Een nieuwe bank, een grote verandering

Een jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik nu een blog zou schrijven over een nieuwe bank. We waren namelijk ontzettend wijs met onze mooie wijnrode bank. Hij zat heerlijk, was geschikt voor een dutje en zag er ook nog eens prachtig uit. Maar toen ineens zat er een gat in..

Dat was de eerste keer dat ik nadacht over een nieuwe bank. Maar die gedachte schoof ik ook snel weer opzij, hoe zouden we ooit een vervanger vinden voor onze beauty?? De bank die de basis was geweest voor alle kleuren in ons huis, zelfs voor de kleuren op m’n website. Die mij heeft geholpen om te ontdekken welke stijl nu echt bij me past en deze te omarmen. Die bank hoorde gewoon bij ons! Dus dat gat hebben we natuurlijk laten repareren. Ik was blij, de bank kon blijven! Toch had dit wel wat bij me los gemaakt, er zijn tenslotte ook een heleboel andere mooie banken. En ineens had ik daar weer oog voor.

dit is wat het kleedje al die tijd verborgen heeft gehouden

toch een nieuwe bank

Helaas hield de reparatie niet lang stand, zo’n anderhalve maand later was het gat weer open. Toen sloeg echt de twijfel toe. Wat zouden we doen, nog een keer repareren of toch op zoek naar een vervanging? Deze knoop kon ik moeilijk doorhakken. Ik bleef rond kijken naar een nieuwe bank maar was er nog niet aan toe om afscheid te nemen van onze oude. Toen was daar ineens nog een gat! Dat gaf toen echt de doorslag, ik was er klaar mee en wou een nieuwe bank. Dat was het begin van onze zoektocht. Zoals ik net zei was onze bank de basis geweest voor veel keuzes in ons interieur. Het was dus voor de hand liggend om een soortgelijke bank te zoeken, in elk geval in dezelfde kleur.

Maar zo werkt het dus niet in mijn hoofd. Ik ben ook niet zo iemand die als een truitje goed zit denkt “mm laat ik er maar meteen 3 van kopen”😉 Nee dit was juist een kans om op zoek te gaan naar iets mooiers, iets beters! Dat bleek echter niet zo eenvoudig, de meeste banken vond ik namelijk niet bijzonder genoeg. En dat zou ie wel moeten zijn om mijn hart te kunnen stelen. Toen zag ik op Instagram een bankje voorbij komen van SEVN. Het was niet het model waar ik voor viel maar de stof. Het lia/roze fluweel met daarin een gedrukte bloemenprint, waanzinnig!!! En die stof kreeg ik dus niet meer uit mijn hoofd.

afscheid nemen deed wel een beetje pijn

het kiezen van een nieuwe bank

Gelukkig hebben ze bij SEVN een heel divers aanbod van modulaire banken. Dat houdt in dat je je volledig je eigen bank kan samenstellen. Er is een grote keuze in basismodellen die je naar wens als hoekbank, 2, 3 of 4 ziiter kunt bestellen of zelfs als hoekbank. Ook kun je kiezen uit verschillende poten en dus de stof. Het aanbod is echt enorm! Al vrij snel viel mijn keus op model Babette maar ik durfde nog niet de stap te nemen om ook daadwerkelijk te bestellen. We zijn langs een dealer in de buurt gereden om te kijken of de bank daar stond. Dat was helaas n iet het geval. Wel hebben we een aantal andere banken geprobeerd van SEVN en daar waren we enthousiast over. Ook lagen de stofstalen in de winkel waardoor we de stof van mijn voorkeur in het echt konden zien.

Toen konden we uiteindelijk de knoop door hakken en hebben we m besteld. Onze nieuwe bank zou een roze bloemetjes bank worden, jihaaaa! Vanwege corona was de levertijd wat langer dan normaal maar toen hij dan afgelopen vrijdag geleverd werd wist ik dat dit het wachten meer dan waard was geweest. Wat een onwijs mooie bank, modern vorm gegeven met een vintage twist en de stof maakt het voor ons helemaal af. Ja voor ons, want ook Theo is blij met deze nieuwkomer. De kleur is een stuk zachter dan de vorige dus het lijkt echt compleet anders. Tijden heb ik rond lopen zeulen met een sample van de stof om me in te beelden hoe het zou gaan staan. Maar in werkelijkheid is het gewoon nog mooier.

