jenns homestyle

Jenn’s Homestyle conceptstore

Het is een rare tijd, gewoon behoorlijk rot kun je wel zeggen. We beginnen zo langzamerhand steeds meer terug te verlangen naar normaal en we kennen allemaal momenten dat we er even flink van balen en verdrietig zijn. Maar veel ondernemers hebben naast een verlangen van weer eens normaal een verjaardag vieren nog hele andere zorgen en verlangens. Ik denk veel aan deze ondernemers. De kapper die weken lang niet mocht knippen, de kroegbaas die al maanden geen biertjes mag tappen en de winkelier die de deuren gesloten moest houden. Het liefst zou ik ze allemaal willen helpen. Dat gaat helaas niet natuurlijk en daarom bedacht ik dit blog. Waarbij ik 5 ondernemers een podium bied en zo hopelijk iets kan bijdragen. Deze eerste editie is het de beurt aan de onderneming van Jenn’s Homestyle

Ik volg Jennie al een hele poos op Instagram en hou van haar uitgesproken, kleurrijke stijl. Ook vind ik haar openheid erg prettig. Ze is niet bang om haar gevoelens te delen en dat is iets wat ik enorm waardeer. Daardoor hebben velen haar struggles rondom de coronamaatregelen kunnen zien en voelen. Na het sluiten van hun tattooshop begon Jenn’s Homestyle te borrelen en de tijd is aangebroken voor Jennie om haar onderneming flink in schijnwerpers te zetten om te kunnen knallen. Natuurlijk was dat voor mij reden om haar mijn vragen te stellen en jullie een kijkje te bieden in haar onderneming. Lees je mee?

Jenns Homestyle
Jennie in haar mooie conceptstore

Hoe en wanneer is je onderneming ontstaan?

Mijn bedrijf is ontstaan tijdens de eerste golf van de Corona crisis.  Tijdens deze crisis kwamen wij zonder werk te zitten, omdat we onze tattooshop moesten sluiten. Maar ik ben niet de persoon die bij de pakken neer gaat zitten en ben altijd al een bezige bij geweest. En zo was ik op het idee gekomen om vintage interieur items te gaan verkopen.  Dat deed ik voornamelijk online maar intussen had ik ook in de tattooshop een ruimte gecreëerd.  Deze is ongeveer 200m4 dus dat ging makkelijk. Daarna schreef ik me in Juli 2020 in bij KVK.  

In de tussentijd zijn we zelfs bij onze winkel gaan wonen. We hebben een deel van de winkel tot woonkamer gemaakt. Tijdens het verbouwen en klussen ben ik toch gaan nadenken over mijn concept als winkel. (Ik kan altijd heel goed tot rust komen en alles overzien tijdens het klussen). Toch merkte ik dat ik iets miste en iets meer veelzijdigheid zou willen. Ik hakte de knoop door toen ik in gesprek ging met vrienden die een winkel hebben en mij inspireerden. Het moest een winkel worden waar voor iedereen wel wat te vinden is, de beleving moest Jenn’s Homestyle worden! Kleurrijk eigenzinnig en unieke items. 

De conceptstore was geboren.

Wat doet Jenn's Homestyle precies, waar en met wie?

Ik verkoop vintage interieur accessoires, met een mix van nieuwe accessoires van geselecteerde merken. Denk aan kaarsen en lifestyle producten, kleding, chocolade, thee in giftsets  Daarnaast geef ik ook kleur en styling advies. Ik werk voornamelijk alleen in de winkel, Marcel mijn partner ondersteund mij op de achtergrond! En zo heb ik nog een vriend die vaak de Afsluitdijk op en neer rijdt  om spullen mee te nemen voor de winkel.

De winkel is gesitueerd in Koudum in de provincie Friesland. Geen winkelstad maar een schattig dorpje in de gemeente sud west Fryslan. 

Waar het in de zomer altijd bruist van toerisme! 

Wat vind je het leukste aan het werk bij Jenn's Homestyle?

