Mijn top 5 kringloopgelukjes en marktplaatsvondsten

Ons interieur is een echte mix van oud en nieuw. Ik hou van spullen waar je een verhaal bij krijgt of waar je zelf een mooi verhaal bij kan bedenken. Als kind ging ik al graag naar rommelmarkten. Het zoeken tussen al die oude spulletjes en dan een heel mooi of bijzonder item vinden. Voor mij heeft het iets magisch, een beetje sprookjesachtig. Nog steeds ga ik graag naar een vlooienmarkt en ook kringloopwinkels vind ik erg leuk. Sinds marktplaats bestaat is het gebied om op zoek te gaan naar een bijzonder of specifiek item nog groter geworden! In dit blog vertel ik jullie wat mijn beste vondsten zijn. Ik geef jullie mijn top 5 kringloopgelukjes en marktplaatsvondsten

Meer lezen over mijn interieurstijl? Dat kan hier.

Waar shop ik het liefst?

Wij hebben het geluk dat we een aantal goede kringloopwinkels in de buurt hebben, daar stap ik dan ook regelmatig even binnen. Het aanbod is groot en het verloop van de producten gaat snel. Ik hoor vaak van mensen dat ze nooit wat leuks vinden in de kringloop. Nou geloof mij maar, ik vind ook lang niet altijd wat bijzonders. Om echt te kunnen slagen zul je vooral regelmatig moeten gaan.

Marktplaats gebruik ik persoonlijk vooral als ik gericht op zoek ben naar een artikel, bijvoorbeeld een tafel of een kast. Ik ben niet zo goed in online winkelen en ook op marktplaats verdwaal ik wel eens tussen het grote aanbod. Als ik moest kiezen ga ik toch het liefst naar de kringloop. De kans dat ik daar wat moois vind voor een leuk prijsje is hier het grootst.

Mijn top 5 kringloopgelukjes en marktplaatsvondsten

Op nummer 5

De grote oranje locker op Ravi zijn kamer. Ik was voor hem eigenlijk op zoek naar een vintage kledingkast maar ik had nogal wat eisen. Zo moest er in elk geval een hang én een leg mogelijkheid zijn. Maar wat ik vooral heel belangrijk vond was dat de kast op slot kon! Ravi vind het leuk om al zijn kleding uit de kast te trekken namelijk.. Na een tijd zoeken begon ik mijn zoekopdracht wat uit te breiden en toen was daar ineens deze knal oranje locker. Ik was op slag verliefd!! De verkoper en ik waren het snel eens dus ik ben ‘m samen met Theo op gaan halen. Uiteindelijk bleek de kast niet door het trapgat te passen en moest er een mini hoogwerker aan te pas komen om hem door het raam naar binnen te tillen.. Maar dat vergeet ik voor het gemak even 😉 Deze kast is echt de eyecatcher op Ravi’s kamer geworden.

mijn top 5 kringloopschatten en marktplaatsvondsten

Op nummer 4

De houten leeuw die momenteel naast de tv kast staat. Dit is typisch zo’n item wat ik leuk vind om bij de kringloop te vinden. Het is een beetje gek, heeft geen ander doel dan gewoon heel leuk zijn en is uniek. Deze leeuw was toen ik ‘m in de kringloopwinkel zag staan donker houtskleurig. Ook mooi maar ik wist meteen dat ik ‘m een mooi glansje zou gaan geven! Als je met zo’n open blik kijkt zie je gelijk een stuk meer leuke dingen! Ik was samen met Theo toen ik de leeuw spotte . Theo heeft over het algemeen dezelfde smaak als mij en heeft zelf ook oog voor leuke dingen maar soms is een beetje overtuiging van mijn kant wel nodig. Gelukkig viel het mee en kon ik  zonder discussie de leeuw onder mijn arm mee nemen. Thuis kreeg hij al snel een verfbadje en dat maakte het voor mij helemaal af. Te gek toch, zo’n grote gouden leeuw naast de bank of kast? 

