vanwege C was de school extra voorzichtig en uiteindelijk hebben ze besloten dat we moesten stoppen met dit proefdraaien. Wel jammer dat we dat pas te horen kregen toen ze ons belde om hun conclusie met ons te delen. Sinds wij met Ravi in  de molen van onderzoeken en aanvragen terecht zijn gekomen is mij erg duidelijk geworden dat je er als ouder bovenop moet zitten. Dat je altijd om extra verduidelijking en bevestiging moet vragen. Want jeetje die communicatie, wat een drama!!!!

onbegrepen

Nadat Ravi 3x een half uur heeft meegelopen op school hebben ze hem ook nog 2 maal geobserveerd in zijn behandelgroep. Toen ze ons belde met de conclusie, en dus de mededeling dat het meedraaien is afgebroken, kregen we ons gevoel bevestigd. Ravi is op dit moment te zorgintensief om naar school te kunnen. Dat in dat gesprek duidelijk werd dat wij niet worden begrepen deed nog wel het meeste pijn. Vooral door de manier waarop eigenlijk. Want zo wist deze dame mij te vertellen, school vond het veel belangrijker dat een kind kan vertellen of het een leuke dag had gehad dan dat hij een boek kan lezen… En wat wilden wij er nu eigenlijk precies uithalen?

een onverminderde zoektocht

Soms voelt zo’n opmerking als een schop in je gezicht en soms dringt het niet eens gelijk door wat er eigenlijk wordt gezegd. In elk geval gaf deze mevrouw aan dat Ravi pas naar school kan als hij kan functioneren in een groep van 8 met begeleiding van 2. Maar waar Ravi dan terecht zou kunnen om deze vaardigheden te leren kon ze me natuurlijk niet vertellen. En zo gaat onze zoektocht weer verder. Want óók wij willen Ravi graag meer sociale en communicatieve vaardigheden bij brengen. Maar waar zou dat beter zijn dan met leeftijdgenootjes met wie hij aansluiting vindt?  Die plek is er maar helaas is de gemeente niet overtuigd van dit feit. En denk ik dat die mevrouw van school haar standpunt beter duidelijk zou kunnen maken bij hun!!

Wauw dit te schrijven maakt wel wat bij me los. Ik deel best regelmatig iets over onze zorgen voor en over Ravi maar dat is natuurlijk maar het topje van de ijsberg. Nu ik dit vertel komen er nog veel meer dingen bij me boven waarvan ik denk dat die niet goed gaan of oneerlijk zijn. Maar we zitten er inmiddels al zo’n tijd in en raken er misschien wel wat aan gewend. Dus de verdrietige dingen krijgen gewoon minder aandacht. We moeten tenslotte gewoon weer door! Soms voelt het als het maken van een puzzel waarvan wat stukjes ontbreken. Je raakt gefrustreerd omdat het niet lukt, maar als niet alles aanwezig is dan is het ook gewoon onhaalbaar??

april aflsuiten

Jeetje dit was niet de insteek die ik in gedachte had toen ik aan het maandoverzicht van april begon. Ik heb echt ook nog wel wat leuke dingen te vertellen!! Zo kreeg ik deze maand mijn mooie wenkies. Goed, dit is even een omslag in het verhaal haha maar ik wil het toch graag nog even delen! Deze maand liet ik namelijk powderbrows zetten en daar ben ik me toch een partijtje blij mee!! Echt mocht je twijfelen, ga het gewoon doen. Ik zit nu elke dag met m’n slaaphoofd maar met perfecte wenkies boven m’n eerste kopje koffie. En dat is een wereld van verschil kan ik je zeggen 😉 

april
Met m'n nieuwe wenkies durf ik zelfs met m'n ochtendhoofd op de foto

Daarnaast kwam er afgelopen maand een waanzinnig mooi nieuw kastje in ons huis. Ik ben echt enorm verliefd en maakt mijn favoriete plek nog meer favoriet! En natuurlijk moet ik ook nog even wat zeggen over onze bijkeuken. Want die kreeg echt een MEGA make over en daar ben ik heel blij mee! Gemist? Neem dan even een kijkje op deze blog. Ohhhh en op de laatste dag van April, tijdens het afronden van deze blog kregen we het bericht dat Nayla na de mei vakantie weer volledig naar school mag. Dus daarmee sluiten we deze maand toch weer heel positief af.

