kleur in de keuken voor sfeer en warnte

Kleur in de keuken voor warmte en sfeer

Waar wij in ons vorige huis nog best veilige keuzes maakten bij onze badkamer verbouwing besloten we hier om echt volledig ons hart te volgen. Immers dit is ons droomhuis en we hopen hier nog heel lang te mogen wonen. Bij het uitzoeken van de keuken was dus al snel duidelijk dat deze kleur moest hebben, een keuken die warmte en sfeer uitstraalt! 

kleur in de keuken, waar vind je dat?

We zijn online gaan zoeken om ons te laten inspireren en de mogelijkheden te ontdekken. Daarbij kwamen we uit bij Superkeukens, een no nonsense keukenspecialist waarbij vooral het kopje `colors by Superkeukens´ erg aansprak. Je kunt namelijk kiezen uit 1950 NCS kleuren. Daarmee ging er een wereld voor me open! Hier zou ik niet gek worden aangekeken als ik zei dat ik kleur in de keuken wil. Een afspraak was snel gemaakt en Theo en ik gingen samen naar Superkeukens Groningen voor een advies gesprek. 

kleur in de keuken voor warmte en sfeer

Bij aankomst in de showroom maakten we eerst een rondje om alle verschillende keukenopstellingen te zien. Omdat de kleur van de keuken voor mij erg belangrijk was was dit één van de eerste dingen die ik ter sprake bracht. Want hoewel er veel inspiratie te vinden is in de showroom zie je natuurlijk niet al die 1950 kleuren. Gelukkig kwam toen meteen de kleurwaaier op tafel! Daaruit kun je je favoriete kleur kiezen en dat gaat echt van grasgroen tot okergeel en van zachtroze tot dieppaars. Om het mezelf iets makkelijker te maken had ik wat behangstalen meegenomen met daarin de tinten die we in huis hebben en die we erg mooi vinden. Op die manier was een keuze best snel gemaakt. 

extra warmte en sfeer voor in de keuken

Maar naast de kleur waren er natuurlijk nog tal van andere keuzes om te maken. Natuurlijk wilden we graag een moderne keuken maar deze moest wel goed passen in de sfeer van ons jaren 30 huis. Met de mooie fronten met het smalle kader creëer je een moderne look. Maar de houtnerf en de koperkleurige grepen geven enorm veel sfeer en warmte. Die koperkleur komt ook terug in de prachtige kraan en spoelbak en zelfs in de oven. En om deze extra te benadrukken kozen we ook voor een koperkleurige tegel. Deze hebben de maat van ouderwetse witjes en zijn daarmee ook een perfecte match van modern en nostalgie. Om het af te maken kozen we voor dit geweldige keramieken werkblad met uitgesproken marmerlook. Met elkaar zorgt dit voor de kleur, warmte en sfeer in de keuken waar we naar op zoek waren. 

indeling en apparaten

Natuurlijk wilden we ook graag wat luxe in onze keuken. We hebben dus een fijne ruime vaatwasser en ook een kokendwaterkraan mocht niet ontbreken. Omdat we niet een hele grote keuken hebben was al snel duidelijk dat er bovenkastjes moesten komen. Dit wordt tegenwoordig soms gezien als ouderwets maar wij vinden het erg praktisch en ook mooi in de ruimte passen. Omdat we ook graag zoveel mogelijk werkruimte wilden behouden gingen we niet voor een grote kookplaat met ingebouwde afzuiging. Omdat we toch al bovenkastjes hadden paste de afzuiging daar prima tussen en met het behang hebben we er juist echt een eyecatcher van gemaakt. 

3D keukenontwerp

Wat heel fijn was, was dat onze adviseur een mooi 3D keukenontwerp voor ons maakte. Deze konden we met een VR/bril bekijken, daardoor leek het net of we echt al in onze keuken stonden en kwam het ontwerp echt tot leven! 

blij met het resultaat

Inmiddels hebben we de keuken alweer ruim een maand en we zijn onwijs blij met het resultaat. En ook best een beetje trots op de, niet zo voor de hand liggende, keuzes die we hebben gemaakt. Het is zo tof dat je bij Superkeukens  echt je eigen keuken kunt ontwerpen en ze alle tijd nemen om met je mee te denken en te adviseren. Dat heeft me echt blij verrast! Wij gaan nog enorm lang genieten van de kleur, sfeer en warmte in onze mooie keuken. 

ook kleur en warmte in jouw keuken?

Het allerleukste is misschien nog wel dat onze keuken is opgenomen in de collectie van Superkeukens. Wil jij net zo´n keuken als ons dan kan dat dus! Of misschien wil je graag weten welke oven het precies is, of wat de naam is van het werkblad. Je vind al die informatie hier.

Liefs Mindy

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Superkeukens

Like this article?

Geef een reactie

Geef een reactie