Mijn eerste styling klus, een geslaagde metamorfose

Budget woonkamer makeover

Mijn eerste gedachte toen ik werd gevraagd of ik met een klein budget een woonkamer een volledige makeover wou geven..?  Oeh durf ik dat wel?? Want ook al waren het geen onbekenden en wist ik dat ze mijn stijl kunnen waarderen. Bij iemand anders aan de gang is toch wat anders als in je eigen huis! En laten we eerlijk wezen met een klein budget een makeover doen is een grotere uitdaging dan met een onbeperkt budget. Maar wie niet waagt wie niet wint is mijn motto dus ik ging er voor!! Ik neem jullie mee en vertel of het is gelukt om voor een klein budget een geslaagde woonkamer makeover voor de te doen.

Natuurlijk begon alles met het afspraken over het budget en inventariseren van de wensen voor de woonkamer makeover. De communicatie verliep voornamelijk via de vrouw des huizes want de man kon het allemaal niet zoveel schelen. Teminste dit was tot ik een voorstel deed voor een poef, die volgens haar vriend 2 cm te hoog was. Ok, ik moest dus ook een beetje rekening houden met hem. 😉 
We maakten een speciaal inspiratiebord op pinterest aan en hadden regelmatig even contact om ideeën te bespreken. Het was vrij snel duidelijk dat er een voorkeur was voor de kleuren groen en roze. Maar het bleek toch best nog even zoeken naar de stijl die ze voor ogen hadden. In eerste instantie had ik het idee dat het een kleurrijk, fris geheel moest worden met een redelijk moderne uitstraling. Maar na goed door vragen bleek de sfeer waar ze van houden toch meer romantisch eclectisch te zijn. ‘Een beetje zoals bij jou maar dan iets rustiger’ aldus de man des huizes.

Wat moet er anders?

Het is natuurlijk super lekker als je een beetje in je comfortzone kunt blijven maar dat maakte het juist ook wel erg spannend. Dit moest natuurlijk wel echt hun huis worden en geen slappe kopie van het mijne. Het grootste doel van deze budget makeover was om meer eenheid in de woonkamer te creëren. De huidige inrichting was een verzameling van veel verschillende stijlen en spullen waar ze geen afscheid van konden nemen. Daardoor oogde het best rommelig. De gele muur was een poging geweest om meer warmte in huis te brengen maar helaas hadden ze gekozen voor een behoorlijk harde kleur en gaf het niet het gewenste effect.

De doelen op een rijtje

Mijn taak was dus om er een mooi en gebalanceerd geheel van te maken. De kleuren roze en groen, romantisch, eclectisch met wat echte eyecatchers waren de sleutelwoorden. Door het kleine budget waar ik mee kon werken was er geen ruimte grote meubels in de woonkamer te vervangen. De meeste meubels bleven dan ook staan. Wel zijn op mijn verzoek de hoge kast en de behoorlijk logge tafel die tussen de bank en de stoel stonden verkocht. Dit omdat deze zorgden voor een onrustig en vol gevoel.
Best gek om dit soort dingen aan te geven natuurlijk maar ik ging voor het resultaat! De indeling van alle meubels was eigenlijk wel heel erg goed. Natuurlijk heb ik ook gekeken of we nog wat moesten schuiven maar dat bleek echt niet nodig. De opstelling is daarom gelijk gebleven.

De presentatie van mijn plan, of toch niet?

Normaal gesproken presenteer je natuurlijk een plan. En na akkoord van de bewoners kun je dan aan de slag of doen de bewoners dat zelf. Maar de man des huizes wou zijn vriendin graag laten verrassen. Hij vroeg mij daarom of ik de hele metamorfose van het begin tot het eind in handen wou nemen zonder al te veel te verklappen. Dus een beetje als op tv maar helaas zonder grote sponsoren en een klusteam.
Gelukkig had ik wel mijn creativiteit én mijn man Theo!! Dus nadat ik zoveel mogelijk de wensen in kaart had gebracht kon ik aan de slag. Zo werd deze budget woonkamer makeover echt een van het zaadje tot de plant zeg maar. En ik kon dus alles op mijn manier aanpakken. Zo heb ik heel veel op marktplaats zitten speuren, heb een oud stoeltje opnieuw bekleed en gespoten en van de kast die ze van ons overnamen heb ik het blad bekleed met marmer folie. Met een klein budget moet je creatief omgaan tenslotte.

