Op bezoek bij de Sterk en sVeer

OP BEZOEK BIJ STERK EN SVEER

Op instagram volg ik deze leuke winkel ‘Sterk & sVeer’ al een tijdje. Niet alleen delen ze plaatjes van hun variatie aan mooie producten, ze laten ook regelmatig wat zien van de mensen achter de winkel. Daar hou ik van! Het maakt de beleving persoonlijker en voegt daarmee voor mij echt wat toe. Toen eigenaresse Piety mij een berichtje stuurde met de vraag of ik zin had om eens op bezoek te komen bij Sterk en sVeer hoefde ik daar dus ook niet over na te denken.

Ondanks dat de winkel in het mooie Sneek gevestigd is en voor mij dus best in de buurt ligt was ik er nog nooit geweest. Ik ben nu eenmaal een Groningse en ga sneller die kant op voor een dagje winkelen. Maar een dagje Sneek is ook zeker geen straf! Het is een geweldig mooi stadje met sfeervolle winkelstraten en oude panden. Sterk & sVeer zit gevestigd in een karakteristiek pand aan een van de mooie grachtjes van Sneek. En door de spulletjes die zichtbaar zijn door de grote ramen werd ik onmiddellijk naar binnen getrokken.

‘Je hebt het niet nodig maar je wordt er wel heel blij van’

Eenmaal in de winkel zag ik gelijk dat ik in een snoepwinkel was beland!! Een behoorlijk oppervlakte (zo’n 160m2) gevuld met mooi servies, lampen, kussens, kleden en ga zo maar door. ‘Niks wat je nodig hebt maar je wordt er wel heel blij van’ zo luid het motto van deze leuke winkel. Hoewel ik altijd wel een reden kan bedenken waarom ik dat ene schaaltje ook nog nodig heb denk ik dat ergens heel blij van worden toch wel de mooiste reden is! En ze hebben ook gewoon helemaal gelijk, snuffelend door de winkel zie ik van alles waar ik totaal niet naar op zoek was maar waar mijn hart wel een sprongetje van maakt. Zo verkopen ze story tiles, rijkswachters, Lammers & Lammers, Rice DK maar ook prachtig speelgoed van Djeco en nog veel meer. Allemaal ontzettend mooie producten!!

Over de winkel

Hoewel ik me zo prima uren had kunnen vermaken kwam ik natuurlijk niet alleen om in de winkel rond te snuffelen. Ik werd hartelijk begroet door Piety en collega Marijke die mij koffie en een heerlijk Bargerrugje (vanillestaafje) aanboden. Achterin de winkel staat een gezellige koffie tafel waar we lekker konden zitten. En terwijl ik zat te smullen vertelde Piety mij vol enthousiaisme over het ontstaan van Sterk & sVeer. Dat ze vanuit het onderwijs naar het organiseren van kinderworkshops ging en in 2015 deze mooie winkel vol woon accessoires en lifestyle producten is begonnen. Voor mij laat dit zien wat voor moois er kan ontstaan als je je hart volgt. Uit haar verhaal blijkt de liefde en kracht achter de winkel en dat is ook wat je voelt als je over de vloer loopt. Het is warm en gezellig, de dames staan voor hun klanten klaar en helpen je graag bij het beantwoorden van een vraag of het uitzoeken van net dat juiste cadeau. Dit is een winkel waar je graag even binnenloopt, gewoon al omdat het er zo gezellig is!

Yes ze hebben ook webshop!

Ook zie je dat er duidelijk goed is nagedacht over het aanbod. Want er is dan misschien van alles te krijgen; van kleding tot geurkaars, van knuffel tot kookboek. De poducten zijn stuk voor stuk bijzonder mooi en van goede kwaliteit. Naast de bekende merken als HK-living en Zuss worden er dus ook merken verkocht die je niet zo vaak tegenkomt. Het is toch wel heel leuk om een mooie Rijkswachter in het echt te kunnen bewonderen in plaats van via een webshop. Toch beseft Piety zich goed dat een webshop in deze tijd ook nodig is. Sneek is niet voor iedereen om de hoek en het is toch fijn als je dan een van de mooie producten kunt bestellen zonder dat hele eind te hoeven rijden. Daarom is op 1 July de webshop van Sterk & sVeer de lucht in gegaan. Een website die dezelfde sfeer weer geeft als de winkel, waar je tijden lekker kunt snuffelen en de leukste dingen tegen komt!! Je zult misschien begrijpen dat het met zo enorm veel producten het onmogelijk is om álles in de webshop te plaatsen. Daarom kun je, als je bijvoorbeeld iets in de winkel hebt gezien of op hun instagram pagina, een berichtje sturen via de website. Het product wordt dan speciaal voor jou in de webshop gezet. Zo blijft het gemak van online winkelen echt behouden en dat is toch wat we graag willen.

Mijn conclusie

Ik heb een onwijs leuke middag gehad bij Sterk & sVeer en deze winkel staat zeker op mijn lijstje om vaker te bezoeken! De fijne sfeer en het toffe aanbod zijn echt de moeite waard. Maar ik vind het ook heel fijn dat ik altijd even de webshop in kan duiken om te snuffelen tussen al dat leuke spul. Zelf heb ik natuurlijk ook wat leuks uitgezocht voor thuis. Zodra ik deze kikker van Lammers en Lammers zag was ik verliefd. Ik had ‘m dan wel niet nodig maar ik wordt er wel heel blij van 😉

Hopelijk heb ik jullie een goede indruk kunnen geven van deze mooie winkel. Als je eens in de buurt bent zou ik er zeker even langs gaan en tot die tijd kun je dus gewoon terecht in de webshop.

Liefs Mindy

– dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Sterk & sVeer-

Like this article?

Geef een reactie

Dit bericht heeft 8 reacties

 1. Marjan (vindustrial_interior)

  Leuk stuk weer Mindy! Ik ga de winkel zeker volgen. De persoonlijke touch vind ik altijd een pre. Niks is zo leuk om als klant serieus genomen te worden, hoe groot of hoe klein een aankoop ook is. Hun motto ‘je hebt het niet nodig, maar je wordt er wel blij van’ is op mijn lijf geschreven.

  1. Mindy

   Dank je wel Marjan!
   Hahaha ik denk bij heel veel mensen, prachtig motto toch

 2. Yvette

  Wel gaaf dat ze ook een webshop hebben want Sneek is voor mij niet naast de deur. Was dat maar zo want dan ging ik in hun winkel kijken maar kwam zeer zeker bij jou op de koffie ;-).
  Mooi stukje weer lieverd.
  Xxx Yvette

  1. Mindy

   Hahaha wie weet komt dat nog eens Yvette!
   Tot die tijd lekker in de webshop winkelen en op de koffie via IG
   Liefs xx

 3. Anjes

  Heerlijke winkel om even rond te snuffelen! Doe ik dus ook zeer regelmatig, maar het is dat ook maar een paar minuten lopen vanaf mijn huis….

  1. Mindy

   Aah dat is wel ideaal, zo gezellig bij ze!!

 4. Marjo

  Wat een mooie winkel! Ga ze volgen op ig. Leuk geschreven weer Mindy!

  1. Mindy

   Dank je wel Marjo! Ze hebben zoveel leuke dingen en veel van jou favoriete merken

Geef een reactie