Mijn maandoverzicht van mei

Na een druipnatte april hoopten we met zijn allen op een stralende maand mei. Helaas dacht moeder natuur daar anders over. We kregen een mei maand die de boeken in gaat als koud nat en somber. En zelfs als de natste mei sinds 1983. Om te janken dus!! Ook voor mij persoonlijk was deze maand niet een vol mooie gebeurtenissen om later op terug te kijken. Maar toch eindigde ik deze maand wel met een enorm grote en spannende beslissing. Lees je mee met mijn maandoverzicht van mei?

Mijn steekwoorden voor het maandoverzicht

Aangezien er in een maand soms behoorlijk veel kan gebeuren en ik met het schrijven van mijn maandoverzicht dan soms de helft vergeet maak ik altijd een lijstje met steekwoorden. Op dit lijstje zet ik met steekwoorden de belangrijke gebeurtenissen van die maand. Soms staan er zoveel steekwoorden op het lijstje dat ik bij het schrijven van mijn maandoverzicht keuzes moet maken. Dan kies ik dus de leukste of meest interessante onderwerpen om te verwerken in mijn blog. Om ze zo met jullie te delen.

Nu stonden er op mijn lijstje voor mei slechts drie woorden.. Namelijk; tuin, bomen en de Stengel. Zo spannend was deze afgelopen maand dus. De oude lijstjes wis ik altijd dus ik heb helaas geen gebeurtenissen uit april waar ik op terug kan vallen. Nu zou dat ook niet helemaal eerlijk zijn, het is tenslotte een maandoverzicht. Gelukkig heb ik, zoals ik in de inleiding al noemde, de maand afgesloten met een spannend nieuwtje maar ik zal eerst bovengenoemde steekwoorden verduidelijken.

werken aan mijn maandoverzicht

de Stengel

In mijn maandoverzicht van april heb je al kunnen lezen dat er behoorlijk wat tegels in onze tuin plaats moesten maken voor groen. Ook vertelde ik over de boom die ik online had besteld waar ik inmiddels nachtmerries over had. Nou jongens die nachtmerries kwamen uit hoor! De boom die ik had besteld is een winterbloeiende sierkers. Die zou zorgen voor een fijne plek met vruchten voor vogeltjes en ook nog eens het hele jaar door prachtig zijn. Mijn verlangen naar groen en vogels in de tuin is groot en neemt met de dag toe. De keuzes voor de bomen en de plantjes in de perken zijn dan ook allemaal weloverwogen gemaakt.

De dag dat mijn langverwachte boom zou komen was ik bij voorbaat al enthousiast. Hij werd geleverd met een speciale bomen bezorger dus dat schepte verwachtingen, dat snap je. De kans dat de bezorger de teleurstelling van me af zag druipen acht ik dan ook vrij groot. Want mijn grote, mooie, volle boom bleek niets meer te zijn dan een stengel met een kapsel a la Fido Dido. Je weet wel van de 7up?! In eerste instantie moest ik er dan ook niets van weten, stomme boom!! Maar na enige opbeurde reacties op mijn stories op insta kreeg de Stengel dan toch zijn plekje in onze tuin. Hopende dat hij zich op een dag zal ontpoppen tot wonderschone boom.

met de Stengel

Mijn maandoverzicht MEGA nieuwtje

Of wij deze dag mee zullen gaan maken trek ik ten zeerste in twijfel. Maar dat heeft niet zozeer te maken met de capaciteiten van stengel maar veel meer met dit MEGA toffe nieuwtje wat ik  graag met jullie wil delen. Wij gaan namelijk op zoek naar een ander huis!!!!  Wow nu ik het zo opschrijf voel ik enorm veel vlinders in mijn buik en tranen in mijn ogen haha. Want eigenlijk had ik dit dus echt niet aan zien komen. Op de homepage van deze website kun je lezen dat ik in mijn leven al behoorlijk vaak ben verhuisd en dat ik in ons huidige huis echt een thuis heb gevonden. Er staat zelfs; ‘Hier blijven we nog wel een tijdje wonen’

