de badkamer verbouwing

DE BADKAMER VERBOUWING

In mijn vorige blog over de badkamer verbouwing konden jullie lezen hoe wij toe hebben geleefd naar een nieuwe badkamer. En ook welke keuzes wij hebben gemaakt bij het uitzoeken van de tegels en het sanitair. In dit blog wil ik jullie meenemen naar de verbouwing van de badkamer. Mijn ervaring met jullie delen en vertellen wat er tot nu toe allemaal is gebeurd.

de verbouwing

Het begon allemaal met de handen uit de mouwen steken. Het weekend voordat Patrick, de badkamerinstallateur van SK tegels & sanitair, begon mochten we eerst zelf nog even aan de slag. Helaas konden we geen oppas vinden voor Ravi. En omdat we hem niet te lang buiten ons zicht kunnen houden moest Theo voornamelijk in zijn eentje aan de slag. Gelukkig bleek het geen enorme klus. We mochten de oude tegels op de muur laten zitten omdat deze er verder strak in zaten. Dus we (Theo dus 😉 ) hoefde alleen al het sanitair los te koppelen en twee muurtjes te slopen.

Zo laat ik het wel heel eenvoudig klinken allemaal natuurlijk. Maar echt, het viel ons heel erg mee hoe soepel het allemaal verliep. Waar ik kon hielp ik natuurlijk ook een handje. En zo liep ik voornamelijk emmers puin te sjouwen terwijl Theo aan het slopen was. Uiteindelijk hadden we nog geen dag nodig om de badkamer leeg te krijgen. En zo hebben we toch mooi wat kosten kunnen besparen. Er zijn best wat mensen die een badkamer verbouwing volledig zelf doen maar daar wagen wij ons niet aan. Maandagochtend was het dus de beurt aan de installateur

een badkamer verbouwing in je vakantie

Het zal vast geen verassing voor jullie zijn dat geduld niet mijn beste eigenschap is. Zo’n eerste week verbouwen vraagt dus best wat van mij. Elke avond even kijken wat er al veranderd is. En dan steeds weer een slagveld van beton en leidingen zien is niet echt bevredigend kan ik je vertellen. Die eerste week vond ik dus pittig. Het was vooral een hoop lawaai en een komen en gaan van materiaal en gereedschap. We hadden, hartstikke handig dachten wij, ook nog vakantie. Waardoor je er dus steeds midden in zit. Daarbij was het weer steeds ontzettend slecht en dat, in combinatie met corona, beperkte ons behoorlijk.

Niet echt een aanrader dus, vakantie houden tijdens zo’n verbouwing. Want hoewel je goed een oogje in het zeil kunt houden komt er van ontspannen vrij weinig. Bovendien weet zo’n installateur natuurlijk prima wat hij doet en heeft die helemaal geen opzichter nodig! Even kort overleg als hij ochtends begint is meer dan voldoende. Om toch het lawaai een beetje te ontvluchten hebben wij de dagen wat doorgebracht bij mijn schoonouders thuis. Waar we dan ook gelijk even dankbaar gebruik konden maken van hun badkamer.

geduld is een..

Week 1 van de verbouwing bestond dus voornamelijk uit stof en lawaai. Ik was dus blij toen die er op zat en we verder konden met het leuke werk in week twee! Ik zeg we maar ik bedoel natuurlijk Patrick he. De tegels kwamen en zodra daar een begin mee was gemaakt op de muur konden we eindelijk een beetje een beeld krijgen van het uiteindelijke resultaat. Heel fijn zo’n moment waarom je voor jezelf kunt bevestigen dat je de juiste keus hebt gemaakt. De tegels zijn echt zó mooi en geven precies de sfeer en look waar wij naar op zoek waren. Toen daar later ook nog het goudkleurige sanitair aan werd toegevoegd was het echt perfect!

