behang van fleur des fleurs

Behang van Fleur des Fleurs

Jullie weten het inmiddels wel. Ik ben dol op kleur, op prints en aaibare materialen. In ons huis is hier dan ook een veelvoud van te vinden. Dat ik graag in huis bezig ben met veranderen is ook geen geheim meer. En onlangs ging ik weer aan de slag, dit keer met behang van Fleur de Fleurs op Ravi’s slaapkamer.

Het is niet de eerste keer dat ik met dit behang mocht werken. Het prachtige kraanvogel behang in de keuken is ook van Fleur des Fleurs. Hiermee heeft Fleur echt mijn hart gestolen! In de keuken heb je natuurlijk te maken met bepaalde obstakels, je keukenblok 😉 Maar in overleg kan je het behang helemaal naar wens aan laten passen. Daarmee wordt het behang dus niet alleen op maat gemaakt maar kon de print ook helemaal aangepast worden aan de ruimte . Zo hebben de kraanvogels in onze keuken allemaal de perfecte plek gekregen.

behang van fleur des fleurs
De kraanvogels zitten precies op de juiste plek

Het behang heeft van onze woonkeuken een fijn en fris geheel gemaakt. Dit past gewoon helemaal bij de keuken en de rest van het huis. Nog belangrijker, het past perfect bij ons! Vaak krijg ik de vraag of het een muurschildering is wat er op de muur zit. Dat begrijp ik wel. Want ondanks dat het natuurlijk gewoon geprint behang is ziet het behang er zo levendig uit dat het bijna lijkt of je verfstreken kunt voelen. En het feit dat de dieren op de perfecte plek zitten geeft natuurlijk ook de indruk dat het geschilderd is. Daarnaast zijn de banen extra breed, minder naden dus.

behang van fleur des fleurs

Jungle behang van Fleur de Fleurs

Een poosje geleden hebben wij de metalen locker uit Ravi’s kamer gehaald. Vanwege zijn autisme is Ravi snel getriggerd om geluid te maken. En trommelen op deze kast was voor hem dan ook een feest, voor ons minder. Op zijn kamer heeft Ravi om die reden ook vrijwel alleen zachte materialen. Hij heeft dus wel veel kussens maar geen ander speelgoed en nu dus ook geen kast meer. Omdat we zijn kamer natuurlijk wel graag sfeervol wilden houden besloot ik dat er een mooi behang moest komen. Daar hoefde ik niet lang naar te zoeken.

behang van fleur des fleurs
Het behang creëert zoveel diepte en sfeer

Naast het prachtige kraanvogel behang is er nog veel meer keus bij Fleur des Fleurs. Daarbij is het jungle thema wel een van haar specialiteiten te noemen denk ik. Met leeuwen, olifanten en alle andere dieren uit de jungle weet ze hele mooie sfeertjes neer te zetten. Soms met leuke toevoegingen als een VW busje of een circustent. Voor Ravi viel de keus op het Waterval Feest. Hierin zijn veel dieren afgebeeld die voor Ravi herkenbaar zijn. Extra leuk dus! Om het Safari gevoel te benadrukken heb ik een hemel opgehangen die hij als tentje kan gebruiken. Zo waant Ravi zich dagelijks in de jungle.

Nog wat behang weetjes

Beide keren heb ik gekozen voor vinyl behang. Dit is iets lastiger werken omdat het brede banen zijn en het behang zelf in gelijmd moet worden. Maar het voordeel is dat vinyl zeer goed afneembaar is, erg handig in keuken en kinderkamer dus! Daarnaast is dit behang ook te gebruiken in vochtige ruimtes, hoe tof om kraanvogels in je badkamer te hebben?? Wat ik daarnaast heel mooi vind aan vinyl behang is dat het een lichte structuur heeft. Hierdoor komt de afbeelding nog meer tot leven. Bovendien is het een sterk behang waar je heel lang plezier van zult hebben.

Bij vinyl moet je het behang inlijmen ipv de muur

Zie je het toch niet zo zitten om met die brede banen aan de slag te gaan? Of ben je iemand die ook graag regelmatig een wandje in huis veranderd? Dan is vlies behang ook een goede optie. Dit behang komt in smalle banen en kan op een in gelijmde muur geplakt worden. Lekker makkelijk dus! Vlies behang heeft een matte uitstraling en heeft een stevige kwaliteit. Wat daarnaast ook weer makkelijk te verwijderen is mocht je weer eens wat anders op de muur willen. Ook een fijne keus dus en zeker aan te raden als je nog niet zoveel ervaring hebt met behangen.

Kies je voor vinyl dan zijn de banen 100 cm breed

Nu ben ik natuurlijk erg benieuwd wat jullie van het resultaat vinden? Ravi is in elk geval onwijs blij met zijn mooie nieuwe behang en daar was het om te doen. Binnenkort ga ik ook aan de slag met verf om het sfeertje in zijn hele kamer door te trekken. Dat zal ik dan natuurlijk weer met jullie delen.

Liefs Mindy

Like this article?

Geef een reactie

Dit bericht heeft 15 reacties

 1. Marilu

  Wát prachtig!! De reactie van Ravi is zo fantastisch. ❤
  Wat heb je dit weer mooi bedacht!!
  Liefs,Marilu

  1. Mindy

   Ja onbetaalbaar he Marilu! Dank je wel lieverd X

   1. Joycedenbreker

    Geweldig past helemaal bij hem al die dieren ❤️❤️

    1. Joycedenbreker

     Helemaal geweldig past goed bij hem al die dieren ❤️❤️

    2. Mindy

     Jaa mooi he Joyce! Helemaal blij 🙂

 2. Carla

  Wat een gewéldige sfeer voor Ravi Min dikke wauwww zoooo tof !
  Dat wil toch elk kind !

  1. Mindy

   Jaaa dit is zo fijn! Dank je wel lieve Carla X

 3. Korina

  Wauw echt super mooi en de reactie van Ravi zo schattig !

  1. Mindy

   Ja geweldig he, zo mooi!!! X

 4. Sanny

  Wat prachtig! Mooi dat Ravi ed zo van geniet!

  1. Mindy

   Jaa daar gaat het uiteindelijk om hé Sanny

  1. Mindy

   Super he! Dank je wel lieverd X

 5. Annemarie

  Wow, dat is geweldig. Heerlijk voor Ravi! Toen Tommy Klein was heb ik een poster behang gevonden van de Disney film ‘the jungle book’ , dit was ook super kleurrijk…..en ik weet niet wie er gekker op was; hij of ik!

  1. Mindy

   Ahh dat klinkt ook geweldig!! Dan kan behang veel doen met een ruimte he

Geef een reactie