budget woonkamer makeover

Aan de slag

Op zaterdagochtend vertrokken Theo en ik met een vol geladen bus richting het huis.
Zomaar in andermans huis aan de slag voelt best een beetje gek, het stond natuurlijk ook gewoon vol met hun spullen. We moesten dus best even onze draai vinden. Maar toen we eenmaal bezig waren liep het als een trein!.
Eerst flink wat spullen weg gehaald en naar zolder gebracht. Toen hebben we twee wanden geverfd waarbij we op de wand achter de eettafel ook een grote cirkel hebben geschilderd. In dit blog kun je lezen waarom ik graag gebruik maak van ronde vormen in het interieur. Naast het schilderen heb ik er ook voor gekozen om een wand behangen. Hiermee maak je natuurlijk echt een statement.
Het was ontzettend fijn om te merken dat Theo en ik zo’n fijn team zijn en we hadden het heel erg naar ons zin die eerste dag. Ik misschien iets meer als Theo haha. We reden s ’avonds dan ook met een tevreden gevoel naar huis!

budget woonkamer makeover

Het is gelukt!

Op zondagochtend waren we alweer vroeg op pad. Dit was de dag waarop we alles gingen afronden!  Lampen en schilderijtjes ophangen, nog wat laatste dingetjes kopen en natuurlijk alles stylen.
Jeetje viel dat toch even tegen! Ik wou de tv op een andere beugel zodat deze dichter op de muur zou hangen maar het huis leek wel gebouwd van staal. Dat boren koste dus enorm veel tijd! En dat terwijl we deze dag echt op tijd weg moesten om de kids weer op te halen.
Er moesten ook nog snel wat  laatste spulletjes gekocht worden. We renden als een dolle door de winkel met alles onder de arm en ik kon me ineens inbeelden hoe het zou voelen om deel te nemen aan het blok. Maar uiteindelijk is het wel gelukt! Alles stond op zijn plek en ik had zelfs nog tijd om snel wat foto’s te maken.
Het is best wel gek, als je zo’n metamorfose zelf doet zie je het verschil niet meer zo goed. Ik had dan ook best een moment van twijfel, had ik wel genoeg gedaan? Maar uiteindelijk was ik overtuigd dat het goed was zo. Er hangt een compleet andere sfeer en het is echt een geheel geworden.
Alleen nog even afwachten wat de bewoners er van zouden vinden..

En dit vinden ze van het resultaat

Afgelopen dinsdag kwamen de bewoners weer thuis. Een spannend moment voor ons allemaal!! Mijn hart maakt wel even een sprongetje toen ik die middag door ze werd gebeld. Had ik het goed gedaan, waren ze blij??
Gelukkig hoorde ik al snel een hoop gejoel en gejuich. Oef, ik geloof dat ik ben geslaagd!! Ze gaven aan echt het gevoel te hebben in een compleet nieuw huis binnen te wandelen maar wel echt van hun. Beter kan eigenlijk niet toch? Nadat ze me heel vaak hebben bedankt konden ze lekker op de bank gaan genieten van een nieuw sfeertje!!
Zelf heb ik ook een heel tevreden gevoel als ik terug kijk op mijn eerste styling klus. Ik ben er vooral trots op dat het gelukt is om deze woonkamer echt een complete makeover te geven met een klein budget. Uiteindelijk heb ik €550,- uitgegeven aan alle spulletjes en materiaal. Dit is gelukt omdat ik heb gekeken naar creatieve oplossingen en natuurlijk een aantal tweedehands aankopen heb gedaan. Maar ook omdat ik veel spulletjes die ik in de berging van de bewoners vond heb hergebruikt.
Hieronder zie je alle foto’s van het resultaat. Laat je me weten of je het ook geslaagd vindt?

Liefs Mindy

budget woonkamer makeover
Een cirkel op de muur om de aandacht op de eethoek te focussen
budget woonkamer makeover
Mijn eerste styling klus bij een ander thuis
budget woonkamer makeover
Het stoeltje van marktplaats die ik een up grade gaf
budget woonkamer makeover
De lamp en de grote foto vond ik in de berging van de bewoners
Roze en groen waren een van de wensen
Veel spullen bleven ook, zoals natuurlijk de bank en ook de bijzettafeltjes
De tv kwam dichter op de muur en is nu onderdeel van een gallarywall

Like this article?

Geef een reactie

Dit bericht heeft 62 reacties

 1. Haarlems Huisje

  Wauw goed gelukt! Vooral heel fijn dat je hebt gekeken naar de dingen die ze zelf al hadden en dit hebt aangevuld met spullen van marktplaats ❤ Dit is 10 x moeilijker dan met een gesponsorde klus iets moois maken

  1. Mindy

   Vond ik ook super leuk om te doen. Ook om juist de mogelijkheden aan de bewoners te laten zien. Bedankt voor je mooie compliment❤

 2. Sylvia

  Wauw..wat n geweldig leuke metamorfose!! Spannend he, om voor een ander n fijn thuis te mogen maken! Maar zeer zeker gelukt Mindy!!
  Liefs Sylvia (StyleBySyl)