Het allerleukste vind ik het contact met klanten. De veelzijdigheid van diverse mensen en het inkopen dat vind ik echt heerlijk! Helemaal als ik mooie spullen heb gevonden! En als ik dan in de winkel alles weer kan herinrichten en stylen. 

En wat zijn de dingen die tegenvallen?

Ik kan eigenlijk nog niet echt zeggen wat ik vind tegen vallen of mee vind vallen. Soms heb ik het gevoel dat ik handen tekort kom, wonen bij je werk en de kinderen om je heen kan best chaotisch zijn. Daartegenover maak je wel alles samen mee en is iedereen betrokken. Onze zoon Travis (5) helpt regelmatig met het prijzen van artikelen. En de kinderen zijn niet bang om op mensen af te stappen. Dat vind ik mooi om te zien! 

Heb je naast je onderneming nog een andere baan?

Naast de Jenn’s Homestyle conceptstore heb ik geen baan. Maar ik ondersteun mijn partner  Marcel waar ik kan in zijn tattooshop. Verder ben ik als Instagrammer bezig, maar dat is momenteel iets meer op de achtergrond gekomen. En ik zal daar voor mezelf een andere twist aan moeten geven. 

Welke impact heeft Corona op jou en je onderneming?

Corona heeft heel veel impact gemaakt op mij persoonlijk. Ik heb veel moeite om te zien hoe onze medemens gebukt gaat onder het juk van de maatregelen. Ik kan er niet aan wennen. Als je je winkel moet sluiten ga je toch op een manier kijken naar deze maatregelen en beleef je ze een stuk intenser. Gelukkig kan de winkel nu weer open en ik vind het contact met de klanten zo fijn. Mensen gaan blij mijn winkel uit, en dat geeft mij een fantastisch gevoel! Ik hoop dat we open kunnen blijven en een deze lente de deuren echt open kunnen gooien! 

Wat zijn je toekomstplannen?

Momenteel ben ik ook nog druk bezig met de webshop www.jennshomestyle.nl  Ik hoop dat deze eind maart klaar is!  

Ik wil iedereen bedanken voor het lezen van dit blog bericht  en in het bijzonder Mindy! Ik vind het super dat je op deze manier de ondernemers een podium geeft! 

Liefs Jenn(ie) 

Dank je wel Jenn voor je openhartige antwoorden. Ik hoop met je mee dat de deuren van Jenns Homestyle en alle andere ondernemers snel weer volledig open kunnen. Wil je meer zien van Jennie en haar conceptstore neem dan ook zeker een kijkje op haar Instagrampagina @jennshomestyle

Liefs Mindy

 

 

Heb je deze blog al gelezen?

Zebbz, een merk met een missie

Like this article?

Geef een reactie

Dit bericht heeft 30 reacties

 1. Danny

  Ik wens je onwijs veel succes Jennie. Je store ziet er prachtig uit en ook je producten zijn geweldig, die jurken ❤. Hoop dat je straks de deuren op een normale manier open kan gooien. Liefs

  1. Mindy

   Bedankt voor je lieve reactie Danny ♡

  2. Jenn’s Homestyle

   Hey Danny
   Dank je wel voor je lieve bericht! en leuk dat je het gelezen hebt!
   Ik hoop het ook

 2. Yvette

  Lieve Jenn,

  Jij gaat knallen nu. Het gaat lukken. Jij (en ook Marcel) zetten jullie met hart en ziel in. Prachtige items in de winkel.

  Keep rocking babe

   1. Tanja

    Wat leuk en inspirerend om te lezen ! Mooi om te zien dat je niet bij de pakken neer zit en je hart volgt ! T ziet er superleuk uit en ik hoop dat je gauw weer echt open mag :komt vast goed allemaal !
    En Mindy :zo lief en mooi dat je hier aandacht aan besteedt:toppers jullie !
    Liefs tanja

    1. Mindy

     Lief Tanja, Bedankt voor je reactie♡

  1. Jenn’s Homestyle

   Hey Yvette

   Super leuk dat je de blog gelezen hebt!
   En bedankt voor het lieve compliment
   We gaan gewoon zoals jij zegt ROCKEN!!!