Nou lieve mensen bedankt voor het lezen. Het is fijn dat ik hier elke maand mijn verhaal kwijt kan. Of dat nu over ons interieur gaat of over persoonlijke perikelen. Maakt dit blog voor mij wel extra dierbaar. Op naar een nieuwe maand en naar nieuwe kansen!

Liefs Mindy

 

heb je deze blogs al gelezen?

maandoverzicht maart

maandoverzicht februari

Like this article?

Geef een reactie

Dit bericht heeft 22 reacties

 1. Marilu

  Hoi Mindy . Je schrijft zoals het leven kan zijn. Heftige gevoelens van verdriet en blijdschap en genieten en boos zijn…ect. en dat in de mixer. Ik vind het fijn dat je het deelt.Het leven is soms een rollercoaster! En veel mensen weten niet van de moeilijke wegen die je moet bewandelen met een kindje zoals Ravi. Ik wens je liefs!

  1. Mindy

   Bedankt voor je lieve reactie Marilu. Zo is het ook! Soms twijfel ik of mensen hier wel op zitten te wachten. Maar mij doet het goed. Dus ook al leest niemand het, dan is het toch nog ergens goed voor
   Liefs xx

 2. Carla

  Ach lieve Min er ontbreekt zóveel in het hulp/zorg systeem hier …. als je niet binnen de lijntjes past heb je gewoon een probleem en moet je rete assertief zijn .
  Dat vreet al energie en wanneer het weer niet lukt maakt het je lam . Heeft mijn dochter nl ook met onze Luc die na de vakantie op een nieuwe school gaat en hopelijk op een eindelijk goed plekje komt . Fingers crossed !
  Je wenkies zijn prachtig ik ga binnenkort ook een afspraak maken hihi vinnik spannend!
  En je bijkeuken is kóning geworden echt tof
  Een dikke knuffel van moi !
  Xxx

  1. Mindy

   Ahh lieverd dat wist ik helemaal niet. Ik duim met je mee dat het zijn plekje zal zijn daar. Ik moet ook vaak denken aan de ouders die niet zo assertief kunnen of willen zijn of aan ouders die gewoon moe gestreden zijn. Het is zo uitputtend dat het nooit een keertje klaar is en dat je altijd maar moet vechten voor waar je als ouder in gelooft. Maar we gaan gewoon weer door!!
   Super leuk je wenkies!! Ik vond het ook spannend maar weet zeker dat je er blij mee gaat zijn.
   Dikke kus x

 3. Eke

  Goedemorgen. Volgens mij weten ouders het beste hoe om te gaan met hun kind. Zij verzorgen hun kind immers 24/7. Veel ouders hebben het gevoel tegengewerkt te worden door hulpverleners. Daar zou het roer om moeten.
  Jullie gaan met veel liefde en respect om met jullie kids. Kom vooral op voor dat gene wat goed voelt. Ik wens jullie veel wijsheid en kracht toe. ♥️ Groetjes en fijn weekend.

  1. Mindy

   Wat lief Eke, dank je wel! En ik deel jouw mening, het roer zou om moeten wat dat betreft.
   Voor jullie ook een fijn weekend.
   Liefs

 4. Tanja

  Och lieve Min ,wat verdrietig dat zo moet gaan :in een land waar zoveel kan en dan is dit zo slecht geregeld ….ik begrijp dat je zal blijven vechten voor je kind ! Jij weet t beste wat hij nodig heeft .wens jullie veel sterkte en kracht :t belangrijkste is toch je kind hè ? Dikke knuffel ❤️