Waarom dan toch verhuizen? We willen heel graag meer ruimte om ons heen, meer gevoel van vrijheid ervaren. Tot nu toe dacht ik altijd dat dit voor ons niet haalbaar zou zijn maar afgelopen maand werd duidelijk dat dat misschien toch niet zo is. En daarom hebben we besloten om serieus op huizenjacht te gaan in deze idiote tijd. Natuurlijk heb ik ook getwijfeld of ik dit nieuwtje al wel in zo’n vroeg stadium zou moeten delen. Het zou natuurlijk best kunnen dat we volledig vastlopen en ons droomhuis niet kunnen vinden. Maar naast interieurinspiratie deel ik hier ook regelmatig mijn persoonlijke verhaal met jullie. Daarom voelt het gewoon goed om het toch nu al te delen.

een apart blog

Daarnaast denk ik dat het leuk zal zijn om onze huizenjacht uitgebreid met jullie te delen. Ik hoop natuurlijk enorm dat onze zoektocht snel en moeiteloos zal verlopen! Maar realistisch gezien zal dat in deze markt wel eens behoorlijk tegen kunnen vallen. Genoeg om over te vertellen de komende tijd denk ik. Bovendien raak ik er, sinds we de knoop hebben doorgehakt, niet meer over uitgepraat. Het lijkt me dan ook heerlijk om al mijn ervaringen, gedachtes en gevoelens te kunnen delen in een blog. Binnenkort kunnen jullie dus een blog verwachten over de eerste stappen die we hebben gezet. Ook om te voorkomen dat mijn maandoverzicht de komende maanden alleen in teken staat van onze huizenjacht 😉

Die hadden jullie denk ik niet aan zien komen he?! We gaan dus echt een mega spannende tijd tegemoet. Mochten jullie nog tips voor me hebben dan hoor ik die natuurlijk graag! Wat voor huis denk jij dat het zal gaan worden?

Liefs Mindy

 

Heb je deze blogs al gelezen?

maandoverzicht april

maandoverzicht maart

Like this article?

Geef een reactie

Dit bericht heeft 32 reacties

 1. Wat een spannend nieuwtje! En weetje…? Het huis komt op jullie pad als het zover is. Jullie staan er nu voor open dus wie weet komt het sneller dan je denkt. Wat spannend! Liefs

  1. Mindy

   Dat is een mooie gedachte Souraya ♡ Ik zal er aan denken als mijn geduld op de proef wordt gesteld haha. Dank je wel!!
   Liefs xx

 2. Marilu

  Oooh Spannend Mindy!
  Leuk als je ons op de hoogte houdt!
  Heel veel succes.
  Liefs,Marilu

  1. Mindy

   Jaa ik dacht, dit is veels te leuk om niet te delen! Dank je wel lieve Marilu ♡

  2. Jolanda

   Leuk!! Maar ook wel spannend, het juiste huis komt vanzelf voorbij. Succes

   1. Mindy

    Ja enorm spannend!! Dank je wel

 3. Danny

  Superleuk Mindy, een verbouwd of te verbouwen boerderijtje misschien? Succes met de zoektocht ❤

  1. Mindy

   Ja het wordt waarschijnlijk verbouwen haha. Een boerderijtje zou top zijn maar gewoon een huisje grenzend aan wat land mag ook

 4. Yvet

  Nou ja zeg, toen ik las mega nieuws dacht ik serieus meteen aan verhuizen. En ja hoor haha ze gaan. Maar wat een super vette stap Min. Ik zie het al helemaal voor mij. Jullie vinden vast en prachtig boerderijtje. Lekker klussen en diertjes om jullie heen. Super.

  Liefs Yvet
  ♡♡

  1. Mindy

   Jaa zo spannend!!! Of het echt een boerderijtje wordt weet ik niet maar dat is ook geen must. We gaan het zien!!!
   Dank je wel lieverd ♡

 5. Sylvia

  Wat ‘n superleuk nieuws! En als de tijd daarvoor is komt jullie droomhuis op jullie pad..! Een huis met wat land eromheen ?? voor de kipjes en misschien zelfs voor nog meer dieren en veel groen!??
  Veel succes met deze spannende zoektocht!

