kleine badkamer groot gebaar

Kleine badkamer groot gebaar

Toen wij ons huis kochten hadden we eigenlijk plannen om de kleine badkamer te slopen en in de bijkeuken een ruime badkamer te realiseren. Toen echter duidelijk werd dat er boven echt maar heel weinig ruimte was voor kledingkasten besloten we van de bijkeuken een inloopkast te maken. Dus werd de kleine badkamer te behouden maar we maakten toch een groot gebaar.

Hoewel onze badkamer met zijn bijna 2,5 m2 is, echt klein is wilden we dus wel een groot gebaar maken. Daarom hebben we flink uitgepakt met kleuren en materialen en ook kozen we voor mooi en luxe sanitair. De eerste stappen voor onze kleine badkamer begonnen met een bezoekje aan Sanitairwinkel. Daar hadden we een afspraak met Els die ons zou helpen met het visualiseren van onze ideeën. We begonnen de afspraak met het in kaart brengen van de ruimte die we hadden waarbij Els alle afmetingen van muren, deuren en ramen verwerkte in het tekenprogramma.

Advies in de showroom

Omdat we maar een kleine badkamer hebben was er niet veel mogelijk wat betreft de indeling, deze stond dus eigenlijk meteen vast. Daarom zijn we toen eerst rustig gaan rondkijken in de showroom om keuzes te maken voor de producten. Sanitairwinkel heeft een hele fijne webshop dus we hadden al wat voor werk gedaan. Toch is het heel fijn om producten in het echt te kunnen bekijken en aanraken. Ze hebben in de showroom ook een moodboard tafel staan waar je allerlei producten zoals tegels en kranen bij elkaar kunt leggen . Dit geeft een heel goed beeld  Zo kwamen wij uiteindelijk toch op een andere vloertegel dan we oorspronkelijk in gedachten hadden.

Gekozen producten

De roze tegels hadden we thuis al geselecteerd maar eigenlijk hadden we een marmer tegel in gedachten voor de vloer. Toen we echter de mooie terrazzo tegel zagen waren we om. Deze vinden we eigenlijk veel mooier passen bij het huis en oogt ook warmer. De smalle tegel had ik oorspronkelijk in het grijs in gedachten, passend bij het marmer. Maar met de terrazzo konden we voor een warmere taupe tint kiezen. Zo sluit het pallet ook echt mooi aan bij de rest van het huis. Voor de kranen kozen we voor Hotbath met een speciale finish, deze krijgt in de loop der tijd een mooie verouderde look door aanraking en vocht. Zo tof vind ik dat!! Wel kozen we bij de douche voor een andere handdouche omdat die van Hotbath een zwarte slang en handvat heeft. Dit vond ik veel te hard bij ons pallet.

Groots gebaar in onze kleine badkamer

In onze vorige badkamer hadden we een DIY gedaan met een oud kastje en als die had gepast had ik die ook zeker meegenomen. Nu kon dat dus niet en ging ik weer op zoek want de standaard badkamermeubels zijn gewoon niet echt onze smaak. Na een tijdje zoeken bedacht ik mij dat we zelf een heel mooi kastje hadden staan in de woonkamer waarvoor ik in het nieuwe huis nog geen bestemming had gevonden. De maten bleken perfect voor onze badkamer en met de andere materialen zou het echt zorgen voor een groots gebaar.

Nu de badkamer klaar is zijn we zo onwijs blij met het resultaat. Hoewel onze badkamer maar klein is maakt hij wel meteen indruk als je de deur open trekt. De kleuren en materialen zorgen voor een statement en ondanks de afmeting voelt onze badkamer ook heel luxe. We hebben een royale douchehoek waar we genieten van de regendouche. Doordat we hebben gekozen voor de kleinste maat douchewand blijft er ook bij de wastafel genoeg bewegingsruimte over. En ja natuurlijk liggen daar wel wat druppels na het douchen maar het wordt echt niet zeiknat! Nee we zijn hier niet tegelijk in de badkamer maar een momentje voor jezelf is stiekem ook best fijn 😉

Liefs Mindy

 

dit blog kwam tot stand in samenwerking met Sanitairwinkel-

Like this article?

Geef een reactie

Dit bericht heeft één reactie

  1. Joyce den Breker

    Mooi verhaal weer Leuk om te lezen

Geef een reactie