  1. Mindy

   Ja zo is het Tanja!! Dank je wel voor je lieve reactie ♡

 5. Yvette

  Jeetje lieve Min, terwijl ik het stukje lees over Ravi voel ik toch een boosheid in mij opkomen. Wat zitten er toch te vaak mensen op de verkeerde plek. Ze werken hun lijstje af en kijken niet buiten de lijntjes. Ik vind het echt schandalig. Dit verdient Ravi niet. Ravi verdient een plek waar hij als persoontje wordt gezien en dat hij zichzelf mag zijn. Het is toch de bedoeling dat hij met zijn leeftijdsgenootjes omgaat en niet dat hij hoeft te zeggen het was leuk op school. Als ze goed kijken dan kunnen de dat aan Ravi aflezen. Deze kanjer komt er wel, helaas nog heel even doorzoeken. Komt goed, houdt moed. Tja en sommige mensen kunnen wel een cursus communicatie gaan volgen. Dikke knuffel xxx

  1. Mindy

   Ja soms is het écht onbegrijpelijk. Het maakt soms wanhopig maar we geven niet op!! Dank je wel lieverd ♡

 6. Hinke

  ❤️ beautiful blog.
  Most people these days are frustrated with C
  But it doesn’t give them the right to be so insensitive. We as parents, are like lions, protecting our cubs. And want what the best for them!!
  Good for you Theo and Mindy. Keep fighting.

  1. Mindy

   It feels like they are using C as an excuse. But we’ll keep fighting to get Ravi in the right place. Thank you Hinke ♡

 7. Annegreet

  Hi Mindy,
  Wat een teleurstelling voor jullie en Ravi. Het liefste zou ik Ravi zelf elke week zien en bij hem en zijn belevingswereld aansluiten zodat hij woordjes aanleert. Als ik ooit iets kan doen…
  Hij is gezegend met ouders als jullie, houd moed

  1. Mindy

   In onze zoektocht komen we gelukkig ook mensen tegen zoals jou Annegreet. Mensen die ons en Ravi begrijpen en net als ons gewoon het allerbeste voor hem willen. Ik denk dat je enorm trots op hem zou zijn als je hem weer zou zien. Waar het voor een ander kleine stapjes zijn zien wij dat Ravi al hele grote stappen heeft gemaakt. We blijven staan en zullen altijd blijven vechten voor ons mooie mannetje. Bedankt voor je lieve reactie ♡

 8. Deense zomer

  Dapper dat je jouw gedachten hier op papier zet en durft te delen. Het verhaal over Ravi is bureaucratie ten top. Als je kind niet in een hokje past, valt hij letterlijk tussen wal en schip. De organisaties werken ook niet goed samen, het maakt me boos dat een kind, die afhankelijk is van anderen, hier de dupe van is. Gelukkig heeft Ravi hele fijne en mondige ouders, maar ik kan me voorstellen dat je af en toe ook even moe gestreden bent. X

  1. Mindy

   Zo is het precies Lin!! En inderdaad af en toe zit je er even doorheen. Maar gelukkig hebben Theo en ik elkaar om de ander daar doorheen te helpen.
   Bedankt voor je lieve reactie ♡

 9. Zo verdrietig dat er voor Ravi geen goede plek te vinden is.. bezopen dat die mevrouw je zo toespreekt. Ze zouden toch juist hulp moeten bieden.. dikke knuffel voor jullie allemaal X

  1. Mindy

   Het is sowieso bizar hoe weinig steun er soms is vanuit instanties. Waar je soms juist wordt tegengewerkt ipv geholpen. En alles draait enkel en alleen om geld ipv het welzijn van ons kind.
   Dank je wel lieverd ♡

 10. Joyce den Breker

  Tranen in mijn ogen Wat een onrecht voor dit lieve mooie ventje Hou vol jij ben ze moeder en voel precies wat hij voelt en denkt Er komt een tijd dat hij zijn plekje vind Dat voel ik door de kracht van jou komt hij heel ver Dikke kus

  1. Mindy

   Ah wat een lieve reactie Joyce! Vind het zo lief hoe je je altijd zo betrokken voelt. Doet veel, dank je wel ♡

Geef een reactie