gastblog yvette

Gastblog geschreven door Yvette

Je ziet ze op verschillende websites regelmatig voorbij komen; Gastblogs. Een mooie manier om inspiratie op te doen en nieuwe creatievelingen te ontdekken. Daarom wil ik ook de mogelijkheid bieden voor mensen om een gastblog te schrijven en die op mijn website te plaatsen. Het eerste gastblog is geschreven door Yvette. Ze neemt jullie mee naar haar sfeervolle woning en verteld over hoe haar stijl zich ontwikkelde..

Yvette aan het woord

Super leuk, ik mag een gastblog schrijven voor Mindy haar website. En als er één ding is dat ik zo leuk vind om te doen dan is het schrijven. Geen idee hoe het komt maar als ik éénmaal aan het schrijven ben dan vliegen de woorden op het computerscherm.

Dus hoi allemaal! (ik hoop allemaal want natuurlijk is het het leukst als mijn blog gelezen gaat worden) Ik ben Yvette en wil het in deze blog hebben over wat een huis voor mij een thuis maakt.

 

het thuis gevoel

Ik denk dat wij allemaal wel eens als kind zijnde gedacht hebben: Ik blijf altijd bij mijn ouders wonen. Dat dacht ik in ieder geval wel toen ik jong was. Want ik kan het mij nog herinneren dat ik dat dacht (denk dat ik een jaar of tien was). Ik lag in bed en hoorde mijn ouders beneden praten, het geluid van de tv op de achtergrond. Mijn leeslampje boven het bed was nog aan (ik hoefde natuurlijk niet te slapen ;-)) en keek mijn kamer rond. Dat gevoel dat ik toen kreeg deed mij besluiten dat ik altijd bij hun bleef wonen. In het huis waar ik het grootste gedeelte van mijn jeugd ben opgegroeid. (alsof mijn ouders nooit meer zouden gaan verhuizen). Maar ik voelde mij zo geborgen en veilig dus daarom had ik dat besloten. Ik vond het een super goed idee. Maar natuurlijk als je ouder wordt veranderen je gedachten. Ik heb echt de liefste ouders die er bestaan maar geef mij toch maar mijn eigen plekje. Dus ik woon sinds een jaar op mijzelf (lol). Nee hoor geintje, ik woon hier nu 25 jaar (of is het 26 jaar dat weet ik eigenlijk niet meer precies) en ik vind het heerlijk.

 

In het begin toen ik net in mijn eigen huisje woonde was het gevoel van geborgenheid ver te zoeken. Als ik ging slapen deed ik de voordeur op slot (nu nog hoor, lijkt mij wel handig). Maar zelfs mijn slaapkamerdeur ging toen op slot. Het huis voelde zo groot, de geluiden kende ik niet bbbrrr. Ik nam wel een glas wijn hoor voordat ik naar bed ging, wel twee of waren het er drie haha. Als ik daar nog aan denk moet ik er hard om lachen. Gelukkig heeft dat niet lang geduurd (zou wat zijn zeg). Want ik voel mij heerlijk thuis in mijn eigen huisje. Ik moet wel zeggen dat ik er wel jaren over heb gedaan om mijn eigen stijl te vinden. Natuurlijk had ik altijd al mijn eigen stijl (wat klets je nou Yvet) maar ik had nooit het gevoel van ja dit is het. Ik heb behoorlijk wat verschillende interieurstijlen gehad. En als je de stijl zag in mijn huis zou je niet echt gedacht hebben yes precies Yvet. De stijl die ik nu in mijn huis heb is toch echt een voltreffer voor mij. Dit is Yvet.

kleur in huis

Het is begonnen met de muren in een donkere kleur te verven. Mijn hele huis in één donkere kleur, wat een geborgen gevoel gaf dat zeg. Ik had altijd gedacht dat donkere kleuren de ruimte juist kleiner zouden maken, dat het benauwend zou werken. Maar niets is minder waar want het lijkt juist ruimer. Er is toch wel iets meer kleur op de muren gekomen maar omdat ik nu in het hele huis twee dezelfde kleuren gebruikt heb is het wel een eenheid. Deze kleurencombinatie is het voor mij helemaal. Ik zeg: nooit meer een andere kleur op de muur (denkbeeldig draai ik nu met mijn vinger naast de zijkant van mijn hoofd rondjes) Jullie snappen vast waar dat op slaat 😉 en nee ik bedoel daarmee niet dat ik gek ben zeker niet!

