Mijn laatste marktplaats parel

Mijn nieuwste marktplaats parel

Ik ben er dol op, lekker scrollen door marktplaats op zoek naar een nieuwe schat. Iets bijzonders en voor een mooi prijsje natuurlijk. Eerder schreef ik al een blog met mijn top 5 kringloopgelukjes en marktplaatsvondsten, die lees je hier. In dit blog vertel ik je hoe ik mijn laatste marktplaats parel vond.

Heel eerlijk, het idee voor dit blog ligt al een poosje op de planken. Maar er kwamen een aantal samenwerkingen tussendoor waarvoor ik ook blog moest schrijven. Tja en toen corona.. Zo heftig wat er ineens allemaal aan nieuws binnen kwam en natuurlijk alle maatregelen. Dat slurpte bij even alle energie en inspiratie uit mijn lijf. Daarom deed ik alleen wat ik moest doen en bleef dit liggen op de plank. Bijna zo verstoft dat ik begon te twijfelen of ik het daar maar moest laten.

Toch nog een blog over deze marktplaats parel

Maar het idee bleef toch een beetje knagen en de energie en inspiratie is weer terug van weg geweest. Gelukkig maar want ik wordt zo blij van het schrijven van een blog. En hopelijk kunnen jullie het ook waarderen 😊 Het is dus een beetje een stap terug in de tijd. Maar in dit blog geef ik wat tips over het zoeken naar een marktplaats parel. En nu iedereen in huis aan het opruimen is geslagen is het hét moment om je slag te slaan! Ik hoop dus dat je er wat aan zult hebben.

mijn nieuwste marktplaats parel

Een tijdje geleden vertelde ik jullie in dit blog al over mijn interieur tic. Mijn liefde voor mooie lampen. Meestal ben ik niet op zoek en kom ik ze gewoon tegen. Maar een tijd geleden had ik een waanzinnig mooie lamp gespot die maar in mijn hoofd bleef zitten. Echter was deze lamp behoorlijk prijzig en had ik niet echt een goed excuus waarom ik deze toch ook echt moest hebben. Toen ik op een dag door instagram zat te scrollen en nogmaals deze prachtige lamp voor een enorme prijs voorbij zag komen besloot ik via marktplaats op zoek te gaan!

Een speld in een hooiberg

De lamp in kwestie is een staand model. Een goud kleurige “tak” met daaraan 4 grote glazen lotus bloemen waarin de lampen zitten. Het was natuurlijk een enorme speld in de hooiberg en normaal gesproken ga ik nooit zo gericht op zoek. Marktplaats werkt vaak het beste als je een breed zoek criteria aanhoud. En ook kun je beter niet een al te specifiek beeld hebben van wat je hoopt te vinden. Toch besloot ik een kans te wagen en op zoek te gaan. Ik typte als zoekwoord ‘lamp bloem’ en nam als zoekgebied wel het hele land. Als ik dé lamp ergens voor een klein prijsje op kon halen was ik best bereid daar een eindje voor te rijden.

mijn nieuwste marktplaats parel

Als resultaat op mijn zoekopdracht kwamen er zo’n 1000 advertenties tevoorschijn dus ik besloot mijn opdracht te verfijnen en koos voor de rubriek vloerlampen. Toen bleven er iets van 35 advertenties over. Bovenaan stond ie! Mijn droom van een lamp, gouden voet, bloemen van zacht roze glas! En weer een prijs waarvoor ik m al twee x eerder was tegen gekomen. Voor de zekerheid sloeg ik ‘m toch even op. Stel je voor dat ik nog een goed verhaal kon verzinnen waarom die lamp er toch moest komen.. Vervolgens scrolde ik verder naar beneden.

Zou dat 'm kunnen zijn?

Er kwam een foto voorbij waarbij je nauwelijks kon zien wat het voor moest stellen. Ik keek nog eens goed en dit leek bijna wel de voet van de bewuste lamp. Zou het? Natuurlijk klikte ik de foto aan en ging door de slides. Er volgde een foto met enorm veel tegenlicht maar ik zag wel de vorm van de bloemen!! De enige foto waarop ik zeker werd van mijn zaak stond op de laatste slide en was een close up van één van de bloemen. Ik had ‘m gevonden! En de prijs die erbij stond? Slechts 10% van de prijs die tot nu toe voorbij was gekomen. Ik had geen verhaal meer nodig. Dit kon ik onmogelijk voorbij laten gaan dat snap je!

