jungle thema kinderkamer

Jungle Thema voor de kinderkamer

De kinderkamer is de uitgelezen plek om los te gaan met een thema en de dieren van de jungle zijn door veel kinderen geliefd. Ook Ravi is er gek op! Het is alweer een tijd geleden dat ik de kinderkamer van Ravi heb voorzien van prachtig jungle behang, hoog tijd om dit thema door te trekken in de rest van zijn kamer!! Daarvoor mocht ik weer eens lekker aan de slag met de verf van Flexa.

jungle thema kinderkamer
Het behang zat al een tijdje op de muur

Het was steeds een beetje een raar gezicht. Aan de ene kant van de kinderkamer zat al het mooie behang met de heldere kleuren en alle dieren uit de jungle. En aan de andere kant zaten nog de groene en blauwe tinten die niet mooi aansloten bij dit thema. Het idee was vooral dat ik Ravi’s kamer graag wat frisser wou maken. Het moest wat luchtiger gaan voelen allemaal. Dus toen ik mijn kleuren ging kiezen was dat ook het uitgangspunt. Daarnaast was het natuurlijk belangrijk dat de kleuren zouden passen bij het behang! Met de Flexa App stelde ik mijn kleuren palet samen.

maar de andere kant paste er niet echt bij

kleuren kiezen

Omdat ik de boel echt een stuk lichter wou hebben koos ik voor Midden Sisal als basis kleur. Dit is een zachte beige tint, een lichte kleur die wel zorgt voor wat warmte. Het doet mij een beetje denken aan woestijnzand en dat vond ik wel passen bij het jungle thema wat ik voor de kinderkamer in de gedachten had. Daarnaast konden de kleuren bruin en groen natuurlijk niet ontbreken in dit thema. En omdat Ravi dol is op geel was dat ook een kleur die ik persé wou toevoegen. Aangezien de kleuren in het behang wel vrij hard zijn wou ik ook hier weer voor zachte tinten kiezen.

de flexa app is super handig om een kleurenpalet samen te stellen

jungle thema voor de kinderkamer

De slaapkamer van Ravi moet altijd erg leeg zijn wat betreft spulletjes. Daarom is het dan extra fijn als je door gebruik van verf en behang toch echt een fijn sfeertje neer kunt zetten Wat ik nog steeds het aller leukste vind om te schilderen zijn kleurvlakken. En helemaal op een kinderkamer kun je daarmee echt wat extra’s toevoegen. Ik ging met mijn gekozen kleuren aan de slag en creëerde een abstract bos met daarboven een grote zon. Dat deed ik door bogen in verschillende maten en kleuren op de muur te schilderen en natuurlijk een grote cirkel als de zon! Om dit allemaal nog mooier uit te laten komen deden we ook een kleine aanpassing aan ravi’s bed 😉

kiezen voor flexa easycare

Het jungle thema is nu echt duidelijk zichtbaar als je de kinderkamer binnenkomt. Met aan de ene kant het mooie behang en de rest van de kamer met de kleurvlakken in bijpassende kleuren. Natuurlijk maak ik de boel wel een beetje af met wat knuffels die bij het thema passen. Daarnaast mogen wat mooie groene planten natuurlijk ook niet ontbreken. Groot voordeel is ook nog dat ik heb geschilderd met Flexa Easycare. Ravi mag vormen op de muur altijd graag aanraken en als hij dan eens vette vingers heeft oid maak ik de muur zo weer schoon. Met de speciale technologie die Flexa gebruikt voor de Easycare muurverf is de muur namelijk vlek afstotend en 10x beter reinigbaar dan gewone muurverf!!

jungle thema kinderkamer

Zoals je ziet geven de kleurvlakken echt wat extra’s aan deze Jungle thema kinderkamer. Maar kleurvlakken zijn op heel veel manieren en in elke ruimte toe te passen. Wil je er graag meer over weten? Ik schreef al eens een uitgebreid blog over het maken van kleurvlakken voor Flexa. Deze lees je HIER. Nu ben ik natuurlijk wel heel benieuwd wat je van het resultaat vindt? Laat je het me weten in een reactie?

jungle thema kinderkamer

 

heb je deze blogs al gelezen?

Jungle behang en meer..

Een stoere jongenskamer..

Like this article?

Geef een reactie

Dit bericht heeft 20 reacties

  1. Jacqueline+Schilperoort

   Wat is het mooi geworden zeg!

 1. Deense Zomer

  Wauw! Wat is het tof geworden. Knap zeg!

  1. Mindy

   Ah dank je wel Lin! Zo klopt het weer he

 2. Nicole

  Heel mooi geworden Mindy

 3. Annemarie

  Wow, wat kun jij dit toch goed zeg! Geweldig xx

  1. Mindy

   Ah lief Annemarie, dank je wel!! X

 4. Carla

  Ontzéttend gaaf geworden Min !
  Xx

 5. Suzanne

  Wauwww! Vindt het echt heel mooi geworden! Ben in ons huis (vorig jaar gekocht) ook begonnen op de slaapkamers met behang en kleurvlakken, allemaal op een eigen manier!
  Welke reactie kreeg je van Ravi? (weet een beetje wie hij is, werk zelf op it Bijehûs, locatie Brede school)

  1. Mindy

   Ahh dank je wel! Kleurvlakken zijn zó leuk om mee te werken. Ze geven de kamer echt een andere dimensie! Ravi reageerde met enthousiasme en wilde vooral even alles voelen

Geef een reactie