maart

Maart roert zijn staart

Nou dat kun je wel zeggen! Niet alleen qua weer in mijn geval maar ook wat betreft mijn gemoedstoestand. Jeetje ik ging afgelopen maand wel een beetje van de ups naar de downs en alles daar tussen. Niks ernstigs hoor, gelukkig niet. Maar ik had gewoon wat last van die stomme maatregelen enzo. Maart was dus een beetje een labiele maand voor mij haha.

We begonnen maart wel met een enorme up. Ravi ging namelijk voor het eerst echt even meedraaien op school. Ik kreeg hier op Insta al verschillende vragen over. Het is een SO school oftewel Speciaal Onderwijs. Regulier onderwijs is voor Ravi echt niet te doen, daar zijn voor hem zo vreselijk veel prikkels. Dat blijkt nu al, zelfs in een klasje met maar 8 kindjes is het voor Ravi heel lastig om niet overprikkelt te raken. En dat is eigenlijk ook het enige wat we tot nu toe hebben concluderen. Vanwege Corona is er enorm veel uitval en tot nu toe heeft Ravi slechts 3x een half uurtje mee gelopen. We moeten dus nog even geduld hebben voor we echt weten of dit iets voor hem is. Dit was dus een grote up maar wel met meteen een kleine down er achteraan.

maart
trots als een pauw op deze vent

Maart bracht versoepelingen

Ook hebben we sinds begin maart weer wat versoepelingen gekregen op alle regels vanuit de overheid en winkelen op afspraak was daar één van. Hoewel ik het eerst niet zo zag zitten besloot ik toch een afspraak te maken. Je moet er tenslotte zelf wat van maken was mijn gedachte.. Nou daar ben ik dus volledig de mist mee in gegaan. Van te voren was ik al extreem gespannen, I know geen idee waar ik me zo vreselijk druk over maakte.. En die ervaring sloeg bij mij in als een bom. Vooral ook omdat ik zelf altijd in een winkel heb gewerkt en weet hoe belangrijk het is om je klanten een fijne ervaring te bieden vond ik dit zo erg! Want heel eerlijk het was gewoon onmogelijk geweest om mij met m’n gespannen kop een prettige gevoel te geven. Jongens wat voelde ik mij down na dit avontuur.

maart
even ontspannen in het bos

En nieuwe ideeën

Hoewel deze shopsessie dus nogal tegen viel en dat geheel aan mezelf (ok ook aan de regels) te wijden was bracht het me wel op een idee. Het voelde zo enorm machteloos dat ik de ondernemers dus niet kon helpen met een leuk shopverhaal. Maar ik wilde enorm graag iets doen, het gevoel hebben dat ik wat bij kon dragen, hoe klein ook. En zo ontstond het idee voor een blogs reeks ‘De onderneming van..’ Een soort binnenkijkerblog maar dan dus bij een bedrijf. Om die onderneming zo een podium te kunnen bieden. Zo krijgen ze als bedrijf dan wat extra aandacht en dat is iets wat ze in deze tijd wel kunnen gebruiken natuurlijk.

In eerste instantie had ik als plan om dit een terugkerend item te laten worden. Maar later bedacht ik dat dat commercieel gezien misschien niet zo handig is. Dat klinkt misschien niet zo aardig maar is wel iets waar ik rekening mee moet houden. Tenslotte verdien ik wel mijn geld met Instagram en mijn blog. En naast mij natuurlijk een heleboel anderen die dat ook doen. Na wat sparren met collega influencers besloot ik daarom dat het een reeks van 5 moest worden.  Best lastig vind ik dat omdat ik dan heel enthousiast wordt van m’n eigen plan maar er ook even met een afstandje naar moet kijken. Gelukkig heb ik het zo in mijn ogen goed vorm kunnen geven. Inmiddels zijn er al 3 geplaats en heb ik hele leuke reacties mogen ontvangen.

En maart bracht nog veel meer

Er verscheen wel een nieuw, vast Item op mijn blog in maart. Namelijk ‘Op de bank bij..’ Een binnenkijker blog waarbij ik virtueel bij mensen op de bank plof en ze het hemd van hun lijf vraag 😉 Hiervan verschenen er in maart ook al 2 op mijn blog. En wat kreeg ik daar ook leuke reacties op, dat maakt me zo ontzettend blij! Het is in mijn ogen ook echt een leuke toevoeging, wie houdt er immers niet van binnen kijken bij anderen? Nu gaat het bloggen sowieso erg lekker. Dit maandoverzicht ben ik begonnen om voor mezelf wat structuur aan te brengen. Om op deze manier wat meer in de flow van het schrijven te blijven. En dat lukt tot nu toe aardig, door meer bezig te zijn met bloggen krijg ik ook steeds meer inspiratie. Echt fijn is dat!

