Henk van @binnebyhinne

Het is weer tijd voor een nieuwe ‘Op de bank bij..’ Deze keer ga ik digitaal op visite bij Henk van @binnebyhinne. Ik volg Henk nog niet zo lang op Instgram maar vanaf het begin met heel veel plezier. Ten eerste is het gewoon super leuk om een mannelijke interieurliefhebber te volgen, zeker als die zo enthousiast is als Henk. En ten tweede heeft Henk een fijne mix van stijlen en kleur in huis. Ik hou er van!! Lezen jullie mee?

Vertel een wat over jezelf? Wie is Henk?

Allereerst, wat leuk dat ik ‘’digitaal’’ bij je op de bank mag ploffen Mindy. Had je graag in het echt gesproken maar you all know the reason, tante C.

Mijn naam is dus Henk Dijkstra, a.k.a. Binnebyhinne. Op mijn insta-naam kom ik straks terug hoor.

Ik woon in het prachtige Friese Dokkum, dit is tevens de meest noordelijke stad van Nederland.  Ik woon in een nieuwbouw-huurwoning uit 2019, samen met mijn hondje Mika. ‘k ben 32 jaartjes jong en in het dagelijks leven werk ik fulltime als Leraar-ondersteuner in het Speciaal Onderwijs. Dus naast het bijhouden van mijn Instagram-pagina sta ik dus ook dagelijks voor de klas, wat ik ook ontzettend fijn en uitdagend vind.

Even terugkomend op mijn Insta-naam, Hinne…  ik ben vernoemd naar mijn pake, dit is ‘opa’ in het Fries. Helaas is hij in 1996 al overleden. En de naam Hinne rijmt een beetje op Binne, aan elkaar vastgeplakt kon ik er binnebyhinne van maken, zo dus… In de zin van, binnenkijken bij Hinne.

Henk overzicht woonkamer

In wat voor huis woon je, hoelang en met wie?

Ik woon dus in een nieuwbouw-huurwoning. Deze is opgeleverd in 2019. Hier zit nog een verhaal aan vast want hiervoor woonde ik op precies hetzelfde plekje alleen dan letterlijk in een vervallen ‘’krot’’. De woningbouw besloot mijn woning te slopen en te herbouwen. Ik als huurder had het voorrecht om als eerste een keus te maken of ik hier weer terug wilde keren ja of nee. Hier hoefde ik natuurlijk niet lang over na te denken… een splinternieuwe woning, lekker alles opnieuw inrichten, eindelijk nieuwe meubeltjes kopen.. dus JA! In deze nieuwe woning woon ik dus inmiddels alweer dik twee jaar.

Ik bewoon dit prachtige huisje met mijn hondje Mika. Mika is 8 jaar en is een zeer insta-waardige hond haha. Wanneer ik met mijn camera door huis loop om fotootjes te schieten gaat hij hier letterlijk voor zitten, hier hoef ik geen moeite voor te doen haha!

Waar is je liefde voor interieur mee begonnen?

Leuke vraag, want zoals ik in mijn introductie al beschreef is dit vanaf jongs af aan al zo. Toen ik nog thuis woonde wilde ik geregeld iets nieuws voor op mijn kamertje, veranderde ik een muurkleur of moest opeens alles weer anders staan. Toen ik op mijzelf ging wonen besefte ik pas hoe leuk ik het stylen en veranderen eigenlijk vind. Ik ben ook constant bezig met nieuwe projecten en mijn huis is daarom nooit ‘’af’’. Ik laat mij ook geregeld inspireren in winkels, door het lezen van woonbladen of Instagram. Dat laatste vind ik echt een fantastisch platform om inspiratie op te doen en wie weet, misschien wel mensen te inspireren met mijn eigen kiekjes.

henk de keuken

De woonstijl van Henk, kun je die omschrijven?

Tsja, dit zal best wel een lastige omschrijving worden want eigenlijk is het een mix van een aantal woonstijlen. Een aantal jaren geleden was ik helemaal into landelijk en zachte kleuren. Maar ik wist daarna al redelijk snel dat dit niet echt de stijl was die bij mij paste. Ik houd toch wel van een gewaagd kleurtje op de muur en dan vooral diepe/warme kleuren. Dit gemixt met natuurlijke materialen zoals hout, jute en staal. Maar ook goud/koper tinten vind ik prachtig en gebruik ik veel. Ik beschrijf mijn stijl op mijn Instagram-pagina als ‘’Colorful Industrial’’, maar wél met een eigen twist! Mijn huis wordt een thuis wanneer ik het gevoel heb dat het ‘’naar m’n zin is’’ qua inrichting en dat dit goed voelt!

 

Wat is jouw favoriete plekje in huis?

Hier hoef ik dus niet lang over na te denken. Mijn favoriete plekje in huis is toch echt aan de keukentafel. Man… wat heb ik een goeie keus gemaakt twee jaar geleden om voor een ronde eettafel te kiezen. Ik zit er echt AL-TIJD aan. (thuis)Werken, eten, kletsen/borrelen met vrienden.

Hoe, wat, waar op de bank?

Naast dat ik veel aan de eettafel zit plof ik ’s avonds ook gewoon lekker op de bank hoor… Heerlijk voor mijn serietje met… ja (guilty pleasure) mijn blikje Coca-Cola zero Vanille hahaha. En ja… Mika mag van mij ook op de bank, geen probleem. Het beestje moet er toch ook comfortabel bij liggen. Ik heb een vaste plek op de bank, bij het raam want ja… nieuwsgierig als ik ben wil ik graag alles kunnen zien wat er gebeurd in de straat/buurt. Ik woon namelijk tegenover een bruincafé, altijd reuring en gezelligheid. Naast dat ik graag met Mika op de bank hang komen hier ook geregeld vrienden/familie over de vloer dus hangen we gewoon verder op de bank.

