Keramiek van atelier W.

Keramiek van Atelier W.

Als jong meisje zijn er bij mij heel wat droom carrières de revue gepasseerd. Dit begon met prinses en danseres want ja, zo’n meisje was ik. Maar toen ik wat ouder werd droomde ik vooral van een creatief beroep. Modeontwerpster, kunstschilder en ook pottenbakster waren beroepen waar ik van droomde. Toen ik op mijn twaalfde begon met paardrijden verdween dat een beetje en wou ik vooral een manege. 😉 Maar een creatief beroep is iets wat ik altijd ben blijven bewonderen. Ik voelde me dan ook gelijk aangetrokken toen ik het keramiek  van Wietske, ofwel Atelier W. op instagram voorbij zag komen. Die mooie verfijnde foto’s van haar prachtige werk. Zo mooi als je dit kunt maken! 

Keramiek van Atelier W.
Op de slaapkamer komt 'familie kleurrijk' ook goed tot zijn recht.

Wat maakt Atelier W?

Zelf kende ik Atelier W vooral van de mooie beeldjes van keramiek. Zo zijn er o.a een beeldjes van een vosje en een hertje. Maar ik ben toch het meeste fan van de ‘Doll me up’ beeldjes. Onwijs mooi, die popjes met hun verschillende kapseltjes en allemaal afgemaakt met een kleine toevoeging van 12 karaats goud. En nu heb ik deze leuke dametjes allemaal in huis samen met hun kleine broertje, Starman. Familie kleurrijk zoals Nayla ze noemt! Dan horen ze hier ook wel echt thuis toch?! Ik moet er met Ravi wel heel erg om denken natuurlijk, dus voor de veiligheid van deze mooie familie heb ik ze een plekje gegeven op onze slaapkamer. Daar komen ze ook heel mooi tot hun recht

Keramiek van atelier W.

Maar er zijn meer soorten keramiek van Atelier W.

Naast een verzameling mooie beeldjes maakt Wietske nog een hele reeks andere mooie producten. Zo verkoopt ze ook hele mooie schaaltjes en kommetjes die functioneel te gebruiken zijn maar ook een hele hoge sierwaarde hebben. En ze maakt ook nog prachtige kandelaars, plantenhangers en vazen. Een van de nieuwe modellen is de wandvaas ‘flower bomb’ Deze vaas met zijn prachtige vormen, is bedoeld om aan de muur te hangen. Op zichzelf al een prachtig item om te hebben hangen en met een aantal mooie bloemen helemaal een echte eye catcher! Bij mij heeft hij een plekje gekregen in m’n gallarywall, waar ik het echt een onwijs mooie toevoeging vind. Maar je zou er ook heel goed voor kunnen kiezen om de vaas alleen op te hangen.

Keramiek van atelier W.
Naast beeldjes en schaaltjes maakt Wietske ook potten en vasen

En zo ontstaat het

Voor het vervaardigen van de keramiek gebruiken ze in Atelier W mallen. Het leuke is dat Wietske die mallen maakt van spulletjes die ze vindt in de kringloopwinkel. Zo geeft ze een oud, vaak afgedankt prulletje een nieuw gezicht en blaast er een tweede leven in. Dit is natuurlijk iets wat mij erg aanspreekt. Zelf ben ik ook dol op het struinen door de kringloopwinkel op zoek naar schatten die ik een tweede leven kan geven. Wietske zorgt er met haar werk voor dat we allemaal kunnen genieten van haar vondsten. Haar oog voor mooie vormen en de zorgzaamheid waarmee ze haar keramiek afwerkt zorgt ervoor dat er mooi en duurzaam product ontstaat.

Toch nog m'n dromen achterna?

Uiteindelijk ben gaan doen waar ik me heel erg goed bij voel en waar ik ook behoorlijk veel creativiteit in kwijt kan. Ik vind het heerlijk om in huis dingen te veranderen en te stylen en ook het schrijven van blogs is iets wat ik met heel veel plezier doe. Creatief bezig zijn is iets wat me altijd wel zal blijven trekken en waar ik ook altijd veel in wil blijven proberen. Het is zo leuk om te ontdekken wat je zelf kunt creëren. Ook daarvoor kun je terecht bij Atelier W, Wietske geeft namelijk ookcursussen en workshops.  Hierbij kun je heel gericht kiezen voor het maken van een bepaald product of juist voor brede kennis en vaardigheden over het bewerken van keramiek. Helaas zit Wietske wel een eindje bij me vandaan maar ik sluit zeker niet uit dat ik eens een kijkje ga nemen in haar atelier.

De vaas is met zijn unieke vorm ook prachtig om alleen op te hangen

Ik ben benieuwd, zijn jullie ook graag creatief bezig? Kun je genieten van het creëren van iets of ben je iemand die vooral het werk van een ander kan waarderen en daar dankbaar gebruik van maakt? Zoals ik deze keer heb gedaan met het mooie werk van Wietske. Laat je het me weten in een reactie?    

Liefs Mindy

Like this article?

Geef een reactie

Dit bericht heeft 10 reacties

 1. Andrea de Groot

  Ja geweldig! Heb ook altijd veel bewondering voor creatieve mensen! Iets met je handen maken maar ook bijv. woordkunstenaars! Leuke blog weer Mindy X

  1. Mindy

   Geweldig hè, ben ook altijd vol bewondering!
   Dank je wel lieverd! xx

 2. Carla

  Ja hij is super leuk Min !
  Heb altijd veel gefreubeld en geschilderd maar op een laag pitje gekomen… wil het wel weer een beetje gaan oppakken zoals de mos diy was weer super leuk om te doen !
  Leuke blog Min !
  Dikke kus xxx

  1. Mindy

   Ja dat soort dingen zijn zo ontzettend leuk om te doen!!
   Lief , dank je wel Carla.
   xx

 3. Deense zomer

  Ben fan van Wietske en van jou ☺️! Leuke blog Mindy

  1. Mindy

   Aah zo lief jij!! Dank je wel Lin.
   xx

 4. Stylebysyl (Sylvia)

  Wat ‘n prachtige producten maakt ze! En wat komt die vaas goed tot z’n recht daar tussen je gallerywall! Ik werk ook met m’n handen en vind het meer dan fijn! Ik wordt er echt heel gelukkig van! Leuke blog Mindy!!

  1. Mindy

   Geweldig hè Syl! Ik ben ontzettend blij met deze mooie toevoeging. Heerlijk meis dat je doet wat je gelukkig maakt. Jouw werk is ook fantastisch!!!
   Liefs xx

  1. Mindy

   Dank je wel!!
   Geweldig hè!

Geef een reactie