JANUARI ’21 van start..

MIJN MAANDOVERZICHT, JANUARI

Nou zoals jullie hebben kunnen lezen in mijn jaaroverzicht was één van mijn goede voornemens het starten met een maandblog. Een blog waarin ik elke maand al mijn “avonturen” met jullie kan delen. Maar goed we zitten dus in een lockdown en erg avontuurlijk is januari dan ook niet geweest..

Toch begon ik in de eerste week van januari vol goede moed aan mijn eerste maandoverzicht. Tenslotte zullen jullie waarschijnlijk ook weinig avontuurlijks beleven en wat te lezen is altijd fijn denk ik dan maar. Ik vond mezelf heel slim toen ik had bedacht om gelijk te beginnen aan m’n blog en zo steeds iets bij te schrijven als ik wat had beleefd. Dat bleek echter meer een opsomming van bezigheden te worden en las niet echt lekker weg. Dus nu ben ik aan het einde van de maand aan het terug denken over wat ik graag met jullie wil delen. Dan loop ik dus gelijk weer tegen mijn onzekerheid aan. Het lijkt allemaal zo klein en onbenullig, zullen mijn lezers het wel leuk, interessant, grappig enz. vinden??

werken aan mijn maandoverzicht

gewoon doen

Enorm lastig vind ik dat! Maar ik wil groeien, mezelf uitdagen en blijven ontwikkelen en de beste manier is dan toch ook gewoon doen. Uiteindelijk wordt dit maandoverzicht dan in elk geval een leuk naslagwerk voor mezelf. Vroeger schreef ik altijd fanatiek in m’n dagboek, ik heb er wel een stuk of 6 op zolder liggen. En dit is toch ook een soort van dagboek, alleen lezen jullie nu gezellig mee haha. Ik wil dus graag mezelf ontwikkelen, beter worden in wat ik doe. Zo ben ik, altijd al geweest. Vooral in mijn werk vind ik het belangrijk om te blijven ontwikkelen en ergens naar toe te werken. Niet dat dat ook altijd lukt hoor maar ik doe in elk geval mijn best. Toch merk ik dat dat best lastig is als je ZZP’er bent. Hoe geef je jezelf bijvoorbeeld feedback?  Dit jaar heb ik mezelf daarom een aantal doelen gesteld.

Januari begint met plannen

Wat ik in elk geval wil gaan doen dit jaar is beter plannen! Want jongens ik maakte er vorig jaar af en toe echt een zooitje van. Er zijn echt heel wat afspraken vergeten, van mij dan wel van de kids. Daar hou ik dus echt niet van! Vroeger zat alles in mijn hoofd, alle afspraken, telefoonnummers, dingen die ik gewoon moest onthouden. Nou nu niet meer hoor. Na de geboorte van Nayla werd het al minder maar de laatste jaren gaat het aftakelen snel. Tegenwoordig onthoud ik gewoon niks meer, wat een drama is dat! Dus plannen is het plan 😊 Om me daarbij te helpen kreeg ik van Theo voor kerst een prachtige agenda van Succes Planner met m’n naam er in gedrukt en al. Tot nu toe gaat het goed. Nou ja, één afspraak was ik een beetje vergeten maar dat komt omdat ik die vorig jaar al had gemaakt en niet had opgeschreven. Verder gaat het me lukken, echt!

en met klussen natuurlijk

Een dag niet geklust is een dag niet geleefd gaat misschien net wat ver. Maar een hele maand niet klussen ga ik niet snel redden denk ik. Er is dus zeker geklust in januari en dat begon met de slaapkamer. Daar creëerde ik met behang het effect van een hoofbord. Benieuwd naar deze klus? Je leest de volledige blog hier. De muur is trouwens het begin van meer veranderingen in de slaapkamer, daar ga ik komende maand mee aan de slag! Tussendoor ben ik namelijk ook nog bezig geweest in onze badkamer. Hier kan ik nog niks over vertellen omdat dit een samenwerking is en dan moet het soms even wachten. Maar de blog hierover zit er aan te komen.

januari

persoonlijk

Naast alle bezigheden in huis was er ook ontwikkeling op persoonlijk vlak. Zoals de meeste van jullie weten heeft ons zoontje Ravi van 6 een zware vorm van autisme. Hij gaat daarom niet naar school en zit op een behandel groep. Persoonlijk vind ik behandel groep altijd een beetje gek klinken, autisme is namelijk niet iets wat je kunt genezen maar iets wat bij je hoort en waar je je weg in moet vinden. Zo zie ik die behandeling dan ook, het helpt ons en Ravi een weg te vinden in hoe we het beste om kunnen gaan met zijn autisme. Afgelopen maand is het begin van een grote stap gezet, we gaan namelijk kijken of Ravi kan instromen in speciaal onderwijs! Dit zal heel geleidelijk gaan en goed kijkend naar Ravi of dit iets is wat goed voor hem is. Maar dat we deze stap zetten zegt veel over de ontwikkeling die hij heeft gemaakt en ik ben dan ook zo trots als een pauw. Nu is het alleen wachten wanneer het onderwijs weer zal starten.

en als afluiter

Dat waren wel een beetje de hoogtepunten van de maand januari. Daarnaast waren er nog kleine gebeurtenissen zoals de komst van onze nieuwe steelstofzuiger. Ja ja de zoektocht is beëindigd, ik stoot geen mooie spullen meer omver 😉. Onze kip Nugget die een haan bleek te zijn en natuurlijk die twee centimeter sneeuw die van januari echt een onvergetelijke maand maakte… Maar we sloten ‘m hier in huize Schroor af met een knaller hoor!! Gisteren kwam namelijk onze nieuwe bank en jongens die is me toch een partijtje mooi! Dus ik ga dit weekend druk aan slag met foto’s maken en een blog schrijven zodat ik ons nieuwe pronkstuk hopelijk maandag met jullie kan delen.

januari

Ik wens jullie een fijne nieuwe maand.

