tranquil dawn op de jomgenskamer

TRANQUIL DAWN VOOR DE JONGENSKAMER

Toen Flexa de nieuwe kleur van het jaar 2020  lanceerde, wist ik het meteen! Deze mooie Tranquil Dawn was de perfecte kleur voor de jongenskamer van Ravi!  Al een hele tijd liep ik met de gedachte om aan de slag te gaan met Ravi’s slaapkamer. Ravi kan niet veel spulletjes op zijn kamer hebben. Hij weet niet goed wat ie daarmee aan moet en gaat er dan mee gooien of maakt het kapot. Omdat we natuurlijk wel een gezellige kamer voor hem willen, wou ik hier graag wat geborgenheid in brengen met kleur.

Kleuren kiezen en een plan maken

Tranquil Dawn is een mooie vergrijsde blauw/groene tint waar je alle kanten mee op kunt. In het boek ColourFutures staan 4 prachtige kleurpaletten die allemaal combineren met Tranquil Dawn. Daarbij staat dit boek boordevol inspiratie foto’s! Daar heb ik dus eerst heel veel in zitten bladeren om inspiratie op te doen. De sfeer die ik in de jongenskamer wou realiseren was warmte en geborgenheid. Een sfeer waar het creativity pallet heel goed bij aansluit. En het pallet waarvan ik eigenlijk alle kleuren geweldig vindt en die ook passen bij de rest van het huis.

Het ColourFutures boek heb ik verslonden
Deze staat namelijk boordevol inspiratie

Ik wilde graag een wat donkere basis gaan gebruiken en was er vrij snel over uit dat dat Greyed Green moest worden. Zoals jullie weten hou ik van het gebruik van kleurvlakken en die wou ik ook nu weer gaan toepassen. Ik twijfelde alleen nog welke kleuren ik hier voor zou gaan gebruiken. Daarom zijn de kleurtesters van Flexa echt een uitkomst! Uiteindelijk heb ik de kleurtesters van de kleuren Greyed Green en Tranquil Dwan op de muur gesmeerd. Dit waren de kleuren waar ik zeker van was. Daarnaast heb ik nog de kleuren Indigo Depths, Forrest Song en Bordeaux Leaf  op een A4tje op de muur geplakt. Het zijn stuk voor stuk mooie kleuren, ik word echt heel blij van dit pallet. Ik besloot om voor een rustige kleurencombi te gaan. En koos voor de kleuren Greyed Green, Indigo Depths en Tranquil Dawn voor de jongenskamer van Ravi.

De kleuren zijn gekozen!

Aan de slag

Yes de kleuren waren gekozen, het plan zat in mijn hoofd, aan de slag dus! Natuurlijk begon ik met afplakken en het afdekken van de vloer. Helemaal op vloerbedekking wil je geen verfspetters! Hoewel ik dit voorwerk altijd best een rotklusje vind, ik wil gewoon graag aan de slag. Het zorgt er wel voor dat je veel sneller en netter kunt werken. Uiteindelijk scheelt het je dus een hoop werk en ben je sneller klaar. Tijdens het schilderen zag ik het al, dit was precies wat deze jongenskamer nodig had! Wat een andere sfeer ontstond er. Toen ik klaar was heb ik gelijk de afplaktape verwijderd. Dit kun je altijd het beste doen als de verf nog nat is voor een mooi strak resultaat.

Met de kleuren Tranquil Dawn en Indigo Depths heb ik twee kleurvlakken geschilderd achter Ravi’s bed. Voor het afplakken van de kleurvlakken heb ik de paarse afplaktape gebruikt. Deze is speciaal voor tere ondergronden en dus ideaal voor op de pas geverfde muur! De vlakken zorgen voor een stoer effect op de  jongenskamer maar geven ook gelijk geborgenheid aan deze plek. Precies wat ik voor ogen had! Toen de verf droog was konden de spullen weer op hun plek en kon het stylen beginnen. Ik heb gekozen voor oranje als accent kleur zodat ook de kleur van de kast weer terug komt Dit combineert perfect met de mooie kleuren op de muur. Voor het stylen heb ik iets meer spulletjes gebruikt dan normaal op Ravi’s kamer. Ik kon het niet laten 😉

tranquil dawn voor de jongenskamer
Aan de slag met de styling
tranquil dawn voor de jongenskamer
Met wat oranje accenten laat ik de kleur van de kast terug komen

Het resultaat

En dit is het resultaat. Een mooie, stoere jongenskamer die warmte en geborgenheid uitstraalt. Op de before en after foto’s kun je goed het verschil zien! Doordat de gehele muur nu een mooie kleur als basis heeft gekregen is het allemaal veel meer een geheel geworden. Hoewel ik eerst in mijn hoofd had om Tranquil Dawn als basis kleur te gebruiken ben ik blij met mijn uiteindelijke keuze. Nu de kleur terug komt als kleurvlak is het in plaats van een rustige frisse basis, een krachtige stoere kleur geworden. Helemaal passend bij de kamer. Dit laat ook weer zien hoeveel er mogelijk is als je met kleuren speelt. Geweldig toch!

Liefs Mindy

tranquil dawn voor de jongens kamer
De kleurvlakken hebben een stoer effect en geven een gevoel van geborgenheid
tranquil dawn voor de jongenskamer

– dit blog kwam tot stand in samenwerking met FLEXA –

Like this article?

Geef een reactie

Dit bericht heeft 33 reacties

 1. Yolanda

  Mooi Mindy!
  Mijn puber wil ook graag de indigo depth, prachtige kleur maar niet om de hele kamer mee te doen zie ik ☺️. Mooie combi heb jij gekozen. Hoe maak je die afgeronde hoeken bij het accentvlak?

