kies behang voor een statement op de wand

Kies behang voor een statement op de wand

Vanaf het moment dat ons bod werd geaccepteerd begonnen de radartjes in mijn hoofd te draaien. Wat gaan we doen in welke ruimte? We zouden overal in huis gladde wanden krijgen ipv van de spachtelputz in ons oude huis. Daarom wist ik meteen; Ik kies voor behang op de wand  om daarmee een statement te maken!

Op de keuken na heeft (of krijgt) elke ruimte in huis behang op de wand. Hoe tof is het om in elke kamer tenminste één wand te voorzien van behang en daarmee een statement te maken? Bij elke make over die ik heb gedaan kies ik een wand die er uit mag knallen, die lekker de aandacht mag vragen. Vaak doe ik dat door kleur gebruik en met verf. Maar als je kiest voor behang kun je echt next level gaan met print en kleur!! Het was dus tijd om op zoek te gaan naar het mooiste behang!

voor welk behang kies je?

Als eerste besloot ik naar een interieur winkel te gaan waar ze vel behangboeken hadden liggen. Het is natuurlijk ideaal dat je tegenwoordig veel online kunt vinden. Maar ik hou van zien en voelen en dat werkt dus het beste in een winkel. Er zijn onwijs veel behangsoorten waarbij je echt mooie texturen kunt zien en voelen. Soms lijkt de behang wel genaakt te zijn van stof en garen, zo mooi! In de winkel kwam ik al snel terecht bij de stalenboeken van Dutch Wallcoverings. Hierin vond ik de meeste behang die me aansprak.

Om vervolgens een definitieve keus te kunnen maken heb ik een aantal stalen besteld. Op die manier kun je goed kijken wat de lichtinval bij jou thuis doet met het behang. Bovendien kun je bijvoorbeeld kijken of de kleur van je bank goed matched met het behang. Uiteindelijk bestelde ik het behang voor de woon- en slaapkamer bij Dutch Wallcoverings. In de slaapkamer wilde ik het graag rustig houden qua kleurgebruik. Om toch te zorgen voor een statement koos ik voor het behang van Robert Cavalli 8 – Bloem goud. Dit behang heeft een glanzend gouden ondergrond met een opliggende print van bloemen en vogels. Heerlijk romantisch en uitgesproken!

een statement op de wand!

Voor de woonkamer zocht ik een behang met uitgesproken print en kleur. Het Santorus behang had ik al vaker voorbij zien komen en sprak me enorm aan door de toffe prints. Het is behang waarop steeds weer iets nieuws te ontdekken valt. Met het behang van mijn keus; Tigers Teatime maak je een enorm statement op de wand. Ik hou van de details, zoals de snorharen van veertjes en de kleine vliegende diertjes die je alleen ziet als je echt goed kijkt. Ook het kleurgebruik is perfect passend bij onze meubels. Daarmee was dus ook het behang voor de woonkamer gekozen!

Het is duidelijk dat ik graag kies voor echt uitgesproken behang voor een statement op de wand. Maar je kunt natuurlijk ook voor een  veel rustiger behang kiezen en daarmee toch echt een eyecatcher creëren. Voor inspiratie kun je lekker rondneuzen op de website van Dutch Wallcoverings. Hier zijn ook alle verkooppunten te vinden zodat je de stalen ook in het echt kunt bekijken. Heb je al zin om aan de slag te gaan??

-dit blog kwam tot stand in samenwerking met Dutch Wallcoverings- 

Heb je deze blogs al gelezen?

Een statement met kunst

Behang op het plafond

Like this article?

Geef een reactie

Dit bericht heeft 8 reacties

 1. Astrid

  Ik bleef alleen maar “wauw, oh wauw” roepen. Schitterend!

  1. Mindy

   Ahhh super lief haha. Dank je wel!!

 2. Claudia

  Ik was heel erg nieuwsgierig naar wat je ervan ging maken en zoals ik verwacht had vind ik het helemaal geweldig!! (maar voor mij helaas iets te prijzig, haha) Supermooi geworden!!

  1. Mindy

   Wat onwijs lief, dank je wel!! Ja het is prijzig behang inderdaad. Ik heb er aan gedacht om het te gebruiken in een frame (als object aan de wand) Maar was heel blij dat ik precies genoeg had voor de wand. Nogmaals dank ❤️

 3. Jeanette

  Wouw!! Een sprookje , adembenemend mooi!

 4. Sjoukje

  Mindy, je hebt met de keuze van behang inderdaad een statement gemaakt. Je hebt lef en een uitgesproken en sfeervolle stijl.
  Geweldig fijn om de opbouw en inrichting van jullie huis van nabij te volgen. Ik ben trots op je en ook op jullie teamwork.

  1. Mindy

   Wat een lieve reactie, dank je wel ♡

Geef een reactie