de stofsample dwaalt al weken door het huis

stylen maar

Jaa een groot nieuw meubel als een bank betekend natuurlijk ook lekker opnieuw stylen. Het is echt een heel ander gezicht in de kamer. De nieuwe bank is een stuk luchtiger dan de vorige en ook de kleur is veel zachter. Dat is best even wennen want hij is ook minder warm van kleur. Toch denk ik ook dat deze bank daardoor veel meer mogelijkheden bied qua combineren. Want hij heeft dan wel een bloemetjes print, de kleur is minder dwingend dan de vorige. De afgelopen tijd zijn er al wat spullen in huis gekomen die ik aan de hand van de sample had uitgekozen. Zoals het donker paarse vloerkleed wat ik echt een perfecte match vindt. Ook de kussens vind ik super goed staan bij de bank net als de mooie kandelaars van ByBoo.

een nieuwe bank

Voor nu ben ik in de styling dus alleen bezig geweest met accessoires. De bank brengt eerst wel verandering genoeg in huis. Maar ideeën voor een nieuwe muurkleur komen in gedachte natuurlijk ook al voorbij, dat begrijp je. Daar zal ik nog wel even mee wachten want eerst wil ik nog verder met onze slaapkamer. Ook moet de sidetable die we achter de bank hadden staan nog aangepast worden. Want die steekt nu net een beetje uit namelijk. Bovendien is het soms ook goed om eerst alles even te laten inwerken voor je weer aan de slag gaat en gewoon te genieten

en hoe bevalt het?

We hebben de bank natuurlijk nog maar een paar dagen maar tot nu toe zijn we echt blij. Doordat deze bank lage armleuningen heeft lijkt hij dus een stuk luchtiger dan de vorige bank. Dat vind ik vooral mooi omdat de bank voor het raam staat en zo dus de zichtlijn open houdt. Doordat de rugleuning wel wat hoger is geeft de bank wel voldoende ondersteuning en dat vind ik erg fijn. Ik hou er namelijk helemaal niet van als je alleen als een zoutzak op de bank kunt zitten haha. Hangen, liggen of een actieve houding op deze bank kan het gelukkig allemaal.

een nieuwe bank

Wij zijn dus heel erg blij met onze keus maar ik ben natuurlijk ook erg benieuwd wat jullie er van vinden? Ik weet dat sommige van jullie echt enorm fan waren van de vorige bank maar ik hoop dat jullie ook enthousiast zijn over deze beauty. Hieronder nog wat extra foto’s 

een nieuwe bank

Liefs Mindy

Like this article?

Geef een reactie

Dit bericht heeft 55 reacties

 1. Andrea de Groot

  Wauw Min! Ik had natuurlijk al een voorproefje gehad maar hij is skitterend en helemaal jij!!

  1. Mindy

   Jaaa hij past me als een jas haha. Dank je wel lieverd!! X

 2. Marloes

  Wow, mooie bank hoor!! Prachtige kleur!!!
  X Marloes

  1. Mindy

   Ah lief, dank je wel!! X

 3. Simone

  Hoi, ik vind de bank zelf echt heel mooi. De vorm en de stof met print en de kleur is ook tof. Maar in het geheel valt hij een beetje weg, tegen de muur met de andere kleuren. Ik voel een andere muurkleur aankomen 😉

  1. Mindy

   Hahaha ja die voelen we hier ook allemaal. Maar ik ga er rustig over denken, ik vind dit ton sur ton ook wel wat hebben!

 4. Simone van den Hazel

  Wauw! Wat staat hij weer mooi.

  1. Mindy

   Jaaa goed he, blij mee:)

 5. Marieke

  Ik vind hem super! Had een veel heftiger printje verwacht! Dit is subtiel maar toch helemaal jij!

  1. Mindy

   Ja goed he hahaha. Zo kan iedereen er mee leven 😉

 6. Noortje

  Wauw wat een mooie bank .

 7. Carla

  Ooow ik vind um helemaal geweldig Min !
  Hij is prachtig!
  Veel plezier ermee 🙂
  Gr Carla

  1. Mindy

   Ahh lief, dank je wel Carla! Liefs xx

 8. Alie

  Wel even wennen, het is heel wat anders, maar ook weer heel erg mooi !!