Nummer 3

Op nummer 3 staat mijn mooie grote vloerkleed in onze zithoek. Ik ben nog steeds erg trots en blij met dit mooie kleed. Nu ik de muur een ander kleurtje heb gegeven is ie eigenlijk nog mooier! Dit kleed vond ik op marktplaats na een gerichte zoektocht. Kleden vind ik eerlijk gezegd best lastig om op marktplaats te kopen. Er is heel veel aanbod maar de kleuren zijn vaak moeilijk te zien en ook de staat waarin het zich bevind is soms lastig te beoordelen aan de hand van foto’s. De verkoper van dit kleed had echter allemaal kleden in de verkoop en dat gaf me vertrouwen dat de beschrijving zou kloppen. Het is een enorm formaat kleed, 2,5×3,5 mtr en dat maakte eigenlijk wel dat ik er ook echt voor ging. Zulke grote kleden kom je maar zelden tegen. Na contact met de verkoper en overeenstemming over de prijs gingen we op pad Na een flink eind rijden kwamen we uiteindelijk terecht op een mooie boerderij waar een jong koppel woonde. Ze hadden een enorme verzameling kleden. Eens in de zoveel tijd gaan ze naar het buitenland om daar oude kleden op te kopen. Dit mooie kleed is een oud Iraans kleed van een prachtige zware kwaliteit.

Nummer 2

Deze heeft heel lang op nummer 1 gestaan maar is dus gezakt naar de tweede plek. Ik heb het over mijn mooie gele fauteuil van crushed velvet. Dit was echt een WAUW momentje bij de kringloop, dat willen jullie vast wel geloven. Hij stond daar zo mooi naar me te glimmen.  Deze stoel hebben we al best een poosje en was het eerste velvet meubelstuk in huis. Best heftig voor de overige familieleden maar ik was meer dan tevreden met mezelf dat ik zo’n geweldige vondst had gedaan. Het is ook echt een oudje, de voering is van stro en hij is behoorlijk doorgezakt. Maar toch vindt eigenlijk iedereen het een fijn stoeltje om in te zitten. Helaas is de stof op sommige plekken best gaar en ik heb al een aantal keer een naad opnieuw dicht moeten stikken. Maar tot nu toe red hij het gelukkig nog.  Dit stoeltje was wat mij betreft echt een top vondst, een glimmende verassing! 

mijn top 5 kingloopschatten en marktplaatsvondsten

*tromgeroffel*

Op nummer 1

Met stip op nummer één staat toch wel het blauwe vintage bankje! Dit bankje vond ik na een zoektocht op marktplaats. Ik was op zoek naar een mooi klein bankje voor ons koffiehoekje (zo noemen we dit stukje woonkamer) Ik heb heel veel bankjes gezien, sommige opgeslagen, op een aantal gemaild en soms geboden, maar het was het allemaal niet. De maten waren niet goed, de prijs was te hoog of het was toch niet helemaal wat ik voor ogen had. En toen kwam dit pareltje voorbij! Eerst had ik nog wel wat twijfel want het was een ander model en zeker een andere kleur dan ik eigenlijk had bedacht. Maar ik kon er niet omheen, dit bankje was perfect.

Ergens in de buurt van Kampen konden we dit bankje ophalen. Het leuke van marktplaats is dat je vaak ook het verhaal achter een product hoort. We kwamen uit bij een landelijk gelegen huisje waar een dame op leeftijd hartelijk de deur voor ons opende. Ze vertelde vol enthousiasme dat ze na 50 jaar wel eens toe was aan wat nieuws en daarom haar hele interieur te koop had gezet op marktplaats. Ze liet trots wat nieuwe, moderne aanwinsten zien. Het bankje was er altijd geweest en ik moest dan ook niet verwachten dat het bankje er als nieuw uitzag. Dat was ook niet zo maar toch was ik verbaasd over de conditie waarin dit mooie bankje zich bevond, in mijn ogen perfect. Eenmaal op zijn plek was helemaal duidelijk dat dit het juiste bankje voor ons  is. 

mijn top 5 kringloopschatten en marktplaatsvondsten

Er is natuurlijk veel meer

Naast deze top 5 heb ik natuurlijk nog veel meer items uit de kringloop of van marktplaats. Ik heb bijvoorbeeld ook echt een zwak voor mooie lampen uit de kringloop. Momenteel heb ik er in huis 6 in gebruik en er staan er ook nog een aantal in de berging. Ik heb geen specifieke voorkeur voor een bepaald soort lamp. Klassiek, retro, oma achtig, het mag allemaal! Mijn oog valt er op en dan heb ik m al vast. Sommige krijgen alleen een poetsbeurt en anderen een hele make-over. Soms heeft een lamp nieuwe bedrading nodig dus dan heb je iets meer werk maar dat heb ik er graag voor over. Ik voel me altijd een hele powervrouw als ik zo’n klusje heb geklaard dus daar is ook wat voor te zeggen 😉

