de juiste hanglamp kiezen

De juiste hanglamp kiezen

Lampen en dus verlichting speelt een belangrijke rol als het gaat om interieur. Persoonlijk heb ik echt een zwak voor mooie lampen en sfeerverlichting. Zelfs de meest functionele lampen, zoals hanglampen kunnen ook echte eyecatchers zijn. Maar er is natuurlijk enorm veel keuze en hoe kies je dan de lamp die voldoet aan jouw wensen? In dit blog laat ik je mijn nieuwste aanwinsten van Lampen24.nl zien. En geef ik tips hoe je de juiste hanglamp kunt kiezen.

De plek waar waarschijnlijk het meest wordt gekozen voor een hanglamp is toch wel boven de eettafel. Dat is natuurlijk logisch want hier heb je vaak behoefte aan functioneel licht. Want naast eten is dit vaak ook de plek waar spelletjes worden gespeeld, nog wat werk wordt gedaan en het is ook fijn als je gewoon goed kunt zien wat er op je bord ligt. Maar daarnaast worden aan de eettafel vaak ook fijne gesprekken gevoerd en is het in veel gezinnen de plek waar de meeste tijd met elkaar wordt door gebracht. Wel fijn als het ook een beetje sfeervol is dus!

de juiste hanglamp kiezen voor boven de eettafel

Het hangt heel erg af van de ruimte wat voor jou de juiste hanglamp is. Heb je bijvoorbeeld een hoog plafond dan kun je kiezen voor een lamp waaraan meerdere lampen zitten die op verschillende hoogtes hangen. Heb je een lekkere grote eettafel? Dan zou je ook voor een lamp met meerdere lampen kunnen kiezen maar dan breed hangend. Dit soort keuzes benadrukken dan de ruimtes. Ook is er natuurlijk veel mogelijk wat betreft materiaal. Kies glas als je de ruimte luchtig wilt houden. Of kies een materiaal wat een mooi lichteffect geeft op de wand voor extra sfeer. Hou je van natuurlijke materialen? Dan is een lamp van hout of bamboe wellicht een goede keuze

Mijn keuze boven de eettafel

Zelf hebben wij juist een laag plafond boven onze eettafel. Om het toch luchtig te houden heb ik bij het kiezen van de juiste hanglamp voor deze ruimte gezocht naar een niet te hoog model. Op deze manier is er voldoende “lucht” boven de lamp en creëer je optisch wat extra hoogte. Omdat we natuurlijk een behoorlijke statement maken met het behang achter de eettafel zocht ik een lamp die daar niet de aandacht van weg zou trekken. Maar een saaie lamp moest het natuurlijk ook niet worden. Daarom is de Jazzy hanglamp van SEGULA hier de perfecte keuze. Deze lamp heb ik gevonden bij Lampen24.nl. Het is een vrij plat model en gemaakt van karton. Door de structuur is het een heel interessante lamp om naar te kijken. Bovendien zorgt dit voor een mooie sfeervolle lichtval. Lampen24.nl verkoopt verschillende modellen van SEGULA die gemaakt zijn van karton. Dus mocht je een ander model zoeken dan is dat ook mogelijk

de juiste hanglamp kiezen voor de slaapkamer

Nog een ruimte waar mensen vaak kiezen voor een hanglamp is de slaapkamer. Maar in deze ruimte heb je natuurlijk hele andere voorwaarden waar de juiste hanglamp aan moet voldoen, dus welke moet je kiezen? De slaapkamer is een ruimte waar we willen kunnen ontspannen en tot rust komen. Maar vaak staat ook onze kledingkast in deze ruimte. Bedenk van te voren of je het licht van de hanglamp wilt gebruiken als sfeerverlichting of juist functioneel. Het is namelijk erg vervelend als je in schemerlicht de juiste outfit bij elkaar moet zoeken 😉 Verder kun je een hanglamp kiezen die past bij de sfeer in de ruimte of juist een bepaalde accentkleur toevoegt.

mijn keuze voor de slaapkamer

Wij hebben het geluk dat we een aparte ruimte hebben voor onze kleding. En voor de slaapkamer was het dus juist de bedoeling dat hij vooral sfeervol zou zijn. Nu ben ik natuurlijk dol op kleur en mooie zachte materialen. Dus toen ik bij het kiezen van een hanglamp de EOS veren lamp in een rode versie bij Lampen 24.nl tegenkwam wist ik meteen dat dat de juiste was!! Het is echt een geweldige toevoeging voor onze slaapkamer. Door de kleur en het materiaal past hij echt enorm goed bij de sfeer die we daar hebben. En deze lamp is bij Lampen24.nl verkrijgbaar in verschillende kleuren en formaten dus er is altijd wel eentje die goed in de ruimte past.

nog een laatste tip

Wat natuurlijk ook belangrijk is bij het kiezen van de juiste hanglamp is de keuze voor je lichtbron. Want als je op zoek bent naar sfeerverlichting wil je er natuurlijk niet een peertje van 60 Watt in hebben zitten. Maar soms wil je meerdere mogelijkheden hebben. Dan is het natuurlijk fijn als de lamp dimbaar is. Heb je geen dimmer? De verlichting van Philips Hue biedt dan echt een uitkomst. Deze peertjes zijn via een app heel makkelijk te bedienen en  zelfs verkrijgbaar als mooie decoratieve lichtbronnen waarvan je zelf de lichtkleur eenvoudig kan aanpassen. Super handig dus als je je werkplek wilt omtoveren naar een sfeervolle plek voor een maaltijd met het gezin.

Liefs Mindy

deze blog bevat affiliate links. Als jij iets koopt via zo’n linkje ontvang ik een kleine commisie. Voor jou verandert dat verder niks.

Like this article?

Geef een reactie

Dit bericht heeft 6 reacties

 1. Yvette

  Ooohhhhh Mindy de lamp in de slaapkamer is ♡♡♡♡♡♡♡

  1. Mindy

   Jaaaq wat een knapperd he Yvette!! Ben echt verliefd ♡

 2. Marilu

  Wauw de lamp in de slaapkamer!!!

 3. Joyce den Breker

  Ik vind hem geweldig Staat ook heel mooi bij jullie

Geef een reactie