ons huis in kerstsfeer. hoe en wat.

ONS HUIS IN KERSTSFEER. HOE EN WAT.

December is alweer een tijdje aangebroken en dat betekend de tijd van kerst. Voor mij reden om flink aan de slag te gaan met glitter en glamour. Niks leuker als dat toch?! Waar ik vroeger alleen een kerstboom neerzette is tegenwoordig het hele huis onderhevig aan kerstversiering. Hoe ik ons huis in kerstsfeer bracht en wat ik daarvoor deed vertel ik in dit blog

Vorig jaar pakte ik naast de woonkamer ook al de keuken en eetkamer mee om lekker te versieren. Ons huis had toen nog wat meer een vintage vibe en daar vond ik de wel bekende kamerden heel goed bij passen. Deze had daarom een plekje in de keuken gekregen. Een mooi handzaam boompje die je eigenlijk overal wel kwijt kunt. Dit jaar wou ik gaan voor een andere look. Hoe en wat ik deed om ons huis in kerstsfeer te brengen? Nou gewoon het volgende;

ons huis in kerstsfeer. hoe en wat.
ons huis in kerstsfeer. hoe en wat.
Kadootjes lijken altijd leuk onder de boom.

DE BOOM

De boom blijft wat mij betreft toch de basis voor een mooie kerstsfeer in huis. Na een aantal jaar een echte boom te hebben gehad wou ik dit jaar toch weer gaan voor een nep boom. Je hebt tegenwoordig echt hele mooie nepperds en het voordeel vind ik dat de takken veel meer gewicht kunnen hebben dan een echte. En aangezien ik mijn boom graag vol hang is dat een groot pluspunt. Ik koos voor een mooi smal exemplaar zodat ik ‘m makkelijk kwijt kan maar wel een lekkere hoge boom. Onze boom heeft een doorsnee van 127 cm en is 240 cm hoog.

Voor het versieren van de boom heb ik gebruik gemaakt van verschillende elementen. Ik ben natuurlijk begonnen met het inhangen van de lampjes. Daarna heb ik verschillende nep bloemen van satijn en velvet in de boom gedaan. En als laatste ben ik alle ornamenten in de boom gaan hangen. Elk jaar is het weer een feestje om de ballen en ornamenten uit de verpakking te halen. Ik heb inmiddels behoorlijk wat verzameld en het is een mooie mix van glamour en een beetje gekkigheid. Van mezelf mag ik er elk jaar een mooie bal of ornament bij kopen. Maar ik moet bekennen dat dat er tot nu toe altijd een aantal zijn. Ik kan ze simpelweg niet weerstaan.

ons huis in kerstsfeer. hoe en wat.
ons huis in kerstsfeer. hoe en wat.
Ik vervang de bestaande decoratie voor kerstdecoratie

ONS HUIS IN KERSTSFEER

Een boom is dan wel de basis maar voor mij zeker niet genoeg om echt het kerstgevoel te krijgen. Daarvoor wil ik echt het hele huis in kerstsfeer dompelen. Daarom voeg ik op verschillende plekken in de kamer wat kleine kerst spulletjes toe. Zoals bijvoorbeeld de kerstman matroesjka’s, papieren kerstboompjes of een engel. Daarnaast mogen kaarsen natuurlijk echt niet ontbreken, die staan dus overal door huis. Dat geeft gelijk al enorm veel sfeer! Omdat ik de aandacht graag op de kerstdecoratie leg heb ik er voor gekozen om de andere decoratie zoveel mogelijk weg te laten.  

Zelf ben ik echt dol op mooi kerststerren. Vaak zie je ze voor het raam hangen en dat lijk t altijd zo gezellig als je door de straten wandeld. Kerststerren zijn er in allerlei kleuren en maten en je kunt er daarom ook makkelijk een aantal met elkaar combineren. Dat heb ik ook gedaan bij ons boven de bank. Verder heb ik daar een grote goudkleurige lijst opgehangen. Doordat ik deze leeg heb gelaten geeft dit wel een chique effect maar haalt het niet de aandacht van alle mooie kerst spulletjes

ons huis in kerstsfeer. hoe en wat.

VERDER MET DE EETKAMER

De schouw vraagt er natuurlijk om ook mooi gedecoreerd te worden. Omdat we dit jaar voor het eerst een kerstdag thuis vieren en er dus een mooi gedekte tafel komt, wou ik dit niet te overdadig doen. Dit jaar heb ik de poinsettia ofwel de kerstster omarmd. Waar je deze vroeger vooral zag in de klassieke kleuren wit en rood. Zijn ze tegenwoordig verkrijgbaar in allerlei mooie kleuren. Dit past natuurlijk perfect in ons huis! Ook in de woonkamer heb ik een aantal van deze leuke planten staan en op de schouw heb ik een mooie rij van verschillende grote. Daartussen heb ik dennentakken  en om het af te maken wat kleine lichtjes.

Aangezien wij dit jaar dus een kerstdiner organiseren kon ik eindelijk eens flink uit te pakken op tafel. Ook op tafel heb ik gekozen voor veel kaarslicht. Omdat we de eettafel van Dutchbone natuurlijk net nieuw hebben wou ik die niet verstoppen onder een tafelkleed. Daarom heb ik gekozen voor een dubbele tafelloper. Hierop heb ik messing kandelaars gezet van verschillende hoogte voor een speels effect. Tussen de kaarsen heb ik kerstgroen gelegd en nog wat glitter om het af te maken. Op elk bord ligt een mooi ornament van veren met daar aan een kaartje met de eerste letter van ieders naam. Je zou er natuurlijk ook voor kunnen kiezen om hier een persoonlijke kerstwens op te schrijven.