  1. Mindy

   Dank je wel! Ja het is een onwijs mooie kleur maar erg donker, black volgens Ravi Ik plak eerst gewoon rechte hoeken af en zet dan in de hoek een glas of bv de rol afplaktape en teken dat af. Dan met de kwast er strak bij langs

 2. Reina

  Prachtige kleuren combinaties weer Mindy. Tis een stoere jongens kamer geworden!
  Was ff benieuwd, doe jij altijd een laag? Of meerdere lagen verf?
  Liefs, Reina

  1. Mindy

   Lief, dank je wel Reina!
   Meestal doe ik wel twee lagen. We hebben overal een lichte structuur op de muur dus dan is dat wel nodig (anders krijg je van die rare spikkeltjes)
   Liefs xx

 3. Marjan (vindustrial_interior)

  Echt super geworden. Ik dacht dus eerst dat het blauw de schoorsteen was totdat ik dit blog las. Gaaf hoor. Ik kan niet op mijn plafond schilderen omdat ik een Spanplafond heb. Echte een stoere, maar rustige kamer voor Ravi.

  1. Mindy

   Oh echt? Haha nee dat is gewoon muur
   Ik moest even googelen wat een spanplafond is maar snap idd dat je daar niet op kunt verven. Best jammer
   Bedankt voor je lieve reactie

 4. Annegreet

  Jij overtreft jezelf telkens weer!

  1. Mindy

   Aah dat is zo lief, dank je wel ❤

  2. Eva

   Hoi, van waar heb je de poster met de aap? Dankjewel alvast.

   1. Mindy

    Hi Eva, de poster van de aap kocht ik bij de Xenos. De achtergrond was echter vaal geel en heb ik zelf oranje geschilderd

  1. Mindy

   Ah zo lief!! Dank je wel Andrea!!

 5. Deense zomer

  Heel tof gedaan met de vlakken. Speels maar niet druk! Mooie kleurencombi ook!

  1. Mindy

   Lief van je!! Bedankt voor je reactie Lin. xx

 6. Jennshomestyle

  Heel erg mooi geworden!
  En fijne rustige kleuren!
  Ravi heeft een heerlijke kamer zo

  1. Mindy

   Ah lief, dank je wel Jenny❤

 7. iris

  Heel leuk geworden? Mag ik iets vragen over het bed? hoe heb je dat gedaan met die latjes zo? Ziet er heel tof uit!

  1. Mindy

   Dank je wel Iris. Natuurlijk mag dat! Dit is het Kura bed van Ikea. Deze heeft een houten frame met daarin plaatwerk. Ik heb stukken pallet hout op maat gezaagd en met montage kit vast gezet op het plaatwerk. Zo krijg je dit effect

 8. steffi

  Wauw, heel mooi!! Waar komt het kleed eigenlijk vandaan? Zou perfect passen bij de kamer van mijn zoontje!

  1. Mindy

   Dank je wei!!
   Het is eigenijk een effen jute kleed. Ik heb deze zelf gekleurd met de kleuren van de muur

 9. Chantal

  Hoi Cindy, wat een toffe kamer! Waar heb je de poster van de aap vandaan en de omlijsting? Supercool!
  Groetjes Chantal

  1. Mindy

   Wat lief, dank je wel! De poster van de aap is van de Xenos. De achtergrond is eigenijk een beetje lichtgeel maar deze heb ik zelf oranje geverfd De poster heb ik vervolgens op een houten plaat gelijmd die net iets groter is en daarop houten latjes als lijst. Hoop dat je hier wat aan hebt.

 10. Gul

  Wat een mooie kleur combi! Echt een stoere jongenskamer. Ik wil deze kleuren ook combineren aan een muur maar het is een schuine zolderwand (bedzijde). Enig idee hoe ik de kleur indeling kan doen, vlak of piramide vorm? Ik wil aan de overkant de kleuren ook gebruiken als rondje, rechthoek en vierkant (bureau/speelwand).

  1. Mindy

   Bedankt voor je reactie. Als je de schuine hoeken wilt benadrukken zou ik kiezen voor piramide vormige Kleurvlakken. Anders zou je kunnen kiezen voor bijvoorbeeld ovalen. Dat geeft denk ik ook een heel mooi effect. Veel plezier met je klus

 11. Suze

  Mooie kleuren Mindy! Heb je de kleuren greyed green en tranquil dawn gemixt voor die kleur groen? Groet Suze

  1. Mindy

   Hi Suze,
   Nee ik heb geen kleuren gemixt. De groene wanden zijn Greyed Green, het donkere vlak Indigo Depth en het lichte vlak is Tranquil Dawn. Heb ik zo je vraag beantwoord?
   Liefs Mindy

 12. Karin

  Hi Mindy, gave kamer! Waar heb je dat stoere bed vandaan?

  1. Mindy

   Hi Karin,
   Dank je wel Het is het Kura bed van IKEA. Op de witte platen heb ik met kit plankjes van pallethout geplakt.

 13. Mandy

  HI Mindy,

  Zo’n gave kamer dit! Waar heb je het ronde kleed vandaan?

  1. Mindy

   Hi Mandy,
   Dank je wel!! Het ronde kleed is van de kwantum. Maar het was een effen Sisal kleed die ik zelf heb geverfd met dezelfde kleuren als de kamer

 14. Lianne

  Hi Mandy, wat voor kleur is de oranje kleur op de muur / kast? De combinatie is heerlijk. En de kleurvlakken achter het bed, heel tof!

  1. Mindy

   Oei, ik ben bang dat ik je dat antwoord verschuldigd moet blijven. De kast was al oranje toen we deze kochten. En wat de oranje kleur op de muur was van de before durf het je niet meer te zeggen

Geef een reactie