mijn interieur tic? Lampen!

Ik beken: Dit is mijn interieur tic..

Iedereen heeft het denk ik wel, een zwak voor een bepaald product. Zo zijn er volgens mij bijvoorbeeld heel veel vrouwen en ook mannen met een zwak voor schoenen. Men noemt het ook wel een tic.. Je kunt er eigenlijk niks aan doen, die heb je gewoon. Als je een pracht exemplaar ziet staan kun je het echt niet weerstaan.

Ja ik beken, ik heb dus ook zo’n tic.. En hoewel ik erg van mooie schoenen hou zou ik dat nog geen tic willen noemen. Nee, ik heb als interieur liefhebber natuurlijk een voorliefde voor meubels en woon accessoires. Als je mijn man zou vragen wat dan het product is wat ik onweerstaanbaar vind, zal hij waarschijnlijk zeggen; Alles! Heel misschien heeft hij daarin een klein beetje gelijk. Ik hou er van de boel te veranderen en doordat ik regelmatig naar de kringloop ga vind ik vaak betaalbare vervangers voor wat ik in huis heb.

Mijn interieur tic? Lampen!
Twee van mijn favoriete lampen in één plaatje

Mijn interieur tic? Lampen!

Maar als we het hebben over een tic, iets wat ik écht heel moeilijk kan weerstaan als ik tegen een pracht exemplaar aanloop. Dan hebben we het toch wel over verlichting, lampen dus! Natuurlijk niet de standaard lamp. Maar een lamp met een onverwachte of aparte vorm of een prachtig oudje met glas of kraaltjes. Als ik onverwacht tegen een beauty aanloop maakt mijn hart daadwerkelijk een sprongetje en sta ik er al mee in mijn handen. Dan sta ik daar vervolgens te verzuchten hoe mooi hij is en in m’n hoofd geef ik ‘m natuurlijk al een plekje. Je weet hoe dat gaat, toch?!

Mijn interieur tic? Lampen!
Soms is het even sparen maar dan heb je ook wat

sparen of pimpen

Helaas betekend dat natuurlijk niet dat elk pracht exemplaar ook mee naar huis gaat. Sommige lampen zijn gewoon best heel duur! Mijn mooie reiger lamp bijvoorbeeld. Liefde op het eerste gezicht toen ik het zwarte exemplaar zag hangen. En toen er een paar weken later ook een goudkleurige versie hing sloeg mijn hart helemaal op hol. Maar ja er hing ook best een flink prijskaartje aan. En gelukkig ben ik best verstandig en koop ik dan dus niet zomaar die lamp. Voor mijn verjaardag vroeg ik van iedereen geld of een cadeaubon. En zo kon ik deze beauty zonder schuldgevoel bij ons aan de muur hangen.

Mijn interieur tic? Lampen!
Op marktplaats of bij de kringloop zijn echt pareltjes te vinden

Het grootste deel van mijn lampen koop ik eigenlijk bij de kringloop of op marktplaats. Daar wandel ik regelmatig even binnen en af toe kom je echt een pareltje tegen. Ook vind ik het super leuk om oude lampen een tweede leven te geven. Soms betekend dat dat de bedrading vervangen moet worden. Maar het kan ook heel leuk zijn om een oude lamp een nieuwe look te geven. Zo kun je bijvoorbeeld super gave lampenkappen maken door ze te bekleden met servetten.  Op die manier maak ik heel makkelijk een lamp die perfect bij mijn interieur past! Juist mijn DIY lampen krijgen vaak de grootste complimenten. Dit maakt mijn tic gelukkig een stuk betaalbaarder en ook duurzamer.

Mijn interieur tic? Lampen!
Het is ook leuk om aan de slag te gaan met een oude lamp

je huis vol lampen..

Maar er is natuurlijk nog iets anders waar ik rekening mee moet houden. Je hoort mensen vaak zeggen; Ach schoenen/ tassen/kussens/.. heb je nooit genoeg. Nou laat ik je vertellen, een overdaad aan verlichting in huis is niet bepaald sfeervol!  s’ Avonds  op de bank wil je niet in de schijnwerpers zitten. Maar met een overdaad aan verlichting heb je dat effect al gauw. Hoewel verlichting natuurlijk functioneel te gebruiken moet zijn hou ik toch vooral van sfeervol schemerlicht. Vaak net te donker om een boek te kunnen lezen. Maar dit betekend dus ook dat ik eigenlijk niet zoveel lampen nodig heb.

