Behang in de badkamer, kan dat?

Vanaf het moment dat ik op Instagram deelde dat ik aan de slag ging met behang in onze badkamer kreeg ik de enen na de andere DM met daarin allemaal dezelfde vraag; Behang in de badkamer, kan dat?? In dit blog geef ik uitgebreid antwoord op deze vraag

In het kort? Jaaa dat kan!! Let wel, je kunt beter niet elk behang gebruiken in de badkamer. Hoewel het meeste behang tegenwoordig geschikt is geld dat niet voor alle soorten behang. Het beste kun je vlies behang gebruiken, dit is waterdamp bestendig en daarom heel geschikt om te gebruiken in de badkamer. Ook vinyl behang is een perfecte keus. Dit heeft namelijk een kunststof toplaagje en is daarmee spatwaterdicht. Behang wat echt niet geschikt is zoals papier behang en vintage behang zou je eventueel kunnen na behandelen met een blanke coating. Houd er dan wel rekening mee dat je het behang niet of moeilijk weer van de wand af krijgt.

Hierboven zie je de voor en na van de prachtige badkamer van @layered.home

Behang in de badkamer, dat kan!

Hoe tof om een statement te maken in je badkamer door gebruik te maken van behang? Dit geeft natuurlijk onwijs veel mogelijkheden om je badkamer helemaal de sfeer te geven die bij jou past! Bovendien is een behangetje een stuk makkelijker te vervangen dan tegels. Nu we steeds meer kleur in de badkamer gaan zien kan je dat dus heel goed doen door gebruik te maken van behang. Vooral als je het nog een beetje spannend vind om te kiezen voor gekleurde tegels is het een perfecte optie. Maar ook als je bijvoorbeeld in een huurhuis woont waar je de tegels niet mag vervangen. Met behang kun je dan toch een eigen draai geven aan jouw badkamer!

@mr.mr.living maakten een echt statement met dit behang in hun badkamer!

Kies bijvoorbeeld voor een lambrisering van tegels achter je wastafelmeubel met daarboven een mooi behang. Of heb je misschien een nis waarin je bad staat? Laat deze er uitspringen door er een toffe print op de wand te plakken! Ook in de kleine nisjes voor de verzorgingsproducten kun je natuurlijk een stukje behang plakken. En heb je er wel eens aan gedacht dat je het ook kunt gebruiken op je badkamermeubel? Deze kun je dan wel het beste afwerken met vernis zodat het goed blijft zitten. In onze badkamer zit een lambrisering rondom het meubel en in de douche is tot de hoogte van de douchekop getegeld, Het behang zit dus rondom boven alle tegels.

Zoals je ziet is er echt van alles mogelijk en er zijn natuurlijk ontelbaar soorten behang. Gaat het al kriebelen om aan de slag te gaan in jouw badkamer?

Liefs Mindy

 

Heb je deze blogs al gelezen?

Kleine badkamer

plafond behangen

Like this article?

Geef een reactie

Geef een reactie