Verder bracht maart ook een grote verandering in de tuin. Toen wij hier kwamen wonen was de wens vooral een nette uitstraling en weinig werk. En we hebben toen dus onze hele tuin laten bestraten. Met een mooie tegel hoor, dat wel, maar jeetje ik begon toch wel steeds meer behoefte te krijgen aan wat groen. Vorig jaar hebben we al veel planten toegevoegd in de smalle border, deze staat nu echt lekker vol. En met een mooie blauwe regen boven de bank lijkt het ook een stuk gezelliger. Maar nu met de kipjes besloot ik toch dat er een gedeelte van de tegels moest verdwijnen. En nu pronkt er in ons kleine tuintje dus een heuse kippenwei, komen er binnenkort nog meer plantjes en krijgen we misschien zelfs wel een boom in de tuin!! Worden jullie ook zo gelukkig van al dat opkomende groen? Het geeft mij gewoon vlinders in m’n buik, zo blij wordt ik er van!

maart
de kipjes kunnen nu lekker scharrelen in hun "wei"

een mooie afsluiter

Die had ik zeker zeker in maart want ik stond  met een leuke binnenkijker in een Fries huis aan huis krantje. En dat leverde wel wat reacties op van de buren hahah. Ook sloten we de maand gewoon af met zomerse temperaturen. Dat was echt even enorm genieten die laatste 2 dagen! En om het af te maken had ik nog een hele fijne shopervaring, de aanhouder wint tenslotte. Maar een eerder korte positieve ervaring, een andere mindset en een tijdslot van 2 uur maakten van deze shopsessie echt een feestje. Dus deze zaterdag sleep ik Theo gezellig mee naar het tuincentrum want ik heb de smaak te pakken! Maar vooral wil ik heel graag onze tuin af maken zodat het deze zomer volop in bloei zal staan.

Inmiddels is april al van start en ben ik naast de tuin nu ook begonnen met een andere leuke klus. Dit jaar zal een beetje in het teken staan van de vergeten ruimtes. Je kent ze wel toch? Die wil ik dit jaar allemaal gaan aanpakken zodat ik écht van elk hoekje in huis een blij gevoel krijg! Wellicht zal ik de eerste deze maand met jullie delen. Mooie april maand voor jullie.

Liefs Mindy

 

Heb je deze blogs al gelezen?

Januari ’21

Februari ’21

Like this article?

Geef een reactie

Dit bericht heeft 16 reacties

 1. Sylvia

  Wat heb je dat weer leuk geschreven! Hopelijk kan jullie kleine man binnenkort wat langer meelopen om te kijken of het bevalt En al je blogs vind ik fijn om te lezen.,!!
  Fijne Paasdagen
  Liefs
  Sylvia X

  1. Mindy

   Ah wat fijn om te horen Sylvia! Dank je wel♡ Ja ik hoop het ook, we gaan het zien.
   Liefs

 2. Korina

  Mooi geschreven, succes met klussen !

 3. Jolanda

  Leuk om een binnenkijkje te krijgen in de dingen die jij en je gezin doen en meemaken. Hele fijne paasdagen

  1. Mindy

   Ah fijn om te horen, dank je wel! Fijne Pasen xx

 4. Brenda

  Superleuke blog! Fijne Pasen en veel succes vormde Ravi op school! Hopelijk vindt hij er zijn draai❤️

  1. Mindy

   Ah dank je wel, fijn om te horen❤ Jaa we gaan het zien. Fijne paasdagen.
   Liefs

 5. Deense zomer

  Mooie eerlijke blog Mindy. Je hebt een groot hart! Fijn paasweekend X

  1. Mindy

   Lief van je Lin, dank je wel❤ Mooie dagen samen!
   Liefs xx

  1. Mindy

   Dank je wel lieverd! Genieten met je liefsten❤

 6. Yvette

  Heerlijk geschreven weer lieverd. En ook herkenbaar de ups and downs.

  1. Mindy

   Ah lief, dank je wel Yvette ♡ Ja toch wel he..
   Liefs xx

 7. Joyce den Breker

  Wat heb je dat weer mooi geschreven Wel een beetje jaloers Het ziet er allemaal weer geweldig uit En met Ravi komt het zeker goed dat voel ik xx

  1. Mindy

   Ah zo lief Joyce, dank je wel♡

Geef een reactie