sfeer met wanddecoratie

Sfeer met wanddecoratie

We zitten inmiddels volop in de herfst. Het zijn weer korte, donkere dagen en we hebben behoefte aan warmte en gezelligheid in huis. Wanneer we niet meer zoveel buiten zijn begint het bij mij ook vaak te kriebelen. Dan krijg ik behoefte aan nieuwe kleurtjes in huis en wil het seizoen binnen ook graag terug laten zien. Naast het toevoegen van wat lekkere kleedjes ga ik ook graag met wanddecoratie aan de slag om de juiste sfeer te creëren.

En ja we zitten midden in de herfst maar bij mij kriebelt de kerstperiode ook al een tijdje aan de deur. Zo kocht ik in oktober alweer de eerste kerstballen. Nu komt vandaag de Sint ons land natuurlijk weer bezoeken. Dus ik zal nog even wachten met het neerzetten van de kerstboom. Maar ik wil natuurlijk al wel een klein beetje de kerst sfeer in huis halen. Afgelopen zomer bestelde ik posters en prints op verschillende materialen bij Posterlounge. En ook nu bestelde ik daar weer mooie wanddecoratie waarmee ik een nieuwe sfeer kon creëren.

Herfst sfeer met wanddecoratie

Van alle jaargetijden is de herfst toch wel mijn grote favoriet! De kleuren, de geuren en ja zelfs het onstuimige weer. Ik hou er van! Het is een periode waarbij je je weer meer terugtrekt in je eigen coconnetje. Kacheltje aan, kopje thee, lekker met een boek of tijdschrift onder een dekentje. Dit jaargetijde heeft dus een sfeer die ik heel graag terug zie in mijn interieur. En zeker niet alleen in de herfst maar eigenlijk het hele jaar door. Want de warme kleuren van de herfst blijven hier toch altijd favoriet.

Om de sfeer van de herfst terug te laten komen als wanddecoratie koos ik voor deze print van Catrin Welz-Stein. Zij is echt één van mijn favoriete kunstenaars. En Posterlounge heeft een mooie collectie van haar van haar in hun aanbod. Deze print met het vliegende hertje schreeuwt wat mij betreft herfst met zijn mooie warme kleuren. Door de kleuren van de print een beetje door te trekken in de rest van de setting ontstaat er een heerlijk warm sfeertje. Perfect voor de herfst maar natuurlijk ook voor de rest van het jaar.

Kerst sfeer met wanddecoratie

Zoals ik al zij, de kerstkriebels zijn hier al een tijdje aanwezig. Het zal jullie niet verbazen dat ik dol ben op alle pracht en praal die bij kerst hoort. Dus zodra de eerste decoratie weer in de winkels ligt beginnen mijn ogen te twinkelen. En dat is dus elk jaar vroeger 😉 De eerste decoratie doet hier dan meestal ook al in november zijn intrede. Vaak begin ik subtiel met wat kleine accessoires en hier en daar een kerstster. Dat brengt ook gewoon wat sfeer en gezelligheid in huis. Wanddecoratie is natuurlijk perfect om al een beetje het kerst sfeertje in huis te brengen.

Ook voor deze print koos ik een afbeelding van Catrin Welz-Stein. Met de dennenbomen en het wit in de print past deze perfect bij de kerst. En omdat ik wel hou van een statement koos ik deze in een lekker groot formaat! Met de kaarsen erbij is het echt een lekker dromerig kerst sfeertje geworden. Maar wel zo dat het best al kan half november. Tenminste dat is mijn mening. Als we verder richting kerst gaan zal ik er nog kerststerren bij hangen om het helemaal af te maken.

Dromerige sfeer met wanddecoratie

Natuurlijk kun je ook een sfeer kiezen die niet samenhangt met het jaargetijde. Zo ben ik ook dol op een dromerig, romantisch sfeertje. En dat kan natuurlijk het hele jaar door! Het bos is voor mij een plek waar ik volledig tot rust kom en heerlijk in gedachte weg kan dromen. Kastelen, of eigenlijk een middeleeuws sfeertje heeft hetzelfde effect op me. Daarom sprak deze print van Jean-Honoré Fragonard me zo aan. Je zou toch willen dat je daar zelf op die schommel zat? Wat een onwijs mooi, dromerig plaatje is dit!

Om het af te maken koos ik er voor hier het bloemen vloerkleed neer te leggen. En eigenlijk komt het dan allemaal samen. Het bankje met daarnaast alle planten er omheen. Zo voelt het bijna of je echt daar op die schommel zit. Zo zie je maar dat je met wanddecoratie en wat kleine aanpassingen echt een ander sfeertje neer kunt zetten. Dat is natuurlijk super leuk om te doen met prints die je al in huis hebt. Maar mocht je nou op zoek zijn naar een nieuwe print dan zou ik zeker eens een kijkje nemen op Posterlounge.

korting korting korting

Posterlounge zit gevestigd in Duitsland maar verstuurd in heel Europa. Zelf heb ik deze keer gekozen voor allemaal aluminium prints. Maar er is van alles mogelijk. Bijvoorbeeld canvas, acryl of hout en je kunt de prints ook handmatig voor je laten inlijsten door Posterlounge. Echt voor ieder wat wils dus! En als je dan een print hebt gevonden die je mooi vindt kun je bij het afrekenen gebruik maken van de code MINDY15 Je krijgt dan 15% korting op je aankoop*. Ook handig als je nog wat zoekt voor Sint of kerst! De code is te gebruiken tot 28-11-2020

*korting geld niet op kadobonnen

Liefs Mindy

 

              -dit blog kwam tot stand in samenwerking met Posterlounge-

Like this article?

Geef een reactie

Dit bericht heeft 7 reacties

  1. Mindy

   Ah dank je wel lieverd! Ik ben ook weer helemaal blij met m’n keuze
   Kus xx

 1. Yvette

  Prachtig Mindy. Zo fijn om alleen al met prints de sfeer te kunnen veranderen. Catrine is ook één van mijn favoriete samen met Stephan of is het nou Stephen haha. What’s in a name hihi. Prachtig lieverd. Genieervan XXX

  1. Mindy

   Jaa die zijn bij mij beide ook favoriet!! Zo mooi hun werk. Bedankt voor het lezen lieverd

 2. Jetske

  Hai Mindy,

  Kan ik ergens terugvinden welke kleuren je op de muur gebruikt hebt?

  Dank je wel alvast!

  1. Mindy

   Hi Jetske,
   In het blog ‘warme kleuren voor de woonkamer’ staan alle kleuren die ik daar heb gebruikt vermeld. Ik hoop dat die antwoord geeft op je vraag.
   Liefs

 3. Mirjam

  Hi Mindy,
  Waar heb je die grote bank gekocht, helemaal geweldig!
  Groetjes Mirjam

Geef een reactie