  1. Mindy

   Enorm spannend!! Heb best zitten stressen hoor haha. Maar ben heel blij dat ik het wel heb gedaan. Het was ook echt onwijs leuk om te doen!! Dank je wel lieve Syl❤

 3. Byfrederiqueinterior

  Heel gaaf geworden! Je hebt er echt talent voor! Super leuk! Liefs Fre

  1. Mindy

   Wat ontzettend lief, dank je wel Fre!
   Liefs xx

 4. Jennshomestyle

  Knap hoor met zo’n budget! Echt heel erg goed gedaan! Liefs Jenn

  1. Mindy

   Lief, dank je wel Jenn!
   Liefs xx

   1. Ilona

    Hi Mindy,

    Kun je mij misschien vertellen waar je het bloemen behang gekocht hebt.

    Groetjes Ilona

    1. Mindy

     Hi Ilona,
     Het behang heb ik gekocht bij de Praxis. Maar dat is al wel een aantal jaar geleden. Ik durf niet te zeggen of ze deze nog in de collectie hebben. Vaak hebben ze bij de Hornbach ook erg veel keus in behang dus daar zou je ook eens kunnen kijken. Ik weet dat Eijffinger soortgelijk behang heeft maar dan zit je wel in een andere prijsklasse. Hopelijk heb je hier iets aan.
     Groetjes Mindy

 5. Yvanna's styling

  Super leuk geworden
  En zeker de budget was zeker een uitdaging.
  Goed gedaan

  1. Mindy

   Ja maar wel een leuke uitdaging!
   Dank je wel!!

 6. Keetinkijk

  Geweldig! Knappe vertaling van hun wensen. Ik kan me voorstellen dat dat zoooo spannend is om te doen. Maar hoe tof als t dan ook lukt. En dat is duidelijk gebeurd. Gefeliciteerd met je eerste geslaagde job

  1. Mindy

   Ja dat was het zeker haha. Maar het was ook waanzinnig leuk!!
   Onwijs lief, dank je wel!!
   Liefs xx

 7. Andrea de Groot

  Wat ontzettend goeddd!! Echt een upgrade Min!! Trots op jou Ik mag ook aan de slag maar pas volgend jaar. Vind het nu al spannend

  1. Mindy

   Ooh en dat weet je nu al. Je houdt geen nagels over haha. Onwijs leuk lieverd, dat wordt ook onwijs mooi dat weet ik zeker!!
   Bedankt voor je lieve woorden❤

  1. Mindy

   Dank je wel meis!
   Liefs xx

 8. Yvette

  Super leuk gedaan Min. Kast heeft een leuk plekje gekregen. En die roze poef wat gggoooeedddd is die zeg. Die zie ik hier ook wel staan. Vet gedaan meis. Liefs, Yvette xxx

  1. Mindy

   Ja die is mooi hè! Was wel één van de duurste aankopen hahaha. Dank voor je mooie compliment meis!!
   Liefs xx

 9. Petra

  Wauw super leuk gedaan min! Je mag echt trots wezen❤

  1. Mindy

   Ah lief, dank je wel❤

 10. Cindy

  Super metamorfose, complimenten!! Ik houd van deze kleurencombinatie

  1. Mindy

   Wat lief, dank je wel!!

 11. Bojoura

  Oh wat is het mooi geworden!! Je ziet ook duidelijk jouw style erin terug. Echt top! Iets om zeker trots op te zijn! X

  1. Mindy

   Super lief, dank je wel Bojoura!
   Liefs xx

 12. Deense zomer

  Wauw Mindy. Ik ben echt onder de indruk. Zo te lezen heb je echt goed geluisterd naar de wensen van de bewoners en heb je dit weten te vertalen naar een nieuw thuis met veel meer samenhang en een gedoseerd eclectisch gevoel! Tof gedaan. Chapeau! Ook voor Theo ☺️! Liefs Linda

  1. Mindy

   Ah dat vind ik echt onwijs lief!! Dank je wel Linda❤ Ja zonder Theo had ik het nooit gered, vooral de kasten niet enzo Het was ook echt heel leuk om samen te doen❤ Bedankt voor je lieve reactie!!
   Liefs xd

 13. colorful_kimmes

  Super mooi! Echt Mindy schroor touches aan deze kamer dat zie je. Prachtig gedaan!
  Xxx

  1. Mindy

   Super lief! Dank je wel Kim

 14. Tanja

  Supermooi gedaan Mindy!!je hebt rekening gehouden met d wens van d bewoners maar wel met n Mindy sausje erover!!echt top!!! Xx

  1. Mindy

   Wat een mooi compliment! Dank je wel❤

 15. Korina

  Wauw het is echt prachtig geworden !!! Daar kun je met een trots gevoel op terug kijken. Xx

  1. Mindy

   Lief!! Dank je wel meis❤
   Liefs xx

  1. Mindy

   Aah wat lief, dank je wel!!