Ook deze kap bekleede ik zelf

Tja en dan is verlichting dus niet zo’n handige tic. Hoewel je er natuurlijk leuk mee kunt afwisselen is opbergen heel onpraktisch. Er zijn geen speciale kasten waar je ze super handig en functioneel in op kunt bergen. Je kunt ze niet in een zak stoppen om vervolgens de lucht er uit te zuigen zodat ze vrijwel geen ruimte in nemen. Nee Lampen hebben meestal een onmogelijke vorm en daarbij zijn ze vrijwel altijd breekbaar. Opbergen neemt dus gewoon enorm veel ruimte in beslag en is super onhandig. Natuurlijk betekend dat niet dat er bij mij geen lampen in de berging staan. Neee die staan er zeker wel hoor! Maar het maximum van wat ik kan bergen is snel bereikt.  Dat betekend dus dat ik regelmatig een lamp weg geef of in de verkoop doe. Zo kan ik optimaal toegeven aan mijn lampen tic.

Zo maak je een lamp die precies bij je past

Ook een tic?

En jij, heb jij ook zo’n tic? Vast wel! Laat je me weten at het is?

Liefs Mindy

Like this article?

Geef een reactie

Dit bericht heeft 24 reacties

  1. Mindy

   Jaa dat denk ik ook! Dank je wel schat

 1. Antoinette

  Zelfde tic hier, hahaha. Verslaafd aan lampjes. Kan ze ook niet laten staan in de kringloop of vindt er een op marktplaats. Ik heb ook de reigerlamp in het zwart. Leuke blog weer en succes met je workshop.

  1. Mindy

   Haha ze zijn gewoon onweerstaanbaar hè Dank je wel!!

 2. StyleBySyl Sylvia

  Leuke blog weer! En wat leuk dat je een workshop gaat geven daar!! Veel succes en plezier alvast

  1. Mindy

   Dank je wel!!
   Ja goed hè, heel veel zin in

 3. Marilu

  Leuke blog weer! Gelukkig hebben we een grote zolder! We wisselen de collectie wel eens. En ik heb leenlanpen….er hangen en staan wel 4 exemplaren bij mijn mam thuis. En bij vriendinnen. Als ze er zat van zijn is de afspraak dat ze weer terug naar ons gaan. Allemaal kringloop lampen verzameld door de jaren heen. En afgelopen zondag weer een lamp gekocht op de vlooienmarkt Heel herkenbaar dus…

  1. Mindy

   Haha heel herkenbaar dus! Bruikleen, dat is wel een goeie regeling ja.
   Bedankt voor je reactie❤

 4. Bijmargrietinhuis

  Een feest der herkenning! Ik ben dus ook echt helemaal verslingerd aan lampen. En dan vooral de grappige en verrassende varianten (je prachtige reigerlamp bijvoorbeeld). Helaas is het punt nu gekomen dat elk plekje echt al uitgelicht is

  1. Mindy

   Hahaha ja ik heb hier net ook weer een selectie gemaakt die het huis mogen verlaten Maar ook net weer een prachtig nieuw kapje gekocht bij de kringloop hahaha

 5. carla

  Haha leuke post Min en idd niet de makkelijkste tic
  Je reiger is ook kóning hoor super tof is ie
  Dikke kus

  1. Mindy

   Lief, dank je wel Carla.
   Het is niet anders ik moet er mee leven

 6. Deense zomer

  Je loopt bij jou wel snel tegen de lamp #flauwgrapje. Tof hoe je lampen en lampenkappen een tweede leven geeft!

  1. Mindy

   Hahaha ja dat is hier wel een risico
   Lief van je, dank je wel Linda!
   xx

 7. Plinka_live

  Mindy ik heb zoveel respect hoe jij jouw huis omtovert tot echt een prachtige mooie droom huis mijn complimenten ook voor je creativiteit dankjewel.

  1. Mindy

   Wat een mooi compliment Ilonka. En wat ontzettend lief dat je mijn blog hebt gelezen. Dank je wel!!
   Liefs xx

 8. Marian @fijninhuis

  Wat tof Mindy!! Helaas kan ik niet 1 maart maar het wordt vast heel leuk!!

  1. Mindy

   Ah wat lief Marian, dank je wel!

  1. Mindy

   Dank je wel Annemarie!

 9. Renee

  Prachtige lampen vooral die pelikaan maar die schreeuwend duur. Ik ben ook een kringloper, en vind elke week wat, dan vervang ik weer iets uit huis.

  1. Mindy

   Klopt, enorm duur!! Maar daarom wel leuk dat ik m op deze manier toch heb kunnen kopen. Maar een geweldige vondst bij de kringloop of op marktplaats blijft eigenlijk het aller leukst hè

 10. Moela

  Hoi Mindy,

  Je hebt een super mooi en kleurrijk huis! Helemaal mijn stel. Jíj hebt jouw muur waar de bank tegengaan staat, een keer groen geverfd. Welke kleur van is dat? I’m obsessed!

  1. Mindy

   Wat leuk om te horen, dank je wel!
   De groene kleur was een mengkleur van de karwei. Het nummer is IG PS 1161

Geef een reactie