Monique haar mooie bank

Monique van @stermoow

Deze keer in ‘Op de bank bij..’ zit ik virtueel op een van de mooiste banken van Insta. Namelijk de prachtige vintage bank van Monique. Naast deze geweldige bank heeft Monique nog veel meer pareltjes in haar interieur. Daarom vond ik het extra leuk om haar deze keer mijn vragen te mogen stellen. Lezen jullie mee?

Vertel eens wat over jezelf, wie is Monique?

Mijn naam is Monique, ik ben 30 jaar jong en ben momenteel student Vastgoed&Makelaardij. Ik weet dat het voor een dertiger niet echt normaal is om voltijd te studeren, toch heb ik in 2018 besloten om het roer om te gooien en mijn passie te volgen. Uiteraard heb ik meerdere passies maar deze zijn eigenlijk allemaal gerelateerd aan ‘wonen’, en tot op de dag van vandaag heb ik geen spijt gehad van de keuze om weer terug de schoolbanken in te gaan!! Op dit moment loop ik stage bij een makelaars kantoor in Eindhoven, dit bevalt me ontzettend goed en krijg er energie van. Laat mij maar werken i.p.v. studeren!! Eigenlijk leer je ook meeste door in de praktijk bezig te zijn.
Naast mijn huidige studentenleven ben ik ook al vijftien jaar werkzaam bij Albert Heijn – waarvan 10 jaar als leidinggevende – dit deed ik voorheen fulltime maar dit is i.v.m. mijn studie weer een bijbaantje geworden.

Op de bank bij Monique

Daarnaast ben ik een echte bourgondische Brabander, mijn favoriete boek is de menukaart – letterlijk dus – mijn guilty pleasure is sushi. Over (Brabantse) gezelligheid gesproken: ik ben ook regelmatig te vinden op terrasjes en maak dansjes op festivals. Andere hobby’s van mij zijn winkelen, ook bezoek ik regelmatig de bioscoop en ik zou het liefst elke week naar een rommelmarkt en/of kringloop gaan om mooie pareltjes te zoeken (voor in mijn interieur natúúrlijk). Dit alles het liefst met gezelschap van familie of vrienden.
What else? I looooove to travel! Elk jaar maken mijn lover en ik één verre backpack reis en inmiddels is het traditie geworden om elkaar stedentrips cadeau te geven voor onze verjaardagen. Herinneringen maken in je leven is voor mij enorm belangrijk, helaas is dit al een tijdje niet mogelijk door de corona situatie waar we momenteel in verkeren….

monique

In wat voor huis woon je? Met wie en hoe lang woon je daar al?

Ik woon inmiddels bijna zes jaar in een moderne tussenwoning in een vinexwijk in Eindhoven samen met mijn vriend Joost. Dit is ons eerste koophuis, hiervoor hebben we in dezelfde wijk een appartement gehuurd. We zijn destijds gevallen voor de ruime woonkamer en de indeling van deze woning. Daarnaast zijn we binnen 2 minuten in een super fijne groene omgeving, want we liggen aan de rand van een mooi groot park waar we dagelijks wandelen met ons hondje Nobbi.
Ik ben opgegroeid in een dorp, maar nu ben ik echt een stadsmens! Ik waardeer steeds meer het bruisende Eindhoven, er is echt altijd iets te doen en dit past goed bij onze levensstijl.


Monique, waar is je liefde voor interieur mee begonnen?

Dit heb ik als kind altijd al gehad, mijn slaapkamer heeft veel verschillende kleuren en thema’s gehad! Daarnaast heb ik jarenlang de Sims gespeeld, het inrichten van huizen vond ik altijd het leukste gedeelte van het spel.
Ik ben van mening dat het enorm belangrijk is om jezelf echt thuis te voelen in je huis, omringt met items waar je vrolijk van wordt. Als tiener was winkelen al een grote hobby van me, tegenwoordig winkel ik vaker voor interieur dan voor bijvoorbeeld kleding. Omdat mijn shopdrang soms best sterk (lees: héél sterk) aanwezig kan zijn probeer ik voornamelijk tweedehands te kopen. Ik denk dat zo’n 75% van al mijn interieur items tweedehands zijn. Ik vind het dus belangrijk om bewust te winkelen, juist wanneer je veelvuldig consumeert. Daarnaast gooi ik niet snel spullen weg maar probeer ik deze ook weer een tweede leven te geven door iets op te knappen óf te verkopen/doneren. Want door een meubelstuk of woonaccessoire een nieuw likje verf te geven kan het soms weer een tijd mee!

