top 5 gekleurde kamerplanten

Favoriete gekleurde kamerplanten, mijn top 5

In ons interieur is kleur onmisbaar, het is zelfs de bindende factor. Door kleuren in verschillende ruimtes terug te laten keren creëren we een geheel. Planten zijn voor mij ook erg belangrijk in het interieur. Ze brengen de boel letterlijk tot leven. Ook bij planten hou ik van kleur en in dit blog noem ik mijn 5 favoriete gekleurde kamerplanten.

Mijn 5 favoriete gekleurde kamerplanten

We bouwen de spanning een beetje op en ik begin bij de nummer 5 van mijn favoriete gekleurde kamerplanten. Daar staat voor mij de Calathea. Een prachtige en bijzondere plant. Ze zijn er in verschillende soorten maar ik heb de Calathea Triostar. Deze heeft smalle lange bladeren met de kleuren groen, wit en roze tot soms diep paars. Dit is dus echt een prachtige plant! De reden dat ze bij mij op nummer 5 staat is omdat ik een Calathea op de een of andere manier niet goed verzorg. Met andere woorden ik heb er al meer dan eens eentje dood laten gaan. Nu schijnt de Calathea ook de ideale badkamer plant te zijn en ben ik aan het proberen of het daar dan wel lukt.

favoriete gekleurde kamerplanten
De Calathea Triostar heeft mooie kleuren

de nummer 4

Dat is denk ik wel een lieveling van vele, de laatste jaren is deze bijzondere plant namelijk enorm populair! Ik heb het over de Begonia Maculata, ofwel de Stippenplant. Deze opvallende groene plant met witte stippen op de bovenkant van het blad is ook wel een echte eyecatcher. Wat ik zelf heel mooi vind is dat de onderkant van het blad prachtig roze rood van kleur is. De Stippenplant bij ons in huis heb ik onlangs online besteld bij JNGL en zit heel mooi vol in het blad. Op de foto staat ie in de keuken maar deze beauty heeft een plekje voor het raam op het oosten en straks in het voorjaar verhuist ie naar een raam op het noorden. Deze plant is namelijk dol op daglicht maar kan direct zonlicht slecht verdragen.

favoriete gekleurde kamerplanten
De stippenplant is makkelijk te herkennen

nummer 3 van mijn favoriete gekleurde kamerplanten

Deze plant kocht ik op de afdeling tuinplanten. Ik viel namelijk als een blok voor de felgroene bladeren met paars. Later kwam ik tot de ontdekking dat er nog veel meer varianten zijn van deze plant en zodra het kan ga ik dan ook zeker op zoek. Ik heb het over de Siernetel. Deze mooie plant die qua vorm wat lijkt op een brandnetel kan dus zowel binnen als in de tuin gehouden worden. Waar ik helaas pas later achter kwam is dat het goed is om dit plantje kort te houden. Op die manier krijg je namelijk een mooie volle plant. Bij mij zie je dat de plant nu wat hoog op z’n poot staat. Qua verzorging is dit een erg makkelijke plant. Het is wel belangrijk dat de Siernetel voldoende licht krijgt, dat komt de kleur ook ten goede. Ook houdt hij van best wat vocht maar als je ziet dat je dat een tijdje bent vergeten knapt ie met een flinke scheur water ook al snel weer op!

favoriete gekleurde kamerplanten

nummer 2

We zijn bijna aangekomen bij mijn mijn favoriete gekleurde kamerplant maar deze nummer 2 mag ook zeker niet ontbreken. Het is de Fittonia, beter bekend als het Mozaïekplantje. Van oorsprong is dit een tropische bodembedekker.  Dit plantje wordt dus niet zo groot en houdt ook niet van direct zonlicht. De kleur bij deze plant zit in de nerven die over het hele blad prachtig zichtbaar zijn. Ook is er veel variatie in de kleuren, van zilverwitte nerven tot roze en rood. Bij ons in huis vind je natuurlijk de roze versie. Een ander plantje met mooi gekleurde nerven is trouwens de Maranta Leuconeura, het Gebedsplantje. Dit is een van de weinige gekleurde hangplanten en daarmee dus extra bijzonder!

en op nummer 1..

Zoals je kunt zien heeft de kleur paars of roze bij mij een grote voorkeur Deze Bladbegonia uit de Magic Colours familie staat dan ook echt op 1 in het lijstje favoriete gekleurde kamerplanten. Bij deze Begonia zie je de kleur paars namelijk heel vaak terug. Mijn favoriet is de variant met een zilver/paars blad maar hij is dus in meerdere kleurstellingen verkrijgbaar. Wat ik mooi vind aan deze plant is dat hij lekker vol is. Deze plant gaar dus niet de hoogte in maar vormt een mooi struikje van blad. Vaak werk ik met groepjes planten in verschillende hoogtes. Dit is dan dus een prachtige lage plant. Qua verzorging vind ik dit ook een makkelijk plantje. Hij houdt wel van wat vocht maar kan het prima hebben als je ‘m een beetje op laat drogen.

favoriete gekleurde kamerplanten

Dat waren mijn 5 favoriete gekleurde kamerplanten, zoals je kunt zien hebben de planten van mijn keus naast groen of wit allemaal de kleur paars of roze in het blad. Dat zijn natuurlijk ook mijn lievelingskleuren dus wellicht had je het ook wel kunnen raden. Er zijn natuurlijk nog veel meer mooie gekleurde kamerplanten. Zo heeft de Alocasia Polly ofwel de Skelet Plant een prachtig donkergoen blad met een opvallende witte nerf. Ook de Aglaonema vind ik echt prachtig en is er in verschillende kleuren Er zijn er nog veel meer en er is dus enorm veel keus op gebied van gekleurde kamerplanten. Welke is jouw favoriet?

Liefs Mindy

Like this article?

Geef een reactie

Dit bericht heeft 10 reacties

 1. Sylvia

  Wat n leuke blog Mindy! Ik vind de Calathea en de stippenplant supermooi..Mijn Strelitzia staat bij mij op nr. 1 Hopelijk gaat hij nog n keertje bloeien ♥️
  Liefs,
  Sylvia X

  1. Mindy

   Ohja als die bloeien zijn ze helemaal prachtig!! Bedankt voor het lezen Syl xx

 2. Andrea de Groot

  Mooie blog weer! Ik wil al heel lang een witte monstera!! Maar die zijn echt zeldzaam en heul duur

  1. Mindy

   Jaa die zijn ook super gaaf! Alleen lastig te vinden helaas. Komt vast nog eens! Liefs xx

 3. Marilu

  Mooie blog Mindy. De stippenplant staat bij mij. Ik wil er graag wat plantjes bij alhoewel ik al veel heb maar geen kleurige planten… Maar ik wacht tot de winkels open zijn om ze echt goed te kunnen bekijken Dank voor de inspiratie! Liefs, Marilu

  1. Mindy

   Ik snap je Marilu, ik heb ook enorm veel zin om lekker naar het tuincentrum te gaan. Hopen dat het snel weer kan!! Liefs xx

 4. Deense zomer

  Ik heb alleen een calathea in huis uit jouw rijtje. Leuke blog Mindy.

  1. Mindy

   Dank je wel Linda. Ik dezelfde variant of een andere?
   Liefs xx

   1. Joyce den Breker

    Wat een leuk blog weer Mijn favoriet is de Hoya Die komen uit Afrika 4 soorten liefs xx

    1. Mindy

     Oh die ken ik niet. Ga ik gelijk even opzoeken! Bedankt voor het lezen Joyce. Liefs xx

Geef een reactie