de nieuwe kleur van het jaar Brave Ground

De nieuwe kleur van het jaar Brave Ground

Hij is bekend! De nieuwe kleur van het jaar Brave Ground. Elk jaar is het weer iets om naar uit te kijken. De lancering van de nieuwe kleur van het jaar van Flexa. Dit jaar mochten de 10 kleur ambassadeurs daarbij aanwezig zijn. En ik ben trots dat ik mag zeggen dat ik daar bij hoor.

Afgelopen dinsdag was het zo ver en ik zat al vroeg in de auto onderweg naar Alphen aan den Rijn. Waar in de studio van Marij van Enter My Attic alles was voorbereid op een mooie presentatie. We werden buiten ontvangen bij een toffe coffeetruck waar we fijn alle ruimte hadden om voldoende afstand te houden van elkaar. In deze gekke tijd waren er natuurlijk extra maatregelen genomen. Zo droegen we in de studio allemaal mondkapjes en handschoenen en hadden we bij de lunch ieder ons eigen tafeltje. En alles op anderhalf meter afstand natuurlijk. Zo fijn dat het hierdoor toch mogelijk was om deze dag samen te beleven!

De nieuwe kleur van het jaar Brave Ground.

Stiekem wist ik al dat Brave Ground de nieuwe kleur van het jaar zou worden. Zoals je misschien op mijn story’s op Instagram voorbij hebt zien komen ging ik er mee aan de slag op slaapkamer van mijn schoonouders. Hierover volgt natuurlijk nog een mooi blog! Voor mij was het dus geen verassing. Maar de presentatie van Heleen van Gent was hierom niet minder interessant. De kleur van het jaar wordt elk jaar weloverwogen gekozen en daar komt een heel team aan experts aan te pas. Samen sparren zij over wat er speelt in de wereld en waar de mens behoefte aan heeft en zo wordt er een kleur gekozen.

Deze nieuwe kleur, Brave Ground staat voor de moed om verandering te omarmen. Het is een kleur die ons een warme sterke basis geeft. De kleur van grond onder onze voeten. En hoewel de keuze voor deze kleur al was gemaakt voor we te maken kregen met corona. Is dit denk ik precies waar we op dit moment allemaal naar verlangen. Het gevoel van veiligheid en ons vertrouwd voelen. Zodat we de kracht hebben om ons aan te passen waar dat nodig is. Als je het verhaal achter de kleur kent wordt deze eigenlijk nog mooier. Althans zo ervaar ik dat.

De vier kleur paletten

Naast de kleur van het jaar kiest Flexa ook elk jaar 4 kleurpaletten waarmee eenvoudig mooie combinaties te maken zijn om zo de juiste sfeer in huis te creëren. Vaak zie je dat de kleur van het jaar een kleur is die als de held, de eyecatcher wordt ingezet. Dit jaar is het echter een kleur die ook heel goed gebruikt kan worden om een mooie basis neer te zetten. Dat maakt de mogelijkheden met de vier kleur paletten eindeloos. Zo kun je een kleurfamilie kiezen die je het meest aanspreekt en daarmee een sfeer creëren die het beste past bij jou behoefte. Ik loop ze hieronder kort bij langs.

De Trust colours

Een palet waar Brave Ground echt in thuis hoort. Bij dit palet is inspiratie gehaald uit grondsoorten van over de hele wereld zoals klei, leem en turf. Het is een palet met warme en harmonieuze kleuren. Hiermee maak je van een een ruimte eenvoudig een plek waar je heerlijk tot rust kunt komen. Een plek waar je je veilig voelt. Kies je voor de lichte tinten voor een fris geheel waarbij je met Brave Ground een statement kunt maken of ga je voor een warm, omarmend gevoel waarbij alle kleuren natuurlijk in elkaar overvloeien?

 

 

 

De Expressive colours

de nieuwe kleur van jet jaar Brave Ground

Dit palet staat voor de kracht om jezelf te durven zijn. Deze mooie warme rood en roze tinten geven blijk van creativiteit en eigenheid. In combinatie met de kleur van het jaar Brave Ground wordt het een volwassen geheel. Kies je voor de gedempte roze tinten voor een warm en rustgevend resultaat. Of ga je voor de meer intense roze en rood waarmee een uitgesproken en positieve ruimte ontstaat?

 

 

 

De Timeless colours

de nieuwe kleur van jet jaar Brave Ground

Een palet waar de inspiratie vooral komt van de goede dingen uit het verleden die je mee wilt nemen naar de toekomst. Dit warme palet met mooie tinten geel en goud geven een positief gevoel. Ze zijn perfect te combineren met mooie vintage items. Maar kunnen ook heel goed toegepast worden met gebruik van modern vormgegeven kleurvlakken. Voor welke combinatie je ook kiest in dit palet het zal zorgen voor een warm en energiek gevoel.