Hoe ziet jouw ultieme droombank er uit?

Oeh… lastig, want ik heb mijn bank pas twee jaar. Al moet ik zeggen dat ik ‘m na twee jaar nog erg leuk vind, zit hij niet echt ‘’naar mijn zin’’. Dus als ik een nieuwe droombank mocht omschrijven dan zou dit zeker eentje zijn met een lounge-gedeelte. En dan zo’n hele lekker plofbank zeg maar… En wellicht een ander kleurtje dan cognac, ik denk dat ik voor een bank zou gaan met grijstinten. De droombank moet staan op stylish-verantwoorde pootjes, zwart of messing kleurig.

En het huis waar ie in staat?

Tsja, dit is ook wel een moeilijke vraag. Ik woon hier heerlijk, nieuw, comfortabel, leuke buurt (waar ik tevens ben opgegroeid) en rustig. Maar goed… Mijn droomhuis hoeft niet groot te zijn.

Mijn droomhuis moet sowieso een grote tuin hebben, groter dan mijn huidige tuin zeg maar, natuurlijk inclusief openslaande deuren. In die tuin staat mijn eigen overkapping. Deze heb ik namelijk vorig jaar zelf gemaakt, samen met mijn vader. Hier ben ik super trots op. Ook trots op mijn vader, want hij helpt mij met al mijn projecten. Ik bedenk mijn projecten, mijn vader werkt ze verder uit en bestelt alle benodigdheden. Samen gaan we dan aan de klus, superleuk! Zo maak ik dus eigenlijk, samen met mijn vader, mijn eigen droomhuisje!

Samen op de bank, waar gaan we het over hebben?

Laat ik maar beginnen met wat ik jou zou willen zeggen. Toen ik jouw account ontdekte voelde ik meteen een ‘’connectie’’. Je hebt, net zoals ik, een uitgesproken stijl. Een huis met veel gewaagde kleuren, ik durf wel te zeggen dat het gewaagder is dan mijn interieur, in de positieve zin natuurlijk, LOVE IT! Maar ja, dan kom ik ook weer op een vraag die ik aan jou heb… HOE bedenk jij je kleurenpalet in je huis? Want je gebruikt veel kleur, maar het blend echt zo heerlijk! Vertel, vertel… VERTEL!!! We all wanna know Mindy!! 😊

Ahh super leuk om te horen, dank je wel Henk!! Tja hoe bedenk ik mijn kleurenpalet. In eerste instantie ben ik begonnen met één kleur in combinatie met wit. De eerste keer dat ik met meerdere kleuren gong werken was wat mij betreft geen succes. Sindsdien maak ik dus altijd een plan in de Flexa app. Daar kun je verschillende kleuren opslaan onder een idee. gaande weg komen en gaan daar dan vaak wat kleuren en dan maak ik mijn keuze. Verder is het denk ik toch gewoon een gevoels kwestie en durven. Ik ben dus ook wel eens op m’n bek gegaan. Maar heb het gewoon weer overschilderd en je ziet er niks meer van 😉

Henk en hond Mica

Online, waar kunnen we Henk vinden?

Nou… ik ben voornamelijk actief op Instagram, via mijn instagram-pagina @binnebyhinne.  Heb geen eigen website, maar wel een mailadres voor eventuele samenwerkingen. Dus vind je het leuk om samen te werken, je mag mij altijd mailen op binnebyhinne@outlook.com

Tot slot,

Mindy… harstikke bedankt dat je mij eens bij jou op de bank hebt laten ploffen. Ik vond het ontzettend leuk om al je vragen te beantwoorden. En ja… ik kan nog zoooooveeeeeeel meer vertellen, maar dan haken mensen af hihi! Nogmaals, bedankt en wellicht zien we elkaar eens in real life, leuk! 😊

Liefs,

Henk Dijkstra

@binnebyhinne

Super bedankt voor deze leuke binnekijker Henk! Een ontmoeting zouden we toch zeker eens moeten kunnen organiseren. We wonen tenslotte in dezelfde provincie  😉

Mocht je Henk nog niet volgen op Instagram dan zou ik dat zeker gaan doen! Tot de volgende ‘Op de bank bij..”

Liefs Mindy

 

Heb je deze blogs al gelezen?

Op de bank bij Ilse

Op de bank bij Shannah

Like this article?

Geef een reactie

Dit bericht heeft 12 reacties

  1. Mindy

   Jaa ik ben ook fan van Henk!!

 1. Joyce den Breker

  Was gezellig bij Henk Ga eens vaker bij hem kijken Weer leuk gedaan Mindy

  1. Mindy

   Jaa leuk hè Joyce!! Fijn om te horen, dank je wel ♡

 2. Woonboerderij_1926

  Jaaa leuk zeg Henk en Mindy

 3. Ylia

  Leuke blog Henk. Ik was al fan ✨

 4. Deense zomer

  Super om te lezen Henk en Mindy!

 5. Karin Kitzen

  Zo super bij Henk! Altijd bezig, en niet alleen in zijn eigen huis en tuin!
  Volg Henk heel graag!

  1. Mindy

   Ah wat leuk om te horen. Hij is ook echt een leukerd!!

Geef een reactie