   Liefs

 3. Carla

  Zo’n respect en bewondering voor Jen…menig keer aan haar gedacht tijdens de enorme struggels van het afgelopen jaar .
  Ben ook van plan om die kant eens op te gaan en haar en die leuke shop te bezoeken … maken we er gewoon een leuk dagje uit van !
  Top dat ze hier even een podium krijgt lieve Min
  Groetjes Carla

  1. Mindy

   Ja naast alles die enorme spanning er ook nog bij. Vreselijk he Carla! Wat een leuk plan om langs te gaan. De winkel is ook wel enorm uitnodigend he!!
   Liefs xx

  2. Jenn’s Homestyle

   Lieve Carla

   Super lief dat jij altijd betrokken bent bij ons!
   Waardeer ik enorm!
   En te gek als je een keer langs wilt komen!
   De koffie staat klaar!!
   Liefs

 4. Andrea de Groot

  Jenn is een kanjer!! Doorzetter! Lief dat je haar een podium geeft ❤️ Zodra het mag reis ik echt af richting Jenn haar winkel, kom ik gelijk even bij jou koffie doen

  1. Mindy

   Ahh dat vind ik een goed plan haha. Wat een topper is het he ♡

  2. Jenn’s Homestyle

   Lieve Andrea
   Wat een lieve woorden!
   Lijkt me super leuk je een keer te ontvangen in mijn winkel!
   Win win om dan door te reizen naar Mindy!
   Haha.
   Liefs

 5. Deense zomer

  Ik vind het zo mooi om te zien dat de “echte” ondernemers juist in deze tijd excelleren! Daar is Jennie een heel inspirerend en mooi voorbeeld van!

  1. Jenn’s Homestyle

   Wat super lief van jou Linda!
   En ergens ook leuk om te horen dat ik anderen kan inspireren!

   Liefs

 6. Sylvia

  Een enorme doorzetter dat is wat Jenn is! Vaak aan haar gedacht in deze bizarre periode! Ik ben ook zeker van plan om die leuke winkel te bezoeken..! En lief van jou Mindy, dit podium

  1. Mindy

   Dat is ze zeker. Een enorme inspiratie!!

  2. Jenn’s Homestyle

   Lieve Sylvia

   Wat lief van jou!
   Erg leuk om je een keer in reallife te ontmoeten
   De koffie staat klaar hoor!

   Liefs

 7. Peet

  Well done! En heel fijn dat je Jennie op deze manier een platform geeft!
  Samen staan we sterker!

  1. Mindy

   Ja zo is het!! Bedankt voor het lezen ♡

  2. Jenn’s Homestyle

   Dank je wel Peet!
   Leuk dat je het gelezen hebt

   Groetjes Jenn

 8. Joyce den Breker

  Je ben een kanjer Beginnen in deze rot tijd Met jou posentiefe energie ga je nu knallen succes

 9. Mooi om meer te lezen over de ondernemerszin die Jenn heeft. Petje af daarvoor!! Ik volg haar ook zeer graag. Een fijne uitgesproken stijl heeft ze.
  Xx Marieke

  1. Mindy

   Ze is inspirerend he Marieke! Bedankt voor het lezen ♡

 10. Daisy

  Wat leuk om meer over haar te weten via deze kant!! Volg jaar sinds kort een hou van de jurken in haar shop!! Zeker benieuwd naar de webshop aangezien ik in het zuiden van Limburg woon. Mooi dit podium! Liefs @deezzstyles Daisy

  1. Mindy

   Jennie is super leuk om te volgen. En ze heeft onwijs mooie spullen!! Een webshop zou vanuit Limburg dan wel een uitkomst zijn haha

 11. Gonnie Tambach

  Wat leuk om Jennie op deze manier een podium te geven.
  Jennie is niet alleen een doorzetter ,maar tevens een lief en mooi mens .
  En ze heeft een geweldig leuke winkel met zoveel mooie en leuke spullen.
  Met haar positieve instelling gaat het zeker lukken.

  1. Mindy

   Jaa daar heb ik ook alle vertrouwen in♡

Geef een reactie