Hoe zou je jouw woonstijl omschrijven? Wat maakt van je huis een thuis?

Mijn woonstijl zou in omschrijven als eclectisch, met een vleugje vintage! Vind het heerlijk om helemaal los te gaan, ik kan vaak niet kiezen tussen al het moois wat ik vind of zie! Mijn motto is dan ook: more = more and less is a bore! Ik merk wel dat ik iets subtieler aan het worden ben qua hoeveelheid spullen, want het moet elkaar nog wel versterken. Soms dan zag je door de hoeveelheid spullen eigenlijk niet meer precies wat er nu allemaal stond en dat is natuurlijk zonde!
Ik ben in ieder geval wel uitgesproken qua stijl, ik vind dat je vaak teveel van hetzelfde ziet qua inrichting en dat vind ik jammer. Ik probeer daarom ook echt er iets persoonlijks van te maken om zo ook onderscheidend te zijn. Trends zijn leuk en die volg ik ook zeker, maar ik geef er wel mijn eigen draai aan. Het tweedehands shoppen draagt trouwens ook bij aan instant sfeer, je vind veel unieke items met een verhaal. Sfeer pas ik ook toe door o.a. te werken met kleur en patroontjes, je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld behang.

monique

Wat is je favoriete plekje in huis?

Mijn favoriete plekje in huis is toch echt de living, hier brengen wij dan ook de meeste tijd door (op die roze bank natuurlijk). Die roze bank was trouwens wel een dingetje, ik was opslag verliefd alleen moest ik mijn vriend nog overhalen. Ik heb echt oprecht al mijn charmes in de strijd moeten gooien, want tja welke man wordt er nu vrolijk van een roze bank met franjes? Het is uiteindelijk gelukt! Gelukkig laat mijn vriend me helemaal vrij in het interieurstylen, soms wordt hij weleens gek van me. Maar hij weet dat het gewoon een enorme passie van mij is, zo kan ik mijn creativiteit kwijt. Happy wife = happy life!

Op de bank?

Op de bank lig ik het liefst (onder een dekentje) haha, ik heb mijn vaste plek in de rechterhoek. Ook eten we stiekem best vaak op de bank, dit vind ik eigenlijk slecht want eerst aten we altijd gewoon aan de eettafel… Bezigheden zijn avonden met lekkere hapjes en drankjes, het bingewatchen van series, gamen, kletsen met elkaar en vrienden/familie en spelletjes spelen. Op de bank kijk ik ook regelmatig om me heen en dan krijg ik weer allemaal ideeën om mijn interieur te veranderen, de ene keer kleine schuifaanpassingen en soms meer rigoureuze projecten. Inspiratie haal ik uit van alles en nog wat; soms dichtbij en om me heen maar soms ook ver weg (reizen en cultuur). Via instagram kijk je binnen over de hele wereld, een onuitputtelijke bron van inspiratie; super tof toch!

Hoe ziet jouw ultieme droombank er uit

Mijn ultieme droombank heeft een organische vorm en is modulair, zo kan ik lekker blijven schuiven in mijn interieur. De ronde vormen die mijn bank nu al deels heeft zou ik dus graag willen versterken door echt voor een helemaal organische vorm te kiezen. Dit mag een nieuwe bank zijn maar ik vind vintage banken ook echt een geweldige flair hebben qua uitstraling!! Het mag van mij weer een eyecatcher worden in ieder geval. Van een kleurtje ben ik ook niet bang, of ik weer voor roze zou gaan weet ik niet…. Het zou kunnen maar een keer afwisselen is ook leuk, ik wil wel graag bij de warme tinten blijven omdat dit sfeer geeft.

