Merel van @byfrederique

Deze keer in ‘Op de bank bij..’ plof ik gezellig op de bank bij Merel. Beter bekend als @byfrederique. Enigszins verwarrend toen wij elkaar in real life ontmoette maar zeker niet minder leuk haha. Ik ken Merel al sinds het begin dat ik op Instagram zat en we hebben elkaar dus ook al eens in het echie gezien. Een onwijs leuke en lieve meid en daarom extra leuk om haar mijn vragen te mogen stellen zodat jullie haar ook wat beter leren kennen. En bijvoorbeeld te weten komen hoe dat nou zit maar haar naam 😉 Geniet van haar verhaal en zeker ook de foto’s van haar mooie huis.

Vertel eens wat over jezelf wie is Merel?

Ik ben Merel, Frederique is mijn 2e naam. Maar byFrederique vind ik mooier klinken als bijMerel vandaar mijn keuze voor ByFrederique. Ik ben bijna 35 jaar oud en getrouwd met Patrick. En met onze zoon Tijn van 2,5 jaar is ons gezin compleet. Ik vind het heerlijk om te moederen, te zorgen voor, lekker te koken, de tafel mooi te dekken en het huis altijd gezellig te maken. Maar ook kan ik enorm genieten van niks doen, vlogjes kijken, podcast luisteren, lezen enz. Weekendjes weg, uit eten gaan, terrasjes pakken is wat ik/wij het liefst doen… Ik kijk er ook zo naar uit als dat allemaal weer kan straks, dat mis ik nu enorm. Ook om even lekker met een vriendin uit eten te gaan en bij te kletsen… Daar kan ik ook heel erg van genieten. Even niet moederen hahah.

Merel woonkamer

Je leest het al ik hou van eten en drinken 😛 een echte bourgoundier en gelukkig zijn Patrick en Tijn ook echte vreetzakjes. Ik let wel op mijn gewicht, probeer door de weeks echt gezond te eten en te bewegen. En het weekend staat voor genieten, met wijntjes en hapjes en uitgebreide lunches enz. Als die balans er niet is groei ik letterlijk dicht ben ik bang. Reizen doe ik ook graag, op Antartica na heb ik alle continenten bezocht. New-York, Ibiza en Bali zijn mijn favorieten en ik hoop onze volgende verre reis naar Bonaire te kunnen maken. Daar heb ik vrienden wonen die ik sinds hun emigratie nog steeds mis en ik heel benieuwd ben naar hun leven op de Caribien. Dit jaar zie ik dat nog niet gebeuren dus gebruiken wij ons vakantiegeld voor ons huis, we laten 2 mooie op maat kasten bouwen. Hopelijk kunnen wij volgend jaar weer lekker reizen, tot die tijd genieten we extra van ons mooie huis.

In wat voor huis woon je? Met wie en hoe lang woon je daar al?

We wonen in een 2 onder 1 kap woning die door de vorige eigenaar helemaal verbouwd is waardoor wij niks hoefde te verbouwen dat wij hier kwamen wonen. We hebben het enkel geschilderd naar onze smaak en hebben wat kleine dingen veranderd. Maar we hoefde dus geen grote ingrijpende aanpassingen te doen. Dat was ook wel een voorwaarde bij het zoeken van een nieuw huis, met een baby van toen 10 maanden zag ik een ingrijpende verbouwing niet zitten. We wonen nu 1,5 jaar in dit huis, hiervoor woonde ik 10 jaar in een klein appartement in Haarlem. Maar na de komst van Tijn werd dit al snel te klein. We hebben heel veel huizen gezien in onze zoektocht maar door de huidige woonmarkt was het wel heel lastig hét huis te vinden. Of het was te duur of er moest teveel verbouwd worden.

merel haar keuken

Na een paar maanden dagelijks funda afstruinen zonder succes spraken we af het even te laten rusten. Mijn man bleef “stiekem” toch kijken en kwam toen dit huis tegen… Eigenlijk was het liefde op het eerste gezicht. Na de eerste bezichtiging zijn we daar in de stad een wijntje gaan drinken en hebben we een meteen een bod gedaan. Het voelde gewoon meteen goed! De maanden voor de overdracht waren we dmv de funda foto’s het hele huis al aan het inrichten, we keken er zo naar uit! En nog steeds elke dag zijn we zo dankbaar en gelukkig dat we hier kunnen wonen. We zijn wat verder weg gaan wonen als waar onze vrienden en familie wonen maar hey wat is nou 30-45 minuten rijden? En eigenlijk zien we elkaar nu meer als dat we in de buurt woonde. Ik hoop hier oud te mogen worden met mijn gezinnetje want het is een heerlijk huis en de omgeving is super voor Tijn om op te groeien.

Waar is je liefde voor interieur mee begonnen?

Als klein meisje was ik altijd al bezig met interieur. Ik speelde met poppen en op mijn kamertje maakte ik met lege dozen en handdoeken een bank, had ik een speelgoed keukentje en een echt babykamer hoekje die ik dan gezellig maakte voor mijn poppen. Dat ik ouder werd ging ik zelf bijvoorbeeld stof kopen op de markt om kussentjes mee te maken, kocht ik tijgerprint pak papier als behang en schilderde ik een muur wit met zwarte vlekken als koeienmuur…. Creatief toch? Ook speelde ik heel veel Sims, niet om het spel te spelen maar om de huizen in te richten, dat kon ik uuuuuren achter elkaar doen. Dat ik ouder werd bleef de liefde groeien door middel van mooie woonbladen, inspirerende designers, hotels en restaurants en natuurlijk social media.