 16. Jacqueline Schilperoort

  Ik vind dat je het zo mooi gedaan hebt. De kleuren passen allemaal zo mooi bij elkaar, en het geheel is heel fris en vrolijk. Het is echt jou stijl, maar geen kopie van jou huis. Echt top!!

  1. Mindy

   Wat ontzettend lief, bedankt voor dit mooie compliment❤

 17. Marjan (vindustrial_interior)

  Wat een werk hebben jullie verzet! Smaakt vast naar meer. Leuk dat ze enthousiast waren en dat kan ook niet anders. Het is extra knap om dit voor elkaar te krijgen met een beperkt budget en zonder mega team die alle klussen doet. Dus applaus voor jou en Theo!

  1. Mindy

   Aah zo lief, dank je wel Marjan ❤ Onwijs blij dat Theo me hier mee heeft geholpen, maakte het toch iets minder spannend

  1. Mindy

   Ja dat was wel heel erg fijn ook! Dank je wel Souraya.

 18. Mooirandje

  Wat is het mooi geworden. Een heel ander huis als het jouwe, maar door jouw inbreng wel een soort gelijk sfeertje. Je mag trots zijn op jezelf!

  1. Mindy

   Wat een mooi compliment, dank je wel!!

 19. Carla

  Oh Minnnn ! Wat ontzéttend tof geworden ik zie jou hand maar zeker geen copie ! Zoooo gaaf geworden en wat een verschil !
  Dikke vette pluim voor jou , want is toch wel ff anders zonder de sponsoren en hulp
  Ik zeg geslaagd !

  1. Mindy

   Wat ontzettend lief, dank je wel Carla!! Maar ik had natuurlijk wel Theo❤

 20. Chantal

  Wauwww wat goed!! Echt Supergoed gelukt!! Wat zullen ze blij geweest zijn. Dapper hoor van jou! Kanjer!
  Liefs Chantal (Sjantietop) xx

  1. Mindy

   Aah wat ontzettend lief!! Dank je wel Chantal❤
   Liefs xx

 21. Dana Doddema

  Wouwwww wat een verschil!! Echt heel mooi geworden! Snap ik dat ze blij waren! Prachtig!!

  1. Mindy

   Wat lief Dana, dank je wel❤

 22. Annemarie Hoste

  Ik vind het heel mooi gedaan! Leuk gedaan een ronde circle met die ronde tafel en het rond schilderij! Zelfde met de vormen van de tv, tafel en schilderijen…..past heel mooi bij elkaar…en al die planten maken het echt af. En het behang wat weer terug komt in de poef. Je hebt de het echt tot een geheel gebracht.
  Niet veel mensen hier in NZ hebben kamer planten. Als er maar een grote tv staat. En grote banken en stoelen.
  Hoop dat je een hoop werkt krijgt! Xxx

  1. Mindy

   Lief, dank je wel Annemarie! Hier zijn kamerplanten weer helemaal hip . Gelukkig maar want ze brengen een ruimte echt tot leven vind ik. Een tv is natuurlijk belangrijk maar niet erg mooi haha

 23. Jannie van der werf

  Wat een prachtig resultaat mindy , geweldig gedaan !! je hebt het echt in de vingers hoor !
  Je hebt de warmte terug gebracht in dit huis , logisch dat ze blij zijn !!!!

  1. Mindy

   Wat ontzettend lief! Bedankt voor dit mooie compliment❤

 24. Gé-An

  Wat super tof. Oh dit is toch het leukste beroep wat er bestaat

  1. Mindy

   Ja die smaakt ook wel naar meer!!

 25. Anita

  Nou Mindy, echt complimenten. Wat een geweldig mooie metamorfose. Je hebt absoluut zicht op styling. En hoe spannend ook….de reactie van de baas des huizes zegt genoeg he. Ik hoop dat je nog veel plezier mag beleven in dit soort metamorfoses….

  1. Mindy

   Wat een lieve reactie, dank je wel!! Dat zou ontzettend leuk zijn

 26. Mikki

  Wouw supper schat wat heb jij dat toch mooi gedaan!
  Mag ik vragen wat de budget was tho?

  Liefs

  1. Mindy

   Dank je wel! Aan spullen en materiaal was ik €550 kwijt

 27. Renee Klop

  Wat is dat mooi gedaan..mag ik vragen waar je het vloerkleed hebt gekocht?

  1. Mindy

   Dank je wel! Het vloerkleed heb ik bij Loods5 gescoord in de koopjeshoek. Maar volgens mij hebben ze m ook gewoon in de collectie!

Geef een reactie