  Liefs, Sylvia X

  1. Mindy

   Ja ik sta open voor meer dieren haha. Maar in elk geval graag meer groen en ruimte voor Ravi om lekker zijn gang te gaan ♡

 6. Deense zomer

  Wauw! Wat een spannende en leuke tijd gaat dit voor jullie worden. Ik duim dat jouw geduld niet te lang op de proef wordt gesteld en dat het droomhuis binnenkort werkelijkheid wordt!

  1. Mindy

   Ohhhh ik ben zo benieuwd Lin!! Dank je wel ♡

 7. Woonboerderij_1926

  Wow wat een leuk nieuwtje, en spannend!! Ik snap dat je er niet over uitgepraat raakt!! Veel succes met jullie huizenjacht! Groetjes Jitske

  1. Mindy

   Hahaha ja echt vreselijk voor iedereen om mij heen! Dank je wel ♡

 8. Annemarie

  Wow, geweldig!….ennuhhh, je huis was toch al helemaal gerenoveerd, dus weinig meer te doen….maar in een nieuw huis….!!….
  Veel plezier in deze zoektocht.

  1. Mindy

   Hahaha zo is het Annemarie, tijd voor een nieuw canvas

 9. Leuk nieuws Mindy! Spannend 🙂 Er komt vast (nog een) prachtig huis op jullie pad!! Xx Kim

  1. Mindy

   Ohh ik ben zo benieuwd! Dank je wel Kim♡

 10. Saskia

  Wat een leuk nieuws! Wij zijn in oktober verhuisd naar een halfvrijstaande woning waar onze achtertuin grenst aan een weiland. De koeien zijn dus onze achterburen. Heerlijk rustig is het hier en het uitzicht is geweldig! Ik hoop dat jullie je droomhuisje gaan vinden in deze tijd, want de huizenjacht is op het moment chaotisch! Maar ik zeg altijd, als het huis voor jou bestemd is, komt het vast goed. Succes!

  1. Mindy

   Ahhh dat klinkt ook echt heerlijk!! Ja daar geloof ik ook in. Dus op moeilijke momenten zal ik terugvallen op die gedachte ♡

 11. Jacqueline Schilperoort

  Wat leuk en spannend! Veel succes met het vinden van jullie droomhuis!

 12. Hinke

  How about that!!? Congratulations.
  Take your time and don’t get overwhelmed.
  Wish you all good luck in finding the right spot.

  1. Mindy

   Good advice haha. Thank you Hinke ♡

 13. Wendy

  Wat spannend en hoop dat er bij jullie meer te koop is in de buurt dan bij ons, gekte hier! Wat leuk dat je het deelt, het is ook zo hè en wie weet krijg je gave tips van volgers van huizen die nog niet op de markt zijn, dat is het leuke als je het hardop uitspreekt! Ik duim voor jullie! Liefs Wendy

  1. Mindy

   Ja ik vond het hardop uitspreken best heel spannend maar alle reacties zijn zó leuk!! En dankzij 1 reactie zelfs al een bezichtiging gepland Lief Wendy, dank je wel!! X

 14. Mirjam Hart

  Jeeee wat spannend Mindy! Ik hoop dat je vindt wat je zoekt. Ik ben in m’n leven ook behoorlijk wat keren verhuisd en wij hebben nu eindelijk een huis waarin ik mezelf heel wat jaren zie wonen. Een fijn huis met fijne omgeving is echt goud waard.

  1. Mindy

   Ja dat denk ik ook Mirjam! We gaan er voor

 15. Tanja

  Oh wat spannend Min !!superleuk om daarmee bezig te zijn ! T gaat vast lukken :neem de tijd !en op n dag kom je m tegen ! Leuk om alles te volgen !heel veel succes met de zoektocht !
  Dikke knuffel Tanja

Geef een reactie