Mary Jane Schoenenboetiek

Alweer de 3e in de reeks van 5 van ‘De onderneming van..’ Deze keer neem ik jullie mee naar de prachtige winkel van Lieve en Nardia. Lieve geeft in dit blog uitgebreid antwoord op de vragen die ik haar stelde over hun onderneming; Mary Jane Schoenenboetiek.

Mary jane schoenenboetiek

Hoe en wanneer is Mary Jane Schoenenboetiek onststaan?

Ik ben mijn hele leven al gek geweest op schoenen. Als klein meisje liep ik altijd rond op de hakken van mijn moeder, dit noemde ik tokken omdat ze zo mooi tokte wanneer je er op rondliep.

Mijn liefde voor schoenen is nooit verdwenen, na verschillende banen in de mode ben ik uiteindelijk in de schoenen beland. Hier zat ik helemaal op mijn plek en kon ik werken met de mooiste producten. Na een aantal jaren met heel veel plezier in de schoenen gewerkt te hebben ging mijn toenmalige werkgever failliet. Daar zat ik zonder werk en met een hoofd vol dromen. Ik ben iemand die altijd probeert het positieve van dingen in te zien en zo dus ook van deze situatie. Ik had eindelijk de tijd om na te denken wat ik echt graag wilde doen.

mary Jane schoenenboetiek

Ik heb altijd al de droom gehad om iets voor mezelf te beginnen en zo begon het idee van een eigen schoenenzaak steeds meer vorm te krijgen. Alleen dit wilde ik niet alleen doen, ik wilde dit met iemand doen die net zoveel liefde heeft voor mooie producten en een passie voor schoenen als ik die heb. Iemand waar ik op kan vertrouwen, kan terugvallen en mee kan sparren. Ik hoefde niet lang na te denken en heb mijn ex collega Nardia benaderd. Nardia is footwear designer de perfecte combinatie met mijn mode business achtergrond.

Nardia was meteen enthousiast en nog diezelfde dag zijn wij begonnen met brainstormen en gaan kijken naar panden. Het moest geen standaard schoenenwinkel worden, maar een boetiek waar creativiteit en passie voor het schoenenvak centraal staat, exclusieve collecties in een winkel met een geheel eigen sfeer. Na maanden heel hard werken was het op 23 maart 2018 zover, we opende de deuren van Mary Jane Schoenenboetiek.

Mary Jane schoenenboetiek
Lieve en Nardia voor hun mooie boetiek

Wat doe je precies, waar en met wie?

Mary Jane is een unieke schoenenboetiek, gevestigd in hartje Groningen, waar beleving, creativiteit en passie voor het schoenenvak centraal staan. Zodra je Mary Jane binnenstapt voel je de sfeer van de jaren 20 maar dan in een geheel eigen en modern jasje. De inrichting van de winkel is geïnspireerd op de Franse mode warenhuizen uit de jaren 20. Het leuke is dat zelfs ons pand uit de jaren 20 afkomstig is, ook de naam Mary Jane is een verwijzing naar die periode. Mary Jane’s waren namelijk de meest populaire dames schoenen uit die periode.

Bij Mary Jane willen we onze klanten graag verrassen, bij ons vind je dan ook niet de standaard merken, maar wij zoeken juist de merken waarbij liefde en ambacht voor het product centraal staat. Een groot deel van onze collectie is handgemaakt en alle collectie is uitsluitend geproduceerd in Europa. Zo hebben wij collecties die echt nog in kleine Italiaanse familie fabrieken worden geproduceerd.

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe ontwikkelingen op het gebied van modellen, vormgeving en materialen. Wat ook wel leuk is om te vertellen is dat we naast onze gewone collectie ook een aantal vegan modellen verkopen van bijvoorbeeld gerecyclede materialen.

Waar wij heel erg trots op zijn is dat wij ook onze eigen Mary Jane collectie verkopen, die exclusief voor ons wordt gemaakt in Spanje. Hierin kunnen wij onze creativiteit kwijt en werken met uitgesproken modellen en materialen. In de toekomst hopen wij steeds meer eigen collectie te ontwerpen dat past binnen onze winkel en onze visie.

Mary Jane schoenenboetiek

Wat vind je het aller leukste bij Mary Jane Schoenenboetiek?

Het allerleukste aan mijn werk vind ik sowieso het contact met klanten, daar kan ik echt van genieten. Daarnaast de inkoop, voor de inkoop gaan wij minimaal 1x per jaar naar Italië, dat is ieder jaar echt geweldig om te doen. De nieuwste collecties bekijken, mensen te spreken uit het schoenenvak die net zoveel liefde hebben voor mooie producten als wij en stiekem ook heel erg genieten van al het Italiaanse eten!

