Samenwerken? 06 29606347
eigen werkplek in huis

Een eigen werkplek in huis

Afgelopen zomer heb ik me ingeschreven bij KvK en ben ik begonnen met bloggen. Het was tijd om mezelf en het werk wat ik doe serieus te gaan nemen. En bij serieus werk hoort natuurlijk een serieuze werkplek! Tijd om in huis aan de slag te gaan dus.

Een eigen werkplek in huis

Als interieur blogger en content creator werk ik natuurlijk voornamelijk thuis. Veel doe ik op mijn telefoon maar ik spendeer ook heel wat uurtjes achter de laptop. Leuke naam voor dit handige apparaat maar met zo’n ding op schoot is niet fijn werken natuurlijk. Daarom deed ik mijn werk grotendeels aan de eettafel. Op zich een prima plek om te zitten werken maar op het moment dat we als gezin gaan eten wel heel erg onhandig. Altijd alles weer opruimen en weg bergen, zelfs als je na het eten eigenlijk nog even verder wil werken.

Het was dus tijd om hier verandering in te brengen. Er moest een plek komen waar ik rustig kan zitten werken. Waar ik mijn spullen gewoon kan laten liggen en waar ik ook contact hou met de rest van het huis. Wel fijn als ik even snel wat wil doen terwijl de kids thuis zijn. Daarom viel de slaapkamer vrij snel af als optie om een werkplek te creëren. Maar wat was dan een goede plek in huis om te gaan zitten werken. Ook de woonkamer viel af omdat ik wel de mogelijkheid wil hebben om me even af te sluiten. Daarom bleef de keuken over. We hebben een ruime woonkeuken en met wat kleine aanpassingen kon er een kast weg om plaats te maken voor mijn eigen werkplek.

Op zoek naar een bureau

Na het kiezen waar ik in huis mijn eigen werkplek zou krijgen begon de zoektocht naar een bureau. Deze moest natuurlijk wel aansluiten bij de sfeer en stijl in huis. Maar bovenal moest het een functionele werkplek worden. Ik heb bij een aantal winkels gekeken maar de meeste bureautjes waren veel te modern of industrieel naar mijn smaak. Als dit niet het geval was vond ik ze niet functioneel genoeg. Daarom besloot ik op marktplaats te gaan zoeken. Hier heb ik al vaker geluk gehad met mooie vondsten. Uiteindelijk vond ik een prachtige oude secretaire niet te ver bij ons vandaan. Heel mooi en super functioneel met alle laatjes en vakjes én de mogelijkheid om alles af sluiten!

Toen we het bureau hadden opgehaald was het tijd om in huis aan de slag te gaan. Want een fijne werkplek heeft natuurlijk wel wat meer nodig dan alleen een bureau. Ik besloot dat er op de wand een tof behangetjes moest komen. Dit betekende wel dat ik de structuur wand eerst vlak moest maken. Dit ging heel makkelijk met muurglad van albastine. Daarna kon ik aan de slag met het gestreepte behang uit de nieuwe collectie van pip studio. Deze print is klassiek en eigentijds en paste daarom perfect bij het beeld dat ik voor ogen had. Ik bestelde nog een aantal posters waarvan ik vind dat ze goed passen bij mijn stijl en wie ik ben. En om het af te maken voegde ik nog wat leuke accessoires toe.

En werkt het, zo'n eigen werplek?

Tegenwoordig heb ik dus een hele fijne, functionele eigen werkplek in huis. Een plek waar ik lekker kan zitten werken. Alles kan laten liggen als ik wat anders moet doen. En zelfs alles veilig weg kan bergen voor kleine kinder handjes. Daarbij ziet het er ook nog eens heel cool uit al zeg ik het zelf. Als dat geen win win situatie is 😊 Mocht je ook veel thuis werken en twijfelen over het realiseren van een eigen werkplek. Ik zeg doen! Veel ruimte heb je echt niet nodig en het werkt gewoon zoveel fijner. Ik breng er in elk geval heel wat uurtjes door in de week en ben er elke dag blij mee.

Liefs Mindy

Like this article?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Geef een reactie

Deze post heeft 12 reacties

 1. Super werkplek! Heerlijke behangkeuze! Ik wens je veel inspiratie al werkend aan je prachtige bureau!! Liefs Linda

  1. Onwijs lief, dank je wel Linda! ❤

 2. Wat ‘n ontzettend gaaf bureau!! En wat ‘n fijn plekje heb je ervan gemaakt met het toffe behang en die leuke accessoires!! Veel werkplezier.

  1. Jaa en zo fijn met al die vakjes!! Hou ik van
   Super lief Syl, dank je wel!
   Liefs xx

 3. Echt super mooi en functioneel, je hebt me op een idee gebracht !!!

  Groetjes Esther

  1. Ah wat leuk om te horen, dank je wel!!

  1. Dank je wel lieverd! Ja dat bureau is ideaal, zo blij mee
   Liefs xx

 4. Alles is mooi!!! Het bureau tegen dat fantastische behang, plaatje. Heerlijke werkplek lijkt me.

  1. Wat ontzettend lief, dank je wel! Het is een hele fijne plek geworden

 5. Je hebt er echt een leuk plekje van weten te maken! Super tof.

  1. Super lief Carla, dank je wel!!
   Liefs xx

Geef een reactie