een nieuwe badkamer

Een badkamer uitzoeken

Vanaf het moment dat we in ons huis kwamen wonen, 6 jaar geleden. Was een nieuwe badkamer een vurige wens. Waarom het dan zo lang moest duren voor we daadwerkelijk een nieuwe badkamer gingen uitzoeken? Angst, gewoon de angst om verkeerde keuzes te maken. Want ja een badkamer is niet iets wat je elke twee jaar even opnieuw gaat doen. Het moet dus in één keer goed.

We hebben zo vaak door badkamer zaken gewandeld. En elke keer weer verdwaalden we in al het moois wat we daar zagen. Dat maakte dat we eenmaal thuis de plannen weer een tijdje parkeerden. Ook op pinterest verzamelde ik mooie inspirerende badkamers. Wat een weelde komt er voorbij. Maar onze bankrekening is niet oneindig en dus moet je keuzes maken. Wat zijn de dingen die je echt graag wil. Welke tegel vind je over 5 jaar ook nog steeds mooi? Het was duidelijk we hadden hulp nodig bij het uitzoeken van onze nieuwe badkamer. Gelukkig kregen we die bij SK tegels en sanitair

De oude situatie

Laat ik beginnen met de badkamer die we hadden. Hadden ja, want die hebben we er afgelopen weekend uit gesloopt. Maar tot afgelopen weekend hadden we te maken met een ruimte waar ik me eigenlijk altijd stond te ergeren. Ten eerste was hij lelijk. Met 15×15 witte tegels afgewisseld met hier en daar rood, geel of blauw.. Nu heb ik in mijn leven nog nooit een badkamer gehad die ik echt mooi vond dus dat was nog niet zozeer de ergernis. Want functionaliteit staat in een badkamer voor mij toch wel echt op 1. Hij moet logisch ingericht zijn, goed functioneren en makkelijk schoon te maken.

Dat was onze badkamer dus allemaal niet. Hij is niet zo groot. Eerder klein met z’n 5,5 m2. En daarin zat een bad, een douchebak en een wasbak. Maar geen opbergruimte, überhaupt geen ruimte! De enige van ons die het fijn vind om in bad te gaan is Ravi. Dus kostbare ruimte die te weinig werd gebruikt. Onze douchebak zat zo’n 20 cm boven de vloer en had geen deur. Het douchegordijn heb ik er na een half jaar uitgetrokken want sorry, dat zijn gewoon ondingen. Dat betekende dus altijd een waterballet. En dat zorgt voor viezigheid en schimmelaanslag. Dingen die je niet wilt en maakte dat een nieuwe badkamer uitzoeken en regelmatig terugkerend onderwerp was. 

Een nieuwe badkamer uitzoeken

Zoals ik al zei vond ik het uitzoeken van een nieuwe badkamer doodeng. Als je mij volgt op instagram weet je dat ik nogal van veranderen hou. En dat gaat bij een badkamer nu eenmaal niet zo makkelijk. Daarnaast is het natuurlijk ook echt een flinke uitgave. Niet iets wat je zo maar even doet. Wij niet tenminste. Ik was dus heel blij dat ze van SK tegels en sanitair met ons mee wouden denken. Ik heb mijn pinterest bord met hun gedeeld waardoor ze een beeld kregen van wat we mooi vinden. Nou ga er maar aan staan. Op dat bord staat van alles qua kleur, vorm, tegels, behang.. Maar ze hielpen om een knoop door te hakken. En te kiezen voor; geen kleur.

Ja echt, geen kleur!! Tot op de dag van vandaag zoemt dit door mijn hoofd. Maar ik sta er achter, echt waar. Wat duidelijk naar voren kwam bij het uitzoeken van onze nieuwe badkamer, is dat deze luxe moet uitstralen. En in een kleine badkamer als de onze doe je dat niet met een grote jacuzzi en een enorme inloopdouche. Maar door te kiezen voor luxe materialen die een gevoel van ruimte creëren. Daarom kozen wij niet voor gekleurde tegeltjes maar voor marmerlook. Over het sanitair hebben we trouwens geen moment getwijfeld. Dat wordt goudkleurig, duh! 😉 Ook hebben we bij het marmer gekozen voor een warme kleur. Dus geen grijze aders maar bruin/goud. Wat ons betreft is dit echt een onwijs mooie combi. Chique en een beetje klassiek maar in een moderne uitvoering.