Helaas horen bij een verbouwing vaak ook wat tegenslagen. Gelukkig verliep het bij ons eigenlijk allemaal vlekkeloos. Geen gaten in de muren waardoor je ineens in de andere kamer kunt kijken. Ook geen lekkages. Iets waar ik dus echt wel heel bang voor ben geweest. Ja ja I know, ik ben een grote paniekzaaier en een doemdenker af en toe. Maar dit was voor mij mijn eerste “grote” verbouwing. Nu klink ik natuurlijk helemaal als een groentje maar zo is het nu eenmaal haha. Maar een kleine tegenslag kregen wij nog wel. Helaas is er iets mis gegaan met het bestellen en daardoor ontbraken er twee belangrijke items.

Het einde is in zicht

Het afronden van de badkamer laat dus nog even op zich wachten. We hopen op volgende week. Gelukkig konden we na de tweede week al wel gebruik maken van de douche en de wastafel. En die voldoen heel erg goed!! We hebben gekozen voor inbouw kranen van hotbath, iets wat veel rust geeft in de ruimte. Alleen wat nodig is is zichtbaar en ziet er ook nog eens onwijs mooi uit. En hoewel ik jullie heel graag het totaal plaatje wil laten zien heb ik besloten om daar nog even mee te wachten tot de verbouwing echt helemaal klaar is. Voor nu laat ik hieronder eerst wat detail foto’s zien en hopelijk smaakt dat naar meer. Ik kan in elk geval niet wachten tot ik de badkamer echt kan gaan stylen. Zodat ik de gehele badkamer kan laten zien en jullie te vertellen over bepaalde keuzes die we hebben gemaakt.

 

Liefs Mindy

Like this article?

Geef een reactie

Dit bericht heeft 25 reacties

  1. Mindy

   Aah thanks lief!!! Jaa hopelijk kan ik die ook snel laten zien

 1. Judith

  Dat kastje …. dit is gaaf zeg

  1. Mindy

   Ik ben ook echt verliefd op het kastje Dank je wel❤

 2. Marilu

  Gaaf zeg!! Dat kastje en het goud op het marmer is prachtig. Ik heb ook geduld en wacht tot jij het totaal plaatje gaat delen.
  Liefs,Marilu

  1. Mindy

   Ah lief Marilu, dank je wel

 3. Huisjebosman

  Heel mooi Mindy! Ik ben idd erg benieuwd naar het uit resultaat . Hier ook inbouw kranen van Hotbath.

  1. Mindy

   Dank je wel!! Ah wat tof. We zijn echt heel blij met deze keus

   1. Huisjebosman

    Ik vind het veel mooier

 4. Yvette

  Oohh prachtig Mindy. Nu al geweldig. Het kastje ook. Oud bij nieuw. Heel benieuwd naar het eindresultaat.

  Ik kom bij jullie douchen 😉

  XXX

  1. Mindy

   Jaaa we zijn ook heel blij met die combi. Dank je wel❤

 5. Gerrie

  Ziet er super gaaf uit, marmerlook, dat kastje en dan natuurlijk het goudGeweldig…I love it Ben benueuwd naar het totaalplaatje…succes !!!

  1. Mindy

   Ah wat lief, dank je wel!!

  1. Mindy

   Dank jullie wel! Ik zal snel weer een blog maken als het klaar is

 6. Noortje

  Heel mooi. Ben nu echt nieuwsgierig hoe het totaal er uit gaat zien.Altijd fijne een fijne mooie badkamer . Geniet ervan

  1. Mindy

   Ja het is zo genieten!! Vooral in vergelijking met hoe het was haha. Dank je wel❤

 7. Danny

  Ik vind het nu al helemaal geweldig. Nog even de laatste loodjes en dan genieten. Benieuwd naar het totaalplaatje straks. Liefs Danny

  1. Mindy

   Jaa bijna klaar!! Dank je wel lieverd❤

 8. Reina

  Zo herkenbaar…. een week kijken naar leidingen ed die gelegd worden stelt je geduld op de proef. Kom maar door met dat eind resultaat stuiter-stuiter. Deze sneak preview voorspelt heel veel goeds!
  Liefs, Reina

  1. Mindy

   Hahaha ja je snapt me Reina! Ik ga het zo snel mogelijk laten zien. Dank je wel❤

 9. Keetinkijk

  Dat ziet er prachtig uit

Geef een reactie