En het huis waar ie in staat?

Mijn droom is toch om ooit in een mooi oud huis te wonen, wie weet waar de toekomst ons brengt! Nu moet ik het doen met de moderne versie van en suite deuren bij de keuken (lijkt er niet eens op), hoewel nieuwe woningen ook zo zijn pluspunten kan hebben mis ik toch karakter. En wat zijn er toch mooie huizen jééjtje, ik kwijl elke dag weer tussen al het aanbod waar ik – in het makelaarskantoor – met mijn neus bovenop zit! Die zoektocht naar een nieuwe (oude) woning in de toekomst moet helemaal goedkomen, alleen nog even goed doorsparen haha. Oja en het liefst wil ik meer richting het centrum van Eindhoven gaan wonen, zodat ik vanuit het terrasje rollend naar huis kan.

Monique

Samen op de bank, waar gaan we het over hebben?

Als ik met jou op de bank zou zitten dan zouden we nonstop uren lang over interieur kunnen praten. Ik zou mezelf graag willen onderdompelen in jou gedachtes daarover, want wat heb jij lef en vernieuwende ideeën. Ik sta elke keer weer versteld van jou next level interieur styling, jij bent een grote inspiratie voor mij! Verder ben ik ook nieuwsgierig over wat jij van mijn inrichting vind en vooral ook wat er beter kan.

Wauw wat een enorm mooi compliment. Dank je wel Monique!! Ten eerste denk ik dat het even duurt voor ik bij je op de bank kom zitten. Omdat ik natuurlijk eerst al je mooie spulletjes van dichtbij wil bekijken! Wat betreft jouw inrichting kan ik alleen maar lovend zijn. Zoveel sfeer!! Maar heel misschien zou ik je vragen of het je stiekem niet leuk lijkt om je keuken ook wat kleur te geven?

Dank je wel Lieve Monique voor dit kijkje in je mooie interieur. Leuk om te lezen over je dromen en je passie voor interieur en al het andere in het leven!!

Wil je meer zien van Monique haar interieur? Je kunt haar vinden op Instagram @stermoow Daarnaast is ze sinds 2020 ook tweedehandse interieuritems aan het verkopen via een ander account namelijk: @sale_stermoow.

Liefs Mindy

Heb je de vorige ‘Op de bank bij..’ al gelezen?

Op de bank bij Tanja 

Like this article?

Geef een reactie

Dit bericht heeft 15 reacties

 1. Tanja

  Wat leuk om te lezen ! Ik ken haar niet maar ga haar zeker volgen :ik hou echt van iemand met een eigen smaak die niet klakkeloos alle trends volgt !
  Liefs tanja

  1. Mindy

   Ja dat zijn vaak de mooiste interieurs he Tan ♡

 2. Yvette

  Mootje,

  Heerlijke blog. Ik ging stuk bij jouw favoriete boek ;-).
  De bank is en blijft wow.

 3. Deense zomer

  Super leuk om te lezen en wat een tof en eigen interieur! Ben haar natuurlijk gaan volgen!

  1. Mindy

   Prachtig he Lin, ze heeft er een neus voor!!

 4. Carla

  Wat een lekker eigen sfeertje !
  Luf dat en ga ook volgen want gek op kleur ook tuurlijk!
  Groetjes Carla

  1. Mindy

   Ja super he Carla, ben er ook zo dol op!!

 5. Ferdy

  Heerlijke Brabander en wat een fijn uniek huis met geweldige items

  1. Mindy

   Ja echt geweldig he Fer!!

 6. Marjo van Keulen

  Mooi verhaal en prachtig verteld. Warme sfeer, i love it !!!

 7. Iris

  Heel leuk die bank. Zou wel willen weten waar je het ronde vloerkleed vandaan hebt.

  1. Mindy

   Hi Iris,
   Volgens mij was het vloerkleed, net als die mooie bank, één van Monique haar vintage vondsten.
   Liefs Mindy

Geef een reactie