deurbeslag voor jaren 30 huis

Messing deurbeslag voor ons jaren 30 huis

Het is inmiddels alweer een half jaar geleden dat wij de sleutel kregen van ons jaren 30 huis. En we hebben er een enorme verbouwing opzitten. Tijd voor de afwerking! Natuurlijk denk je hierbij aan schilderen behangen en de vloer maar vergeet ook vooral niet de deurklinken. Ik zag gelijk mooie verouderd messing deurbeslag voor me..

Ons huis had nog een aantal oude details. Mooie, zoals de vaste kastenwand met paneeldeuren. Minder mooie, zoals de haard in de woonkamer. En onpraktische, zoals de bedstee die wel heel mooi was maar enorm veel ruimte innam in de opkamer. Er waren ook verstopte oude details. Ik was heel gelukkig dat er onder het verlaagde plafond een mooie balkenplafond bleek te zitten En ook de deuren met modern deurbeslag en plaatwerk hielden wat moois verborgen, namelijk de originele paneeldeuren van ons jaren 30 huis. Hier moest gewoon messing deurbeslag op komen.

Messing deurbeslag voor ons jaren 30 huis

Het waren pareltjes die we al in de sloopfase ontdekten en waarvan we meteen wisten dat we die in ere wilden herstellen. Dat betekende natuurlijk wel dat er ander deurklinken moesten komen. Het strakke RVS deurbeslag paste namelijk totaal niet bij de sfeer van ons jaren 30 huis. Eerst bracht ik een bezoekje aan de lokale bouwmarkten. Maar daar werd al gauw duidelijk dat die niet hadden wat ik zocht. Met mijn voorkeur voor messing was er veel deurbeslag wat er een beetje kitcherig uitzag en dat was nu juist niet de bedoeling.

zwart, messing of RVS welk deurbeslag past bij jouw huis.

Daarom besloot ik online te gaan zoeken en daarbij kwam ik terecht op Online Deurbeslag Shop. Een fijne webshop met enorm veel keus. Je kunt zoeken op kleur/materiaal en omdat ik graag een verouderde look wou koos ik voor getrommeld messing. Doordat het messing getrommeld is krijgt het deurbeslag een matte en donkere uitstraling, alsof het al jaren in gebruik is. Ook wilde ik graag een ebbenhouten handvat, dat vind ik altijd onwijs chique staan en is typisch jaren 30 stijl. Er waren een aantal variaties die paste bij wat ik in gedachten had maar voor mij sprong model Antonnet er uit vanwege de mooie afgeronde vormen.

In de toekomst

Inmiddels zijn alle deuren beneden voorzien van dit mooie messing deurbeslag. Ik ben er onwijs blij mee omdat het echt de sfeer van ons jaren 30 huis benadrukt. Uiteindelijk wil ik graag al het deur en raambeslag in huis aanpassen. Voor de ramen hebben ze namelijk ook prachtig beslag in dezelfde stijl!! Maar verbouwen kost veel geld en we kunnen nu eenmaal niet alles in 1 keer doen. Dat hoeft ook niet natuurlijk want juist dit soort dingen zijn heel goed stap voor stap op te pakken. Ik weet nu in elk geval al goed wat ik graag wil  😉

Liefs Mindy

 

-dit blog kwam tot stand in samenwerking met Online Deurbeslag Shop-

Heb je deze blogs al gelezen?

Droomhuis gekocht

Verbouwing jaren 3o woning

Like this article?

Geef een reactie

Dit bericht heeft 4 reacties

 1. Johanna Sinnema

  Wat mooi zeg, het plafond, de warme kleur rood. De tinten die je gebruikt lopen door in de natuur buiten, prachtig. Welke kleur heb je op de muur gebruikt?

  1. Mindy

   Dank je wel, wat een mooi compliment. De kleur op de muur is Brave Ground van Flexa

 2. Olga

  En welke kleurtjes zitten er op de muur en roze deuren? Zo mooi!

  1. Mindy

   Ah dank je wel! Op de muur zit Gentle Umber en de deuren zijn Mild Plum, beide van Flexa

Geef een reactie