Qua meubels begint het ook echt steeds meer Yvet te worden. De velvet chair, het te gekke metalen bedframe en de groene kast. Ik ben er nog niet helemaal hoor. Want ik zou nog heel graag een andere kast willen hebben voor de tv die meer past bij de stijl die ik graag wil creëren in mijn huis. De oude Hollywood stijl (denk aan de jaren 30 t/m 50). En daar past natuurlijk ook een velvet sofa bij (die van Bold Monkey (i am not a croissant)) Dat is toch echt de droom sofa en denk daar dan ook meteen die prachtige froggy roomdivider bij. Ach ja kennen jullie het refrein van het liedje dat Doris Day ooit zong: Que será, será whatever will be, will be ……… Ik ga dus nog even verder dromen. Enne zit het liedje nu ook in jullie hoofd? Toen ik dit opschreef bleef het eigenlijk de hele dag hangen.

Gelukkig zijn er veel interieurstijlen zodat hopelijk iedereen een fijn huis kan creëren. Een huis dat een thuis wordt waar jij jou fijn bij voelt. Ik ben blij dat ik kan zeggen: ik voel mij echt thuis in mijn huis. Een veilige haven hoe fijn is dat. Ik ben wel heel benieuwd wanneer jullie de plek waar jullie wonen thuis noemen.

Zijn jullie nieuwsgierig geworden naar mijn huisje, kom gezellig online binnenkijken. Jullie zijn welkom bij @yvys_choice

Liefs Yvette

Like this article?

Geef een reactie

Dit bericht heeft 21 reacties

 1. Reina

  Prachtige kleurencombinaties maak je Yvette! Leuk om te lezen. Je hebt een volger erbij.
  Liefs, Reina

  1. Yvette

   Dankjewel wat lief om te zeggen ♡

   1. Essie_1966

    Wat een leuke blog! Super gezellig je huis. Het grappige is dat ik zelf veel minder kleur in huis heb maar hier zo van kan genieten!! Fijne avond nog, ik je volgen x
    Groetjes Esther

 2. StyleBySyl Sylvia

  Leuk geschreven Yvette! Ik zou jouw thuis ook direct herkennen uit vele..! Ik ken je niet in het eggie maar dit is Yvette!
  Liefs
  Sylvia X

  1. Yvette

   Grappig is dat hè xx

  1. Yvette

   Vind het zo heerlijk om te schrijven. En heb weer rondjes met mijn vinger gedraaid naast mijn hoofd want er staan alweer twee nieuwe emmers latex klaar 😉 ♡

 3. Danny

  Mooi geschreven lieve Yvette en ondanks dat onze stijlen verschillen vind ik jouw huis prachtig. Heerlijke kleurencombinaties bij elkaar. En je past zelf ook echt in je interieur. Liefs Danny XXX

 4. Yvette

  Dankjewel lieverd. Maar dat ik zo leuk hè, ook al zijn de interieurs verschillend je kan het wel mooi vinden. Want ik vind dat van jou ook echt prachtig xxx

 5. Yvette

  Zo super lief Min dat ik voor jouw website een gastblog mocht schrijven. Dankjewel hij is super mooi geworden.

  Dikke smak

 6. Yvette

  Mijn emo staat er niet bij dus dan maar even zo ♡♡♡

 7. Keetinkijk

  Yvette wat ontzettend leuk gegaan !!! Zo zie je die typemachine staat er niet voor niks ! Heel goed gedaan, deze aftrap qua gast blog , daar kun je trots op zijn. Fijne zondag Mindy en Yvette

  1. Yvette

   Aaahh lief van jou Keet. Echt zo leuk om te doen. Mooi dagje lieverd xxx

 8. Marilu

  Leuk geschreven Yvette.
  Ik volg je met plezier maar dat weet je wel. Ik ben benieuwd naar wat er nu weer op stapel staat.
  Liefs!

  1. Yvette

   Super lief Marilu en ik volg jou ook graag 😉 xxx

 9. Patries

  Leuk om te lezen Yvette! Ik herinner mijn eerste dagen in mijn eigen appartement ook nog, in het hoekje van de bank luisterend naar al die nieuwe geluiden, welke ruim aanwezig zijn in een jaren 30 woning

  1. Yvette

   Haha ja echt hè. Ieder geluidje;-)

 10. jennshomestyle

  Super leuk geschreven Yvette!
  En Mindy tof rubriek!

 11. Jolanda Vermeulen

  Super leuk om te lezen Yvetje En mega knap ook van je Heb het zien veranderen in de afgelopen paar jaar bij jou en ik ken je ( nog) niet persoonlijk. Maar zo voelt het altijd wel Je bent een lieverd en ik vind het knap hoe mooi je het allemaal zelf maakt en blij bent met alles ! Ik hou van zachtere lichtere kleuren maar vind het door al dat velvet en de Hollywood sfeer echt prachtig bij jou ! En jij bent een mega lieverd

 12. Yvette

  Aaahhh lief Jootje dankjewel xxxx

Geef een reactie