Hoe zou je jouw woonstijl omschrijven? Wat maakt van je huis een thuis?

Ik zou onze stijl als hotel chic beschrijven, maar dan wel met mijn eigen twist, want veel hotel chic is tegenwoordig een kopie van de ander. Ik hou van warme stoffen en materialen maar dan wel met rust, ton sur ton dus. Het gebruik van die rijke warme materialen maakt het hier warm en stijlvol. De vele kaarsen, droogbloemen en accessoires kleden het geheel aan als een echt warm thuis.

Wat is je favoriete plekje in huis?

Ik denk “mijn” hoekje op de bank; ik zit altijd in de hoek met mijn dekentje. Vooral tussen de middag wanneer Tijn slaapt is dat even mijn plekje om te ontspannen. Dan kijk ik graag vlogs van o.a Monica Geuze en Elise Boers of lees ik in boeken of magazines. Heerlijk even niksen, mijn grote pauze noem ik dat altijd. S’avonds kijken Patrick en ik er lekker tv met een theetje. Zomers zitten wij dus eigenlijk nooit in de woonkamer, dan staat de tv een paar maanden bijna niet aan want leven wij echt in de tuin. Daar kijk ik ook weer erg naar uit, lekker op onze lounge buiten lezen en wijntjes drinken.

Merel haar prachtige tuin

Merel, hoe ziet jouw ultieme droombank er uit?

Ik denk dat we die nu bijna al wel hebben, al zou ik een lichte bank ook heel mooi vinden maar met een kleine man in huis is dat gewoon niet te doen in mijn ogen. Deze bank die we nu hebben is heel makkelijk schoon te houden en zit zo mega lekker. Dus voor nu heb ik mijn droombank, als Tijn wat ouder is een lichtere variant. Maar qua model net zo… groot, groter, groots.

En het huis waar ie in staat?

Een grote mooie witte villa met rieten dak in Bergen (Noord-Holland) is onze ultieme droom, maar daarvoor moeten we de staatsloterij eerst winnen. Maar hey, we blijven dromen!

Samen op de bank, waar gaan we het over hebben?

Ik heb je al een keer in het echt mogen ontmoeten dat wij beide net begonnen op Instagram. Toen klikte het al heel erg, ik vond je zo’n lieverd dat je voor iedereen een persoonlijk plantje had meegenomen. Ik zou met jou ook wel willen kletsen over de balans van je gezin en Instagram. Hoe zorg jij ervoor dat je niet helemaal wordt opgezogen door insta? Wat is jouw balans erin? Hoe deel jij je tijd in qua samenwerkingen enz? Heb jij hier tips voor?

Wat een leuke vraag Merel! Ik moet bekennen dat ik in mijn begintijd echt verzoop in Insta. En balans was ver te zoeken! Vrij snel heb ik daarom de keuze gemaakt om s ochtends te posten en mezelf dan in elk geval een uurtje te geven om bij anderen binnen te kijken en te reageren. De avonden zijn in principe insta vrij. Inmiddels heb ik hierin wel een hele groei doorgemaakt en is Instagram, mijn website en de samenwerkingen echt een baan geworden. Daarom probeer ik zoveel mogelijk te doen op het moment dat iedereen hier naar school en werk is. Zodat ik ook gewoon weer “aanwezig” ben als mijn gezin thuis is. Maar met een interieuraccount speelt vrijwel al het werk zich natuurlijk thuis af. En dat maakt het niet altijd makkelijk om die balans vast te houden. Dus regelmatig even voor jezelf evalueren hoe het gaat vind ik belangrijk

Waar kunnen we Merel vinden? Insta, website, ..?

Ik ben te vinden op Instagram als @Byfrederiqueinterior.

Mijn website is al even uit de lucht maar het kriebelt wel om weer blogs te gaan schrijven enz dus wellicht in de toekomst dat ik die weer live gooi.

Dank je wel lieve Merel voor het openhartig beantwoorden van al mijn vragen! Wat hebben jullie een heerlijk plek gemaakt van jullie prachtige huis. Zolang die jackpot niet gewonnen wordt lijkt dit me een prima alternatief!!

Kende de jij Merel al? 

Liefs Mindy

Like this article?

Geef een reactie

Dit bericht heeft 11 reacties

 1. Deense zomer

  Wat een leuke blog weer! De tweede naam van mijn jongste is ook Frederique. Dat schept een band ;). Ik kende je account nog niet en ga je zeker volgen!

  1. Mindy

   Ahh leuk Lin!! Bedankt voor het lezen ♡

   1. Danny

    Altijd leuk om meer over iemand behind the feed te lezen. En ik snap wel waarom ze voor Frederique gekozen heeft. Liefs

    1. Mindy

     Ja maakt het altijd leuk om te lezen he Danny ♡

  2. Frederique

   Wat leuk! Dank je wel

 2. Tanja

  Wat een leuk stukje weer ! Erg leuk om te lezen ! Prachtig huis heb je Merel /Fre
  Superleuk om een blog over iemand te lezen en beter te leren kennen !!
  Liefs tanja

  1. Mindy

   Blijft leuk hè Tan! Bedankt voor het lezen♡

  2. Frederique

   Ahhh dank je wel Tan!

  1. Mindy

   Hihi grappig he. Ik kwam daar ook pas achter toen ik haar ontmoette

  2. Frederique

   Yes yes 🙂 Dank je wel

Geef een reactie