Triptyque, het restaurant van Niven en Virginie

Alweer de allerlaatste blog in deze reeks en dit keer geeft Virginie je bijna letterlijk een kijkje in de keuken van haar onderneming. Samen met haar vriend runt zij namelijk het prachtige restaurant Triptyque. Ik ben blij dat ik ook een horeca onderneming toe kan voegen aan deze reeks wat in mijn ogen is dit toch wel een van de zwaarst getroffen sectoren. En de domper is natuurlijk extra groot als je zoals Niven en Virginie net vol enthousiasme gestart bent. Alle reden om hun en hun Restaurant Triptyque wat extra liefde te geven. Lees je mee?

restaurant triptyque

Hoe en wanneer is jullie restaurant Triptyque ontstaan?

In augustus 2020 zijn Niven en ik ons restaurant gestart. In juli 2020 hebben we de knoop doorgehakt! Na een maand intensief te hebben verbouwd konden we open. Ik heb zelf het interieur voor mijn rekening genomen (@virginieinteriors), een absolute hobby van me! Op deze manier is de sfeer die de zaak uitstraalt een die echt dicht bij ons staat.

Eerder hebben wij 10 jaar op de Delftweg in Rijswijk gezeten met restaurant Niven (bekroond met een Michelinster). Triptyque is voor ons een  nieuwe start, echter met ons vertrouwde team en kwaliteit. Wij streven dagelijks naar verbetering van onze kwaliteit en de beste service en beleving voor onze gasten.

restaurant triptyque

wat doe je precies, waar en met wie?

Samen met Niven (Kunz), mijn vriend, zijn wij Triptyque gestart. Wij zijn een fine dining restaurant en richten ons vooral op groente! Iets wat passend is bij onze locatie, het Westland, en bovenal is het een manier van koken die wij uitdagend vinden. Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp voor ons, vandaar dat wij al jaren volgens de 80/20 regel koken in ons restaurant, 80% groente en 20% vis/vlees/schaalschelpdier. In 2013 hebben wij hier ook een kookboek over uitgebracht “ 80/20”, gevolgd door ons tweede kookboek  “Groente!” in 2017.

restaurant triptyque

Wat vind je het allerleukste aan je werk?

Het leukste aan mijn/ons werk is het blijven vernieuwen, ontwikkelen en verbeteren. Het is ontzettend leuk om zo creatief te kunnen zijn en elke dag de lat iets hoger te leggen voor onszelf. Uiteraard is een ander heel leuk en belangrijk aspect aan onze baan, het enthousiasme van onze gasten. Het bezig zijn met en blij maken van mensen is iets wat ik enorm leuk vind. Dit is ook een van de (vele) redenen dat ik mijn baan als arts zo ontzettend leuk vind.

en wat zijn de dingen die tegenvallen?

Op dit moment is de grootste tegenvaller uiteraard de pandemie. Helaas zijn wij maar 2,5 maand open geweest voordat we weer moesten sluiten door COVID. Hopelijk komt daar de komende maanden verandering in, dan kunnen wij weer mooie gerechten maken voor onze gasten.

heb je naast je onderneming nog een andere baan?

Ja naast mijn onderneming werk ik als arts op de afdeling dermatologie. Ik zou mij dolgraag willen specialiseren tot dermatoloog (medisch specialist). Arts zijn is een fantastische baan!

Welke impact heeft corona op jou en op Triptyque?

We zijn helaas maar 2,5 maand open geweest, de impact van corona op onze onderneming is dus groot. Gelukkig hebben wij een fantastisch team waarmee we keihard werken om door deze crisis heen te komen. Daarnaast hebben wel ook veel steun van alle gasten die een thuismenu bij ons bestellen. Sinds de sluiting kunnen gasten een wekelijks wisselend 4 gangen thuismenu bij ons bestellen of kiezen uit diverse losse gerechten.

wat zijn je toekomstplannen?

In de toekomst hopen we nog betere kwaliteit te kunnen bieden aan onze gasten. Maar bovenal is het plan veel plezier hebben in ons werk en te genieten!

Dank je wel Virginie voor je mooie openhartige bijdrage. Laten we hopen dat de omstandigheden het snel toelaten om jullie restaurant weer volledig te openen.

Wil je nog meer foto’s zien waar je van gaat watertanden dan zou ik Restaurant Triptyque zeker gaan volgen op hun Instagram en kijk voor meer informatie over de menu’s en mogelijkheden voor afhalen op hun website

Liefs Mindy

Like this article?

Geef een reactie

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. kitty van den ende

    hoop
    dat jullie spoedig weer open mogen
    zijn was bij jullie in rijswijk
    zo heerlijk gegeten maar ieder gerecht is een plaatje !veel succes

Geef een reactie