En wat valt er tegen?

Oeh dit vind ik een hele lastige vraag, ik geniet echt heel erg van mijn werk, heb echt het gevoel of ik van mijn hobby mijn beroep heb gemaakt. Maar als ik dan iets moet zeggen wat ik tegen vind vallen dan is het misschien wel de druk die je voelt als kleine ondernemer om mee te gaan met de sale en grote acties als Black Friday. Op die dagen geven wij liever onze klanten iets extra als een cadeautje, om ze te bedanken lokaal te shoppen, dan hele hoge kortingen te geven.

Heb je naast je onderneming nog een andere baan?

Daar kan ik heel kort en krachtig over zijn nee!

Welke impact heeft Corona gehad op jou en Mary Jane Schoenenboetiek?

Corona heeft het afgelopen jaar heel veel invloed gehad zowel op mijzelf als op de winkel. Het is ook echt heel bizar om te bedenken dat we al bijna een jaar in lockdown zitten. Toen corona net begon was het voor ons echt wel even slikken, maart 2020 stond er en groot feest op de planning voor ons tweejarig bestaan, maar in plaats van een feestelijk jubileum waren de winkelstraten leeg en klanten bleven weg.

Maar we proberen het beste uit de situatie te halen en met een beetje positiviteit en creativiteit kom je gelukkig een heel eind. We hebben vol ingezet op onze sociale media, samenwerkingen opgezocht met andere ondernemers en leuke acties bedacht voor onze klanten. Zo hebben we bijvoorbeeld verrassingspakketjes gemaakt die klanten kunnen kopen om een vriendin en Mary Jane een hart onder de riem te steken.

Het is een heel raar jaar geweest, ik ben heel erg blij met alle lieve mensen die ons het afgelopen jaar hebben gesteund en ik hoop echt heel erg dat we straks weer normaal open kunnen.

Wat zijn je toekomst plannen?

In de toekomst zouden we heel erg graag meer willen gaan doen met eigen ontwerpen en onze collectie ook op andere punten verkopen. Wie weet in de toekomst zelfs wel meerdere Mary Jane vestigingen.

Maar voor het komende jaar zou het al heel erg fijn zijn als we gewoon open kunnen en kunnen genieten van onze mooie winkel, te gekke collectie en al onze lieve klanten. Daarnaast hopen wij dat steeds meer mensen ons online weten te vinden!

Mindy dank je wel, echt een super leuk initiatief om ondernemers op deze manier in de spotlight te zetten!

Liefs Lieve (en ook natuurlijk van Nardia)

Bedankt Lieve dat je ons mee hebt genomen in het verhaal achter Mary Jane Schoenenboetiek. Ik hoop met je mee dat jullie snel weer op oude wijze de deuren mogen openen. Dan kom ik bij een dagje Groningen graag even langs in jullie mooie winkel!

Willen jullie meer zien van Mary Jane Schoenenboetiek dan kan ik zeker aanraden om ze te volgen op hun Instagrampagina. Al was het allen al om de mooie plaatjes. De prachtige collectie shop je natuurlijk op de website

Liefs Mindy

Mary Jane schoenenboetiek

 

Heb je deze blogs al gelezen?

Ubuntu Lifestyle

Jenn’s Homestyle Conceptstore

Like this article?

Geef een reactie

Dit bericht heeft 7 reacties

 1. Yvet

  Super Lieve en Nardia.

  Heerlijke winkel en te gek dat jullie jullie dromen waar konden maken.

  Keep on rocking

 2. Emmy

  Wat een leuke column!
  Met plezier gelezen hoe Mary Jane’s schoenenboetiek vorm kreeg. Tevens erg leuk (en verleidelijk) om hen te volgens op IG! Zo blijf ik op de hoogte van de collectie.

  1. Mindy

   Ah dank je wel! Jaa haha eigen risico

 3. Linda Blondalkmaar

  Super om te lezen! Inspirerend hoe je passie je werk is geworden Lieve! En een heerlijke style!

  1. Nynke

   Heel leuk om te lezen hoe medeondernemers in de stad zijn begonnen en hun dromen en doelen te lezen. Ik volg ze graag op Instagram. We hebben meer van dit soort leuke ondernemers nodig. En hopelijk mogen we snel weer voluit ondernemen.
   Groetjes Nynke (Diezijner)

   1. Mindy

    Ja leuk is dat hé! Ik hoop met je mee Nynke!

Geef een reactie