  1. Mindy

   Jaa dat moest ook haha. Dank je wel!

   1. Marion Wassenaar

    Mindy hij is idd heel mooi!! Ik heb een bank zoals jij had maar dan in de kleur oud oker (net een half jaar) maar had jij ook dat er witte pluis door de bekleding kwam. Het lijkt soms net stof alsof hij maanden niet stofgezogen is. Graag een reactie en geniet van je mooie bank.

    1. Mindy

     Hi Marion.
     Je bedoeld de vorige bank? Wij hadden dat ook af en toe idd. Maar niet zo erg dat ik het storend vond moet ik zeggen.

 9. Marjolein

  Ja mooi!!! Echt een Mindy bank ❤️

  1. Mindy

   Jaa goed he Marjolein 🙂

 10. Jeanette

  Heel gaaf!!
  Volgens mij had ik de kleur geraden
  Veel zit/lig/hang/chill plezier met je gezinnetje

  1. Mindy

   Hahaha nou er was 1 iemand die bij SEVN op de website had gekeken precies de juiste stof had genoemd!

 11. Yvette

  Wow Min, dit ben jij. Laat ik het anders zeggen: dit is een Mindy bank. Heel mooi. Ookal is de kleur lichter ik vind het geheel veel warmer ogen. Goeie keuze.

  Xxx Yvet

  1. Mindy

   Jaaaa echt he Yvette!! Lief, dank je wel❤

 12. José Gerritse-Priem

  Wow
  Ik krijg er niet veel anders uit…
  Wow
  Geweldig mooi…

  1. Mindy

   Ahh dank je wel, wat lief!!

 13. Gonnie

  Ik vind m prachtig! Hier kun je inderdaad heel veel mee!

  1. Mindy

   Ja he, ik denk dat het me veel meer vrijheid geeft!!

 14. Sanny

  Prachtige bank! Je kunt je weer hekemaal uitleven!

  1. Mindy

   Hahaha zo is het Sanny

 15. Ilonka

  Mindy echt prachtig ga ervan genieten lieverd
  Liefs ilonka

  1. Mindy

   Dank je wel Ilonka, super lief!

 16. Robert

  Mooie bank en een mooi en spannend verhaal. Groet Robert

  1. Mindy

   Haha dank je wel Papa!

 17. Anita Pas

  Hoi Mindy, hier een groot compliment van een onbekende die gek is van styling in wat voor vorm dan ook. Wat een prachtige bank, de vorige was ook geweldig maar deze is waanzinnig mooi! Straalt zoveel klasse uit, heel veel plezier ervan. Groetjes van een fan

  1. Mindy

   Ah wat een onwijs lieve reactie, dank je wel!!!

 18. Saskia

  Past echt bij jou! Maar zoals hierboven al een keer gezegd valt hij een beetje weg door de muurkleur

  1. Mindy

   Ja hij heeft nu een beetje een ton sur ton effect. Ik vind het wel mooi maar er zal vast nog eens een ander kleurtje achter komen

 19. Yvonne

  Prachtig Mindy,deze zou wederom ook hier kunnen staan, héél veel plezier van je nieuwe aanwinst!

  1. Mindy

   Lief, dank je wel! Dat gaat lukken hoor

 20. huisjeboompjevintage

  Oehhh vond je oude bank al mooi maar deze is mega mooi

  1. Mindy

   Ahhhh dank je wel wat lief!!

 21. Max

  Waar was je oude bank van??? Dat is letterlijk wat ik in mijn hoofd heb wat ik wil

  1. Mindy

   Haha die was van easy sofa, evt te bestellen via Skylerstore

 22. Paula

  Ik ben een onbekende van je maar heb jou bericht gewoon gevonden op het net. Prachtige bank. Leuk verhaal. Mag ik vragen hoe de stof heet?

  1. Mindy

   Ah wat leuk!! Natuurlijk mag dat! Dit is bank Babette van Sevn de stof heet Fleur. Ik zie m alleen niet meer op de website staan Wellicht als je een berichtje stuurt dat ze je dan verder kunnen helpen.

Geef een reactie