de eerste stappen in de zoektocht naar ons droomhuis

De eerste stappen in de zoektocht naar ons droomhuis

Bij de aankondiging van onze zoektocht naar een nieuw huis maakte ik ook de belofte om jullie op de hoogte te houden. Het idee was eigenlijk om bij elke nieuwe stap een gedetailleerd verslag te doen middels een blog. Nou dat is nog niet gelukt, sorry! Hoewel ik natuurlijk op de hoogte was van de overspannen huizenmarkt heb ik me toch nog flink verkeken op wat dit allemaal met je doet. Maar hier is ie dan; Mijn blog met de eerste stappen in de zoektocht naar ons droomhuis.

het begint met dromen

Best een beetje laat, helemaal als je bedenkt dat die eerste stappen in de zoektocht naar ons droomhuis al een hele poos geleden zijn gemaakt. Maar omdat we dat toen eigenlijk zelf nog niet eens door hadden vergeef ik dat mezelf 😉 Het begon namelijk allemaal al tijden geleden, toen mijn ouders wat begonnen te mijmeren over verhuizen. Nu wonen mijn ouders in Groningen en zag ik dit als een kans om ze wat dichterbij te krijgen. We begonnen hier dus fanatiek mee te zoeken naar hun droomhuis!!

Maar al scrollend door Funda kwamen we steeds vaker huizen tegen waar we zelf ook wel zouden willen wonen. En waar we (vooral ik eigenlijk) eerst steeds dachten dat dat buiten onze mogelijkheden lag kregen we steeds meer het idee dat het misschien toch best zou kunnen. Uiteindelijk stonden er een aantal huizen op waarvan we vonden dat we er maar eens langs moesten rijden. En bij één van die huizen sloeg mijn hart vreselijk op hol. Het was alles waar ik als klein meisje al van doomde. Vanaf dat moment ging de knop om en besloten we serieus uit te zoeken wat onze mogelijkheden waren én een bezichtiging te plannen.

de eerste stappen in de zoektocht naar ons droomhuis

Omdat we het heel belangrijk vonden om de zoektocht naar ons droomhuis realistisch te houden was één van de eerste stappen een gesprek met de hypotheek adviseur. Tenslotte kun je zelf wel van alles uitzoeken en berekenen op internet. Maar het zou wel erg zuur zijn mocht dat toch niet helemaal kloppen. Bovendien kan een hypotheekadviseur niet alleen berekenen wat je nieuwe huis maximaal mag kosten. Ze kunnen ook gelijk vertellen wat je maandlasten dan zullen zijn. En eigenlijk zijn die van het grootste belang om een inschatting te kunnen maken hoe ver je wilt gaan. Gelukkig bleek het alles mee te vallen en besloten we na dat gesprek om officieel op zoek te gaan naar ons droomhuis!

Aangezien het echt een idiote markt is momenteel vinden we het wel erg belangrijk om iemand naast ons te hebben met iets meer verstand van zaken. Daarom was een van de andere eerste stappen het zoeken van een makelaar die ons kon bijstaan in onze zoektocht naar ons droomhuis. Tenslotte moet je tegenwoordig echt in een half uurtje beslissen of je grootste aankoop van je leven gaat doen. En hoewel het als koper heel belangrijk is dat zo’n nieuw huis klopt qua gevoel wil je natuurlijk ook weten of het een verstandige koop is. Natuurlijk beslis je dit uiteindelijk zelf maar met een makelaar die mee kijkt en dingen belicht waar je zelf niet aan had gedacht is zo’n keuze wel overtuigender te maken.

wij zijn er klaar voor

Na al het scrollen door Funda was voor ons heel duidelijk geworden wat onze wensen zijn voor ons nieuwe huis. En met het vinden van de juiste hypotheekadviseur en makelaar voelden wij ons helemaal klaar voor de strijd. De zoektocht naar ons droomhuis kon dus officieel van start!! Inmiddels zijn ook de volgende stappen al gezet. Nee niet de aankoop van een huis, er zit namelijk nog veel tussen de eerste stappen in je zoektocht en het uiteindelijk kopen van je droomhuis. We zijn nog maar net begonnen maar dat is een les die we snel leerden. Er zal dus gauw een blog volgen waar ik jullie alles vertel over hoe het er nu voor staat.

Tot de volgende!

Liefs Mindy

 

heb je deze blogs al gelezen?

heel veel interieur inspiratie

persoonlijke blogs

Like this article?

Geef een reactie

Dit bericht heeft 6 reacties

 1. Joyce den Breker j

  Heerlijk op Jacht naar een mooi huis

  1. Mindy

   Oef wel even anders dan toen we ons huidige huis kochten. Pittig maar we gaan er voor!!

 2. Yvet

  Gaat zeker lukken. De huizenmarkt is van het padje af momenteel maar zul je dan net zien langs het padje 😉 staat jullie droomhuis.

  Xx

Geef een reactie