Ik ben benieuwd of jullie dit hadden verwacht?  Wij zijn heel blij met de keuzes die we hebben gemaakt. Ik kan je verzekeren dat we er onze eigen draai aan gaan geven. Daardoor zal hij ook goed aansluiten bij onze interieur stijl  Dus ik ben vol vertrouwen dat wij straks heel blij zijn met onze nieuwe badkamer.

Liefs Mindy

 

-Dit blog kwam tot stand in samenwerking met SK tegels en sanitair-

Like this article?

Geef een reactie

Dit bericht heeft 24 reacties

  1. Mindy

   Dank je wel lief!!
   Wij zijn ook benieuwd

 1. Danny (Dee)

  Nee, had het totaal niet verwacht en ben zeer aangenaam verrast. Ben nu dus ontzettend benieuwd, dat het prachtig zal worden is een ding wat zeker is. Kus

  1. Mindy

   Ik denk dat de meeste mensen verwachten dat er iets meer hysterie zou komen. Maar ik denk dat we hiermee echt dat gevoel kunnen creëren waar we naar op zoek zijn

 2. Noortje

  Een mooie niet alledaagse keuze. Ik denk dat dit ook goed bij je past.

  1. Mindy

   Ah dank je wel! Ja dat denk ik ook

 3. Reina

  Mooi en warme keuze heb je gemaakt Mindy! En als je toch kleur wilt dan knal je er toch vrolijk gekleurde handdoeken in je prachtige toekomstige badkamer. Opgelost!
  Succes met verbouwen.
  Liefs, Reina

  1. Mindy

   Ja zo is het Reina en dan zitten we niet vast aan één bepaalde kleur

 4. Yvette

  Jeetje nee dit had ik totaal niet verwacht haha. Zelf helemaal verliefd op de roze tegels. Maar wat zal het vet worden Min dat weet ik zeker. Heel benieuwd naar het resultaat en waar mijn handoek ligt (oh ja in mijn inloopkast haha zo noem ik mijn badkamer). Formaat standaard kledingkast maar hey wel een lekkere douche. Succes lieverd zal prachtig worden ♡♡.

  1. Mindy

   Haha ik heb ook een enorme zwak voor elke roze tegel. Maar voor de badkamer wou ik de mogelijkheden graag wat meer open houden

 5. StyleBySyl Sylvia

  Prachtig, dat goud en mooie marmer! Dit zijn tijdloze materialen en kleur aanbrengen met accessoires is veel handiger en goedkoper! Spannend hoor…! XXX

  1. Mindy

   Ja dat is dus ook onze gedacht! Nog steeds helemaal passend bij ons maar wel een stuk langer houdbaar

 6. Deense zomer

  Ohh volgens mij verras je ons allemaal hiermee! Desalniettemin lijkt het me heel gaaf! Die gekozen combi van tegel en sanitair is heel gaaf en ik denk ook dat je zeker de juiste keuze maakt. Want jouw stijl is natuurlijk meer dan alleen kleur. Het wordt een Bold Bathroom By Mindy. Succes daar!

  1. Mindy

   Ah super lief Lin, dank je wel!! Ik ben ook heel blij met onze keuze

 7. Annemarie Hoste

  Wow, fijn voor je…..ik kan erg meeleven wat betreft het willen van een badkamer…..maar daar zal ik het wel eens in het privé over hebben….geniet er van!

  1. Mindy

   Maar ik herinner me geloof ik wel dat jij heerlijk buiten kunt badderen in jullie prachtige natuur. Dat kunnen wij dan weer niet

 8. Jennshomestyle

  Heel tof Mindy
  Past perfect bij jullie!
  En denk ook een goede keuze!
  Liefs Jenn

  1. Mindy

   Ah dank je wel meis! De tegels werden gistermiddag gebracht en ik wordt er zo blij van

 9. Marijke

  Waaa dat goud met marmer heeel gaaf zoo benieuwd!!

  1. Mindy

   Ahh lief, dank je wel meis ❤️

 10. Ohhh lelijk zeg.. Marmer look tegels! Geintje natuurlijk! Wij hebben er ook voor gekozen omdat het, denken wij, tijdloos is. Kleur heb ik zoals je weet op de muren gedaan met verf. Ik vind het een top badkamer al zeg ik het zelf hihi! Leuk hoor… Succes tijdens de verbouwing!

  1. Mindy

   Ja dat denken wij ook! En er is nog op zoveel manieren kleur toe te voegen.
   Dank je wel!

    1. Mindy

     Lief, dank je wel meis!
     X

Geef een reactie