Liefs Mindy

Like this article?

Geef een reactie

Dit bericht heeft 28 reacties

 1. Andrea de Groot

  Wat een leuk overzicht Min!! Ik hoop dat Ravi goed gaat! Fingers crossed! Op naar februari, maak er wat moois van

  1. Mindy

   Jaa ik ben heel benieuwd hoe het zal gaan! Dank je wel lieverd.
   X

 2. Deense zomer

  Haha dus toch gezwicht voor een steelstofzuiger?! Super benieuwd naar je bank en wat een fijn nieuws over Ravi! Iedereen ondanks alles toch in ontwikkeling!

  1. Mindy

   Hahaha ja als ik eenmaal wat in m’n hoofd heb… Ja goed he Lin, zo fijn. Bedankt voor het lezen!
   Liefs x

 3. Marilu

  Lijkt me ook hsndig zon steelstofzuiger!!
  Benieuwd naar je bank.
  Wat superfijn dat Ravi zon ontwikkeling doormaakt.
  Leuk geschreven je blog!
  Liefs,Marilu

  1. Mindy

   Dank je wel Marilu! Jaa we zijn er blij mee. Maar ik moet wel zeggen dat ik de normale stofzuiger nog niet weg durf te doen hoor..

 4. Angelique

  Leuk blog. Wat fijn dat Ravi zo gegroeid is. Op naar een nieuw avontuur dus.
  Als je het zo terug leest dan heb je toch meer gedaan / beleefd dan je eerst dacht. Op naar een volgend blog. Fijne dag.

  1. Mindy

   Ja voor een tijd waarin weinig mogelijk is hebben we best veel beleefd hihi. Bedankt voor je lieve reactie!

 5. Yvette

  Oh Min, wat heerlijk om te lezen zo een maandblad. En toch gezwicht voor een steelstofzuiger hihi. Ik zweer nog bij een stofzuiger met snoer (en bij koffie. Ja ja dat wist jij niet hé van die koffie). Ik hoop dat het met Ravi (doorstromen special onderwijs) gaat lukken. Maar hij is een kanjer dus ik geloof er in.
  XXX

  1. Mindy

   Ohhh drink jij koffie?? Ik had geen ideeeee hahaha. Dank je wel voor je lieve woorden Yvette.
   Liefs xx

  1. Mindy

   Lief, dank je wel meis!

  1. Mindy

   Lief, dank je wel Yolanda!!

 6. Jeanette

  Gruwelijk benieuwd naar je bank!!

  1. Mindy

   Hahaha jaaaa dat is het eerstvolgende blog

 7. Yvonne

  Je schrijft hartstikke mooi, en héél leuk om te lezen! Succes met alles, en… wil heel graag je bank zien groetjes Yvonne

  1. Mindy

   Ah dat vind ik onwijs lief! Dank je wel Yvonne xx

 8. Marjolein

  Je schrijft eerlijk en het leest heerlijk weg! Hartstikke goed gedaan meid en niet saai! Ben benieuwd naar de nieuwe ontwikkelingen

  1. Mindy

   Dat is zo fijn om te horen, dank je wel!! Liefs xx

 9. Joyce den Breker

  Heel leuk ben wel nieuwsgierig naar jullie bank Tja dingen vergeten zat van de week een uur te vroeg bij de fisio Wat geweldig dat jullie zo ver zijn met die lieve Ravi naar het onderwijs hoop zo dat het lukt xx

  1. Mindy

   Ja wat knap van ‘m he Joyce!! Haha beter een uur te vroeg dan he laat toch?! Liefs xx

 10. Sylvia

  Leuke blog Mindy! Het fijnste is denk ik wel dat Hey met Ravi zo goed gaat, hopelijk is die doorstroming snel ‘n feit! Op naar de nieuwe maand meis..hopelijk voor ons allemaal wat avontuurlijker 🙂
  Liefs X

  1. Mindy

   Jaa dat is een enorme stap! Heel spannend hoe dat zal gaan. Nou he, dat hoop ik met je mee!
   Liefs xx

 11. Jacqueline Schilperoort

  Leuk om te lezen, en je houdt het wel spannend hoor wat de bank betreft! Ook ben ik heel benieuwd hoe het met je zoontje verder gaat. Wat fijn dat hij zich goed ontwikkelt, het lijkt mij zo’n heerlijk ventje, hij heeft zo’n mooi koppie

  1. Mindy

   Ah dank je wel, hij is absoluut een schatje!! Voor ons allemaal een grote spannende stap idd. Ik heb vandaag foto’s kunnen maken dus die blog staat er maandag op hoor haha.
   Liefs xx

 12. Keet

  Wat een heerlijk verhaal! Niks te weinig om te melden, genoeg om te delen. En daarbij zo’n mooi uitgangspunt voor Ravi’s ontwikkeling, wat zul jij inderdaad trots zijn.
  Nou geniet van je blog, je bank en je stofzuiger:) tot febr… liefs Keet

  1. Mindy

   Ahh wat fijn om te horen, dank je wel Keet! Enorm trots ja. Ik hou jullie natuurlijk op de hoogte 🙂
   Liefs xx

Geef een reactie