mijn ervaring met de draadloze stofzuiger

Mijn ervaring met de draadloze stofzuiger van Lupe

Alweer een poos geleden gaf ik in een post op Instagram aan dat ik op zoek was naar een draadloze stofzuiger. Aangezien ik hier regelmatig ruzie had met de stofzuigerslang of ik de knoop kwam met het snoer. Het gemak van zo’n draadloze stofzuiger sprak me enorm aan maar er waren ook best wat dingetjes waar ik mijn twijfels over had. Heeft zo’n ding wel zuigkracht bijvoorbeeld? Super fijn dus dat Lupe mij benaderde om hun draadloze stofzuiger te proberen en mijn ervaring met jullie te delen.

De draadloze stofzuiger van Lupe is in Nederland niet in de winkel verkrijgbaar. Maar hij is eenvoudig te bestellen via hun website en mijn ervaring was dat hij snel en netjes werd geleverd. Hij komt in een mooie stevige doos met een duidelijke handleiding. Wel in het Engels maar eigenlijk wijst het zich grotendeels zelf. Het in elkaar zetten van de Lupe steelstofzuiger was dan ook een makkie. Er zitten een aantal accessoires bij die je ook weer handig op het apparaat zelf kunt bevestigen. Altijd alles bij de hand dus, daar hou ik van! Nadat ik ‘m in elkaar had gezet moest hij eerst even aan de lader want ze raden aan om voor het eerste gebruik de accu velledig op te laden.

Mijn eerste ervaring met deze draadloze stofzuiger

Je begrijpt dat ik vol ongeduld zat te wachten tot hij vol geladen was want ik wou natuurlijk weten hoe hij functioneert. Eenmaal vol ben ik dan ook gelijk aan de slag gegaan. Die eerste momenten waren toch wel even wennen moet ik bekennen. Doordat het gewicht van deze draadloze stofzuiger onderaan bij de zuigmond zit is mijn ervaring dat hij daardoor vrij zwaar aanvoelt. Je moet dus echt even de slag te pakken krijgen. Ook zit de bediening voor het apparaat wat lager wat misschien iets minder praktisch is. Persoonlijk had ik het fijn gevonden als deze bij het handvat had gezeten. Wat wel heel fijn is is dat de Lupe in te stellen is op verschillende standen. Ook kun je de roterende borstel die op elke draadloze stofzuiger zit uitschakelen. Echt heel fijn als je bijvoorbeeld een hoogpolig vloerkleed hebt!

de zuigkracht..

Wat mij verder meteen op viel was dat deze stofzuiger van Lupe echt een goede zuigkracht heeft. Mijn ervaring met steelstofzuigers is toch dat deze vaak wat tegenvalt. Vaak hebben ze echt de hulp van de roterende borstel nodig om dingen van de grond te krijgen. Dat is bij de Lupe dus niet het geval. Als ik de sterkste stand inschakel zuigt hij zich zelfs vast aan mijn vloerkleden. Op deze zware stand merk je wel dat de accu ook een stuk sneller leeg gaat. Fijn dus dat ie in zijn gewone stand ook al voldoende zuigkracht heeft. Een volle accu geeft 4 stipjes aan en na het zuigen van onze volledige beneden verdieping heb ik meestal nog 2 stipjes over.

de accessoires..

Ook de accessoires vind ik enorm fijn in gebruik. Wel is het even een handeling omdat je de slang los koppelt van de zuigmond en bevestigt aan één van de accessoires. Daarom doe ik zelf eerst gewoon alle vloeren zuigen en daarna de meubels en dergelijke bij langs met mijn favoriete accessoire. Dat is het borsteltje waarin ook een harenbostel zit verwerkt. Deze is echt ideaal met onze twee katten en al hun haar op onze velvet meubels. Je kunt er voor kiezen om de zuigmond helemaal los te halen van het apparaat. Op die manier heb je een draagbare variant van de steelstofzuiger maar in mijn ervaring werkt het ook prima is om alleen even de slang los te maken en aan de accessoire te bevestigen.

plus en minpunten op een rijtje

+ Enorme zuigkracht                                        

+ Verschillende standen van zuigkracht       

+ Roterende borstel is uit te schakelen       

+ Apparaat blijft zelfstandig staan

+ Fijne accessoires

+ Accu gaat langdurig mee

+ Groot stof reservoir

 

– Apparaat is aan de zware kant

– Zuigmond is aan de dikke kant en komt niet overal onder

– Stof reservoir is wat smal waardoor achterblijvend stof soms lastig is te verwijderen    

mijn ervaring met de draadloze stofzuiger
Dit maakt van stofzuigen bijna een feestje 😉

conclusie van mijn ervaring met deze draadloze stofzuiger

Ten opzichte van een normale stofzuiger ben ik echt enorm blij met het gebruiksgemak van deze draadloze stofzuiger, in mijn ervaring pak je nu gewoon veel sneller even de stofzuiger om wat kruimels oid op te zuigen. Ook ben ik echt onder de indruk van de zuigkracht die deze stofzuiger laat zien. En daarnaast dus heel blij met de fijne accessoires. Die zijn bijvoorbeeld ook ideaal om te gebruiken voor de auto! Wat mij nog wel wat tegenvalt is het gewicht van het apparaat. Dit maakt bijvoorbeeld dat ik het zuigen van de trap niet makkelijker vind dan met een normale stofzuiger. Toch ben ik al met al erg tevreden en heeft hij voor ons de normale stofzuiger overtroffen. Wij blijven deze draadloze stofzuiger van Lupe dus met plezier gebruiken. Heb jij al ervaring met een draadloze stofzuiger?

Liefs Mindy

 

deze blog kwam tot stand in samenwerking met Lupe

Like this article?

Geef een reactie

Dit bericht heeft 6 reacties

 1. Deense zomer

  Ik heb dus sinds een aantal maanden ook een draadloze met een flex stuk zodat ik ook makkelijk onder de meubels kom. Het jammere van die van mij is die roterende borstel die ik niet kan deactiveren waardoor hoogpolige vloerkleden vast komen te zitten in de borstel. Dat vind ik dan een voordeel van die van jou.

  1. Mindy

   Ja ik denk dat elke steelstofzuiger nog wat verbeterpunten heeft. Maar het gemak van draadloos wint het wel echt van de gewone stofzuigers he!!

 2. Iris

  Ik hoor steeds van iedereen dat de accu niet lang mee gaat, maar bij deze dus wel! Toch zeker de moeite waard om een keer naar te kijken, want het scheelt wel een hoop gedoe zo’n draadloze stofzuiger! Leuke blog weer 🙂

  1. Mindy

   Dank je wel! Ja ik vind het echt ideaal. Je pakt m er zoveel sneller even bij

 3. Els

  699 Britse ponden. Dat is € 813. Dat had je er misschien even bij moeten zetten …

  1. Mindy

   Hi Els, ik begrijp dat de prijs tegen kan vallen. Ik noem vrijwel nooit prijzen van producten in mijn blog. Dus ook deze keer niet. Als je de link aanklikt is de prijs gelijk zichtbaar dus het is geen achteraf verrassing oid.

Geef een reactie