De advertentie stond er echter al ruim 2 maanden op dus ik was er van overtuigd dat mijn lamp allang een nieuw huis had gevonden. Je snapt dat mijn hart een sprongetje maakte toen bleek dat hij er nog was! Daarnaast kon ik ‘m meteen komen halen en dat op slechts 18 km van ons huis. De lamp bleek echt perfect en de hele weg terug zat ik luidkeels te zingen. Ik was nou eenmaal heel blij met mijn mooie vondst en erg tevreden met mezelf, dat snap je 😉 Eenmaal thuis heb ik de lamp eerst flink gepoetst en voorzien van nieuwe lampen. Sindsdien staat hij bij ons in huis te shinen. Te wachten tot ik eindelijk dit blog ging schrijven zodat ik er mee kan pronken op instagram.

Beter laat dan nooit

Vandaag is het dan eindelijk zo ver hahaha. En natuurlijk ben ik erg benieuwd of jullie de lamp net zo mooi vinden als dat ik ‘m vind? Voor mij betekend het in elk geval dat ik mijn top 5 moet aanpassen. Deze komt namelijk met stip bovenaan te staan. Hebben jullie al eens zo’n geweldige parel gevonden op marktplaats? Dit laat wel weer zien dat je goed moet opletten als je door de foto’s scrolt want er kan zomaar een pareltje tussen verborgen zitten!

Liefs Mindy

mijn nieuwste marktplaats parel

Like this article?

Geef een reactie

Dit bericht heeft 20 reacties

 1. Mariska

  Ohhh wat onwijs mooi!!! Wat een pareltje, lucky you Enne die palmboomlamp is nu overbodig toch…. Verkoop je die maar aan mij

  1. Mindy

   Whahaha helaas, ze hebben beide een mooi plekje
   Hij is mooi hè!!

 2. Yvette

  Jjaaa lief, hij is super mooi. Ben echt nooit jaloers, echt niet maar nu oohhh zo mooi. Geniet ervan lief xx

  1. Mindy

   Hij is echt geweldig hè, zo’n geluk!! Dank je wel lief❤

 3. Marilu

  Jee wat een vondst! Past zooo mooi in jou interieur. Werkelijk prachtig!

  1. Mindy

   Ah lief Marilu, ik ben er ook ontzettend blij mee!!

  1. Mindy

   Dank je wel lieverd!
   Kus xx

 4. Carla

  Ooooow hij is geweldig Min ! Made for you !
  Met recht een pareltje hihi een leuke blog weer !
  Xxx

  1. Mindy

   Haha ja goed hè?!
   Dank je wel lieve Carla.
   Liefs xx

 5. Reina

  Zo herkenbaar van die energie in deze Corona tijden. Maar van deze lamp wordt je wel heel vrolijk!
  Als ik echt iets wil hebben zet ik altijd een zoekopdracht in Marktplaats. Zo zijn we aan ons gasfornuis gekomen. Was een showroom modelletje en werd aangeboden voor een heel zacht prijsje! De een z’n trash is de ander z’n treasure.
  Dat je prachtige lamp maar een mooi lichtje mag shinen op dit paasweekend!
  Liefs, Reina

  1. Mindy

   Ja lastig hè Reina! Ik ben blij dat ik weer een beetje productief ben maar het gaat denk ik op en af.
   Dat is ook fijn bij marktplaats hè. Hoef je alleen de eerste keer door alle advertenties heen haha.
   Voor jou ook een mooie paasweekend lieverd!

   Kus xx

  1. Mindy

   Dank je wel Lin. Super hè!

  1. Mindy

   Hahaha jaaa heb ook geen moment getwijfeld

 6. Sjoukje

  Je bent weer lekker actief bezig geweest Mindy. Leuk te lezen en zeer herkenbaar jou. Ook dat je superblij wordt van een nieuw pareltje, deze bijzondere lamp Liefs

  1. Mindy

   Ah wat leuk om te horen. Lief, dank je wel!!
   xx

 7. Robert

  Mooie rustige wand met een mooi kleurencombinatie.

  1. Mindy

   Weer eens wat anders hè

Geef een reactie