Nog een aantal tips

Naast marktplaats en de kringloop zijn er natuurlijk ook nog andere mogelijkheden om tweedehands te shoppen. Zo zie je op instagram en facebook ook steeds meer verkoop pagina’s waarop onwijs leuke dingen worden verkocht. Ons televisiekastje  kocht ik bijvoorbeeld via @jevanhetleukedingen en bij @shopgelukjes kun je bijvoorbeeld terecht voor super leuke woonaccessoires Het is dan ook zeker de moeite om een aantal van dit soort pagina’s te volgen zodat je alle leuke koopjes voorbij ziet komen! Mocht je nou zelf wat willen verkopen dan kun je natuurlijk terecht op marktplaast maar er zijn ook nog andere toffe verkooppagina’s. Zo heb ik een mooie verkooppagina bij RELIVING. Hier bied ik spullen aan die te lang geen plek meer hebben gekregen in mijn huis

Nou dat was het, ik ben benieuwd of jullie het eens zijn met mijn top 5? Ik hoop dat jullie wat aan mijn tips hebben. Gaan jullie zelf ook graag bij de kringloop of op marktplaats shoppen en zo ja , heb je ook al van die mooie vondsten gedaan?

Liefs Mindy

Like this article?

Geef een reactie

Dit bericht heeft 16 reacties

 1. Yvette

  Super leuk stukje weer. Het bankje jjaaa zeker nummer 1 waardig. Toch had ik gedacht dat de mooie tv kast er ook in zou staan. Mooi meis xxx

  1. Mindy

   Jaa die hoort er eigenlijk ook in! Maar die heb ik niet op marktplaats of de kringloop gevonden hahaha. Daarom benoem ik m nog wel even bij m’n overige tips
   Liefs xx

 2. Deense zomer

  Mooie top 5. Vooral die laatste twee voor een goede prijs. Ik vind de Kringloop tegenwoordig aan de dure kant en scoor mijn koopjes juist op MP of Marketplace Facebook. Liefs Linda

  1. Mindy

   Ja dat waren echte koopjes! Tja bij de kringloop is het met recht geluk hebben en bij marktplaats een kwestie van goed zoeken hihi.
   Dank je wel Lin!
   Liefs xx

  1. Mindy

   Ah dank je wel lieve Andrea❤

 3. Marjo

  Superleuke blog weer! Geweldig dat je zulke mooie dingen kunt vinden in de kringloop en op Mp. Mooi Mindy

  1. Mindy

   Ah lief,
   Dank je wel Marjo!!

 4. Korina

  Jaaaa het bankje verdient echt de nummer 1 plek En die lockerkast blijft zoooooo mooi

  Mijn kringloop topper is de vislamp, Nog steeds zo blij mee !! En gelukkig zag ik hem als eerst

  1. Mindy

   Hahaha maar ik heb lekker wel de kap ingepikt
   Maar je hebt gelijk, die lamp is geweldig!!

  1. Mindy

   Super lief Jenny, dank je wel!
   Ja jij hebt zelf ook genoeg van die gelukjes in huis❤

 5. Carla

  Leuk bloggie weer Min !
  Vind vooral het kleed een super lucky buy !
  Das idd best moeilijk
  Het bankje is idd een nr uno !
  Dikke kus

  1. Mindy

   Dank je wel lieverd!
   Dat kleed ben ik idd nog steeds onwijs blij mee, vooral vanwege de maat!
   Liefs xx

 6. Angelique

  Hi Mindy,

  Ik wil je vragen waar de bordeaux rode velvet bank vandaan komt.
  Complimenten voor je mooie huisje!

  Liefs Angelique

  1. Mindy

   Hi Angelique,

   Dank je wel
   Natuurlijk mag dat! De winkel waar wij de bank hebben gekocht bestaat inmiddels niet meer maar hij is van het merk easy sofa en het model heet Lennox. Als je dat googled moet je vast een verkooppunt kunnen vinden.
   Succes!

Geef een reactie