ideeen paastafel

Ideeën voor de paastafel

Momenteel grijpen we natuurlijk alles aan om de boel een beetje feestelijk te maken en nu Pasen er aan zit te komen kan een mooie paastafel dus zeker niet ontbreken! Nu moet ik bekennen dat ik dit jaar voor het eerst een paastak in huis heb. Want hoewel we zeker dol zijn op lekkere paasontbijtjes ben ik dus niet zo van de paas deco.. Daarom ging ik aan de slag met mijn ideeën en creëerde zo een mooie persoonlijke paastafel. In dit blog geef ik een aantal tips en vertel ik wat voor mij belangrijk is.

ideeën passtafel

Wat voor mij vooral belangrijk is met een mooi gedekte tafel is dat deze een beetje persoonlijk voelt. We doen natuurlijk enorm veel inspiratie op tegenwoordig maar het leukste is om je ideeën te verzamelen en zo een mooie mix te maken voor jouw paastafel. De typische paasdecoratie spreekt mij vaak niet zo aan maar er zijn natuurlijk echt wel veel leuke dingetjes verkrijgbaar. De gouden haasjes op tafel passen bijvoorbeeld heel goed bij ons en eitjes mogen natuurlijk ook niet ontbreken. De glazen ballen met het veertje er in kocht ik een aantal jaar geleden in de kerstopruiming. Ze zijn wat mij betreft veel te ingetogen voor in een kerstboom. Maar in de paastak vind ik ze echt heel tof!

ideeën paastafel

Maak een lijstje; Ideeën paastafel

Wanneer je begint met ideeën op te doen voor je paastafel zorg dan dat je alles wat je leuk vindt op een lijstje zet. Of maak een speciaal thema bord op Pinterest. Uiteindelijk ga je kijken wat uit al die ideeën je het meeste aanspreekt en daarvan maak je je eigen mix voor jouw paastafel. Eén van de dingen die voor mij echt niet mochten ontbreken waren verse bloemen. De paastak vind ik mooi en staat op de kast achter de tafel. Maar op tafel moesten bloemen komen. Zelf vond ik het leuk om wat verschillende soorten en kleuren te kiezen en deze op tafel te verdelen in kleine vaasjes. Zo maak je een gedekte tafel eigenlijk gelijk al heel feestelijk.

ideeën paastafel

DIY voor een persoonlijke touch

Een leuke DIY maakt jouw tafel natuurlijk helemaal persoonlijk. Er zijn online ontzettend veel leuke ideeën te vinden om zelf of met het hele gezin aan de slag te gaan. En wat extra daginvulling is natuurlijk ook niet weg in deze tijd 😉 Voor mij ontstond het idee voor deze DIY een beetje uit nood. Ik wou namelijk een gezellig tafelkleed op onze paastafel maar dan wel een beetje origineel. En ik kon natuurlijk niet vinden wat ik voor ogen had. Daarom besloot ik aan de slag te gaan met een wit, papieren tafelkleed en verfrestjes. Ik gebruikte hiervoor gewoon restjes muurverf. Daarmee schilderde ik rondom takjes en bloemen op het kleed. Zoals je ziet hoeft het echt geen kunstwerk te worden om wat gezelligheid aan je paastafel toe te voegen.

Meer ideeën voor de paastafel

Natuurlijk mag mooi servies niet ontbreken op de paastafel! Op speciale dagen vind ik het altijd leuk om net even ander servies te gebruiken dan wat er dagelijks op tafel staat. Dat geeft dan gelijk een feestelijk gevoel! Bij de kringloop snuffel ik daarom altijd tussen het servies. Mooie oude kopjes met een bloemetjes motief zijn natuurlijk perfect voor een mooie paastafel. Ook het goudkleurige bestek zorgt voor een feestelijk tintje en ligt alleen met speciale dagen op tafel. Deze hebben wij alweer een tijdje maar op bol.com is heel veel mooi goudkleurig bestek te vinden. Verder maakte ik de tafel af met chocolade eitjes verspreid over tafel. Er mag immers gesnoept worden!

Maken jullie ook een mooie paastafel? Ik ben erg benieuwd naar jullie ideeën!

Maken jullie ook een mooie paastafel? Ik ben erg benieuwd naar jullie ideeën!

Liefs Mindy

Like this article?

Geef een reactie

Dit bericht heeft 5 reacties

 1. Danny

  Ziet er geweldig uit Mindy. Verse bloemen op tafel is zo mooi en je DIY is echt supertof . Mooie Pasen alvast. Liefs

  1. Mindy

   Ah dank je wel Danny. Jaa je hebt helemaal niet zoveel nodig voor een mooie paastafel hè?!
   Liefs xx

  1. Mindy

   De tafel is altijd wel gezellig he!! X

 2. Sylvia

  Wat ‘n gezelligheid bij jou aan tafel! Verse bloemetjes mogen wat mij betreft ook zeker niet ontbreken… en wat ‘n leuke DIY !!

  Liefs
  Sylvia X

Geef een reactie