Sfeer creëren met jungle behang

Sfeer creëren met jungle behang

Er lag al een tijdje het plan om in de (woon) keuken aan de slag te gaan.  Om hier een nieuwe sfeer te creëren had ik eind 2019 al een super tof jungle behang (mural) uitgezocht. Maar vanwege de print besloot ik dat het leuker was om daarmee te wachten tot in het nieuwe jaar.

Januari was een maand vol drukte op gebied van werk en privé. Veel te doen dus en daarom bleef het plan voor de keuken liggen tot de tweede maand van het jaar. Een weekend waarin we geen plannen hadden en ook geen kinderen was het perfecte moment om aan de slag te gaan! Het behang was in huis de lijm stond klaar. Dus even de spullen aan de kant en ik kon aan de gang. Manlief verheugde zich al want hij kon volledig languit op de bank terwijl ik de hele dag in de keuken zou werken. Dat is de droom van elke man toch? 😉 Helaas voor hem verliep dat net even anders.

Aan de slag.

Vol enthousiasme begon ik het behang wat op de muren zat los te trekken. Maar gelijk bij de eerste strook zag ik al dat we een probleem hadden. Met het oude behang trok ik namelijk ook allemaal pleisterwerk van de wand. Dit werd dus een grotere klus dan ik me had voorgesteld . Het dagje bankhangen van manlief veranderde in een dagje muur krabben. Want hoewel het behang maar op een klein gedeelte van de muur zat moest nu wel de hele muur kaal gekrabd worden. Gelukkig ben ik meestal het type; kop omhoog en doorgaan. Niet bij de pakken neer gaan zitten maar denken in oplossingen en dat is wat we deden.

Omdat er op deze muur een structuur laag zat was ik er vanuit gegaan dat ik, net als bij het wandje achter m’n werkplek, aan slag moest met muurglad. Nu we na het verwijderen van het pleisterwerk een gladde gipsplaten wand overhielden was dat natuurlijk niet meer nodig. Uiteindelijk bleek deze tegenvaller dus een fijne meevaller te zijn. Want in plaats van een hele dag in mijn eentje in de keuken te moeten werken had ik nu de hulp gehad van mijn man. Bovendien had ik nu een perfect gladde muur als ondergrond voor het nieuwe behang. Even een laag voorstrijk er op en plakken maar!

Sfeer creëren met jungle behang

Het was voor het eerst dat ik met een mural aan de slag ging en dat was even wennen. Mural betekend eigenlijk muurschildering en dat houdt in dat het behang geen patroon heeft maar één grote print is. Daarom zijn de behang banen genummerd, wel belangrijk om de goede te pakken dus! Wat ik wel enorm fijn vond is het feit dat de mural helemaal op maat was gemaak. Daardoor had ik vrijwel geen restafval en hoef je ook niet heel erg te zoeken naar het patroon. Dat is bijna in één oogopslag wel duidelijk. Het behangen was dus eigenlijk een makkie en zo gepiept.

En wat een enorm effect geeft zo’n grote print op de muur! Er zit veel diepte in en met dit jungle behang kun gelijk een hele andere sfeer creëren. Er was meteen een tropische vibe. Wat ik wel een beetje miste was wat kleur. De print heeft voornamelijk groen en zand kleur. En het mag bij mij best een beetje meer knallen! Er was dus een pittig kleurtje nodig als toevoeging. Ik had nog een enorm blik roze verf staan die ik vorig jaar eens had gekocht voor de woonkamer maar voor daar veel te heftig vond. Aangezien ik het toch al had staan kon er eigenlijk weinig mis gaan. Als het niet goed zou uit pakken kon ik altijd nog nieuwe verf halen. Dus ik besloot spontaan om met deze kleur aan de slag te gaan. En wat ben ik daar blij mee.

De puntjes op de i

Eigenlijk past deze print bij heel veel interieur stijlen. Met de kale gipswand er naast kreeg het bijvoorbeeld echt een industriële look. Dat past natuurlijk niet echt bij mij maar met de roze wand heeft het behang een hele eclectische vibe. Precies waar ik van hou dus. Maar daarmee was het natuurlijk nog niet af. Op de roze muur kwam de geometrische papagaai weer terug en deze past nu zoveel beter in het geheel. Om nog wat kleur toe te voegen en nog meer het jungle gevoel te benadrukken moesten er planten komen. Maar dan wel planten met wat kleur zoals de Bromelia en de Anthurium.

Dit maakte het plaatje helemaal af. Het komt nu echt heel mooi samen allemaal. De sfeer die in de keuken is ontstaan doet je meteen verlangen naar de zomer. Waar het vorige behang een beetje een retro sfeertje gaf hangt er nu een tropische jungle vibe. De hele ruimte doet eigenlijk anders aan nu. Zo zie je maar hoe eenvoudig je een ruimte een totaal andere look kunt geven. (voor het gemak vergeten we het debakel met de loslatende pleister laag maar even.) Het is gewoon een kwestie van niet lullen maar doen. Mocht je nou toch echt niet weten hoe te beginnen? Je kunt mij ook inschakelen voor online interieur advies. Benieuwd hoe dat werkt? Klik hier voor meer informatie.

De keuken is helaas nog niet helemaal zoals ik ‘m graag zou zien. Maar dat heeft te maken met het keukenblok. Verder vind ik deze metamorfose erg geslaagd. Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden.

Liefs Mindy

Like this article?

Geef een reactie

Dit bericht heeft 12 reacties

 1. Deense zomer

  Ik vind het een super metamorfose. Spectaculair!! En ik heb respect voor je doorzettingsvermogen ! Xx

  1. Mindy

   Ah lief van je Linda! Ik ben ook onwijs blij met het resultaat.
   Liefs xx

  1. Mindy

   Wat lief, dank je wel An!! ❤

 2. StyleBySyl Sylvia

  Wat ‘n ander sfeertje weer! TOP gedaan Mindy!
  Fijn sfeertje..!
  Liefs X

  1. Mindy

   Jaa echt heel anders hè! Lief, dank je wel!!
   xx

  1. Mindy

   Lief, dank je wel Carla!!

 3. Hinke

  What a job, but a GREAT job with an amazing result.
  What was the reaction of Nayla and Ravi when they came home?

  1. Mindy

   Thank you so much Hinke! Ravi and Nayla almost don’t see it when I change anything. But they did like this make over!!

 4. Plinka_live

  Super wat leuk en mooi gedaan Mindy ik ben fan.

  1. Mindy

   Wat lief dat je weer hebt gelezen Ilonka! Dank je wel.
   Liefs xx

Geef een reactie