 

 

 

De Earth colours

Nu we met z’n allen steeds bewuster bezig zijn met de aarde konden de aardse kleuren natuurlijk niet ontbreken. De tinten in dit palet staan voor de kleuren de zee en de lucht en het gras en de bomen. De natuur waar we niet zonder kunnen en waar we zuinig op willen en moeten zijn. Deze kleuren geven een gevoel van rust. En zo kun je eenvoudig een ruimte creëren waarin je kunt ontspannen. Een palet waarbij denk ik vrijwel iedereen zich fijn zal voelen.

Dit vind ik er van

Dat waren de vier kleurpaletten voor het nieuwe jaar! Ik heb natuurlijk al een peroonlijke favoriet. En het zal jullie vast niet verbazen dat de Experessive colours  mij het meeste aanspreken. Zit er ook een palet tussen die er voor jou meteen uitspringt? Wat ik vind van de kleur van het jaar? Een mooie warme kleur die rust uitstraalt. Dat is hoe ik deze kleur zie. Een kleur die bij ons in huis heel goed als ondersteunende kleur zou kunnen dienen. En waar je eenheid mee kunt creëren.  Maar de belangrijkste vraag; Wat vind jij van de nieuwe kleur van het jaar?

Liefs Mindy

Foto’s; Flexa Kleurentrends & Mindy Schroor

Like this article?

Geef een reactie

Dit bericht heeft 14 reacties

 1. Deense zomer

  Ohh hier is je blog al! En nu begrijp ik meteen het project bij je schoonouders ;). Ik moet je eerlijk bekennen dat ik niet heel warm loop voor deze kleur, maar dat zal jou niet verbazen gezien mijn interieur. Ik heb een ander beeld bij ‘een kleur van het jaar’, dan mag je wat mij betreft lekker uitpakken. Ik zie wel dat aardse tinten hip zijn dus in die zin wel goed gekozen. Ik ben benieuwd in welke interieurs ik de kleur de komende tijd ga terugzien!

  1. Mindy

   Ja ik begrijp goed wat je bedoeld. Toch pak je daarmee automatisch vaak een kleinere doelgroep natuurlijk. Ik vind het ook een ingetogen kleur maar hij past wel goed bij de tinten waar ik van hou. Ik denk dat we ‘m veel voorbij gaan zien komen.
   Bedankt voor het lezen Lin!!
   Liefs xx

 2. Andrea de Groot

  Wat was het weer een feestje! Ik ga voor het Trust pallet Kijk uit naar je blog over de slaapkamer! Andrea X

  1. Mindy

   Jaa zo leuk om om elkaar weer even te zien!!
   Het trust palet past mooi bij jou. Ben benieuwd wanneer je aan de slag gaat
   Liefs

 3. StyleBySyl Sylvia

  Leuke blog! Ik ben wel van deze kleur hoor ( heb zoiets in mn slaapkamer) aangevuld met iets meer pit is het ‘n prachtige basis kleur! In combinatie zou ik voor het Trust pallet gaan! Ben benieuwd naar de foto’s van de klus bij je schoonouders.

  1. Mindy

   Ik ben het helemaal met je eens! Nog even geduld voor dat blog hoor. Eerst komt de keuken nog

 4. Yvette

  Heel mooi geschreven Min. Ik moest aan de kleur wennen maar met een toffe tegenhanger is hij super. Benieuwd naar de blog van de slaapkamer.

  X Yvette

  1. Mindy

   Ah lief Yvette, dank je wel!!
   Ja dat vind ik dus ook!! Echt hele mooie combi’s mee te maken.

   Liefs xx

 5. Carla

  Ik vind het tof hoor en ga voor trust !
  Vind ik een mooi palet en zit op moment in die rust fase dus heeeel mooi !
  Groetjes !

  1. Mindy

   Ahh dan past dit palet daar idd heel mooi bij!
   Bedankt voor het lezen Carla❤

 6. Reina

  Het kleurenpallet “expressief” is echt prachtig! Benieuwd of je deze ook gebruikt hebt voor de slaapkamer make-over bij je schoonouders.
  Liefs, Reina

  1. Mindy

   Ja mooi he Reina!
   Haha dat blijft nog even een verrassing
   Liefs xx

  1. Mindy

   Ah wat leuk om te horen Kimberley! Ben zo benieuwd naar jullie nieuwe huis

Geef een reactie