EN TOT SLOT

Zo hebben bijna alle ruimtes al een lekker kerstsfeertje. Maar voor de slaapkamer had ik ook nog een leuk idee! Je ziet ze veel voorbij komen op instagram, de kerststerren gemaakt van papieren boterham zakjes. Ze zagen er zo ontzettend leuk uit dat ik dat ook wel eens wou proberen. Ik ben gaan zoeken op google en kwam terecht op het blog van Made by Joke. Daarop staat een hele duidelijke, stap voor stap, uitleg hoe je deze sterren zelf kunt maken. Na de eerste was ik verkocht en ontstond het idee voor de slaapkamer.

Wie wil er nou niet slapen onder een sterrenhemel? En helemaal een hemel van kerststerren! Boven ons bed heb ik verschillende soorten kerststerren gehangen. Ook de lampenkap is vervangen voor een kerstster. We hebben een balken plafond op zolder dus ik kon ze gewoon bevestigen met een punaise. Mocht je dit nou niet hebben zou je er ook voor kunnen kiezen om de lampenkap te vervangen voor een metalen cirkel met ringen in verschillende grote en hieraan de sterren bevestigen. Ik vind het ontzettend sfeervol lijken en zo hebben we ook echt kerst op de slaapkamer!

ons huis ins kerstsfeer. hoe en wat

Hebben jullie het huis al helemaal in de kerstsfeer? Of gaan jullie dit weekend misschien beginnen? Laat je het me weten, ik ben erg benieuwd!

Liefs Mindy

Like this article?

Geef een reactie

Dit bericht heeft 25 reacties

 1. Fem

  Ziet er supergezellig uit Mindy!” Wij gaan vandaag aan de slag. Nu met wat extra inspiratie 😉

  Liefs Fem

  1. Mindy

   Aah gezellig!! Heel veel plezier vandaag dan!!

   Liefs xx

 2. Deense zomer

  Wauw Mindy! De kerst spat van alle foto’s af. Ik vind het heel stijlvol gedaan! Ik vind vooral de styling boven je bank erg mooi en creatief met die lijst! Mijn complimenten! Liefs Linda

  1. Mindy

   Aah super lief, dank je wel Lin!!

   Liefs xx

 3. Jacqueline Schilperoort

  Wat heb je dat mooi gedaan zeg, veel spullen, maar een hele rustige gezellige sfeer

  1. Mindy

   Ah wat lief, bedankt voor het compliment!

 4. Andrea de Groot

  Wauw Mindy wat heb je heerlijk uitgepakt! Ik hou het subtiel dit jaar want we zijn weg maar krijg wel de kriebels hoor als ik dit zie!! Kus Andrea

  1. Mindy

   Ah dank je wel lieve Andrea! Snap ik wel hoor en het ziet er toch super sfeervol uit bij jou
   Liefs xx

 5. Reina

  Raak helemaal in de kerst sferen door je blog Mindy! Mag ik bij jou aansluiten voor een kerst dinner?
  Liefs, Reina

  1. Mindy

   Hahaha dat mag hoor! Maar ik moet je wel waarschuwen, ik ben beter in decoreren dan in koken
   Liefs xx

  2. Wanda van zijl

   Hallo Mindy,ik heb veel zelf in huis gedaan en heb veel verlours,maar ben echt verliefd op jouw bank,zo mooi.Ook inspireer je mij met de kleuren,mag ik weten waar deze bank te koop is.Wat ik ook super vind is de decoratie in jouw huis,ben benieuwd naar de dingen die komen in 2024

   1. Mindy

    Ah dank je wel, wat leuk om te horen! Deze bank is helaas niet meer verkrijgbaar. Maar je zou kunnen kijken naar de Rolls bank bij Skylerstore. Dat is een vergelijkbaar model van dezelfde leverancier en ook verkrijgbaar in de de wijnrode kleur

 6. Sanny

  Hoi Mindy, het ziet er weer fantastisch uit!

  1. Mindy

   Wat leuk dat je het gelezen hebt Sanny!
   Dank je wel!!

 7. Carla

  Zooo’n heerlijke stijlvolle kerstsfeer Min wat een warmte straalt het uit overal ✨✨✨
  Super mooi gedaan ! ✨

  1. Mindy

   Ah onwijs lief, dank je wel Carla!
   Liefs xx

 8. Eke

  Het ziet er geweldig sfeervol uit! !!
  Nu buiten eten

  1. Mindy

   Gewoon op de bank. Haha nee hoor Dank je wel Eke!!

 9. Gerrie

  Wat een heerlijke kerstsfeer in je huis Geweldig !! Geniet er van, ik heb al wat inspiratie op gedaan zodat ik over 2 wkn al weet wat ik wil

  1. Mindy

   Ah wat leuk om te horen! Veel plezier met decoreren

 10. Bianca

  Hallo minder,

  Waar is deze enorm gave bank van?

  1. Mindy

   Hi Bianca, de bank is van een white label. De winkel waar ik m kocht bestaat helaas niet meer. Je zou kunnen informeren bij Skylerstore of zij ‘m nog kunnen leveren.
   Liefs Mindy

 11. Bianca

  Hallo mindy bedoelde ik in mijn vorige bericht.

  1. Mindy

   Haha begreep ik hoor, autocorrect maakt er wat moois van af en toe

Geef een reactie