van toen naar nu, onze woonkamer

VAN TOEN NAAR NU, ONZE WOONKAMER

Verven, schuiven, veranderen ik ben er dol op! En met de tijd is ons huis dan ook al vaak veranderd. Het leek me leuk om deze veranderingen eens bij langs te gaan. Je kunt natuurlijk langs al mijn foto’s scrollen op instagram. Maar een overzichtje is makkelijker en bovendien is het verschil dan veel duidelijker te zien. Dat is gelijk een stuk leuker! Dit is onze woonkamer, van toen naar nu; 

Hoewel ik altijd al een liefde heb gehad voor interieurs met diepe kleuren en een warme uitsraling is mijn stijl zich pas echt gaan ontwikkelen in dit huis. Toen we hier kwamen wonen was onze interieur het geijkte landelijk, brocante wat je toen veel zag. Wel met hier en daar en gek dingetje maar heel voorzichtig en behouden. Zelfs vrijwel helemaal wit, met taupe als accent kleur. Kun je het je voorstellen?? Ouder worden (wie had gedacht dat dat zo fijn zou zijn) én instagram hebben gemaakt dat ik mijn eigen keuzes ben durven gaan maken. Gek? Druk? Lelijk? Het kan me niet zoveel meer schelen als iemand dat vindt, wij zijn hier heel blij mee! Nou ok, het is natuurlijk niet leuk als iemand het lelijk vindt maar jullie begrijpen mijn punt.

van toen naar nu, onze woonkamer
Niet onze woonkamer. Maar deze foto geeft een goed idee van de stijl die we toen in huis hadden
van toen naar nu, onze woonkamer
Zo romantisch als mijn trouwjurk, zo romantisch was ook ons interieur

van toen naar nu

Leuke titel voor deze blog leek mij. Maar zo klinkt het alsof we hier al decennia wonen en dat is zeker niet zo! We zijn hier komen wonen toen ik hoogzwanger was van Ravi. Met een enorme buik was ik aan het klussen en delegeren. Ik kon er heerlijk mijn nesteldrang in kwijt, dat snap je. Ravi is net jarig geweest en we wonen hier dus ruim vijf jaar.

 Hoewel dit voor mij bijna een record is, aangezien ik erg vaak verhuisd ben in mijn leven. Besef ik ook wel dat het gemiddelde huis een stuk minder vaak een verandering door maakt dan dat van ons. Vandaar de titel; Ons huis van toen naar nu. Hoewel ik helaas bijna geen foto’s heb van hoe ons huis er uit zag nadat we zijn verhuisd. Bovenstaande foto’s geven toch een klein beetje een idee. Maar laten we beginnen bij de eerste stap die ik zette naar het vinden van mijn stijl.

kleur op de muur

Ik geloof wel dat het een beetje een hype was, toen ik onze muur zo’n 3 jaar geleden okergeel schilderde was ik daarin zeker niet de enigste. Nu ben ik ook best een beetje gevoelig voor trends, dat durf ik best toe te geven. Misschien is het ook wel gewoon vernieuwing waar ik altijd naar op zoek ben. Ik pik trends daarom snel op en als ik ze tof vind doe ik daar vaak ook wel wat mee. Daarin zoek ik vaak wel een beetje de grens op, vind ik leuk! Eerst deed ik dat met mode en nu met ons huis.

We kregen dus een gele muur en de eerste planten kwamen in huis. Alles bij elkaar gaf het een beetje een retro sfeertje. De onverwachte twist was denk ik de paarse kast. Ik vond het meteen een geweldige combi, ook al was die misschien niet voor de hand liggend. Niet veel later kochten wij onze wijnrode velvet bank. Die bank is eigenlijk de basis geworden van ons interieur.

van toen naar nu, onze woonkamer
van toen naar nu, onze woonkamer
van toen naar nu, onze woonkamer

meer kleur

Mijn beste vriendin zij het al vanaf het moment dat ik de korte wand geel had geverfd; Nu moet de lange muur ook een kleurtje. Maar jeetje dat vond ik lastig. Ik hou van kleur en van mij mogen ook alle muren een kleurtje, graag zelfs! Maar het moet wel bij elkaar passen en in balans zijn. Dat vond ik lastig met deze geel.

Toen ik dus besloot om de lange wand een kleurtje te geven werd alles compleet anders. De lange muur kreeg een mooie diepe groene kleur en op de andere wanden kwam een oud roze tint en een donker roze lambrisering. Wat was ik daar ontzettend blij mee! Alles kwam zo mooi uit en het voelde zo rijk. Eigenlijk ontstond er vanaf dat moment ook een totaal andere sfeer in huis. Het vintage retro gevoel verdween een beetje en het werd kleurrijk eclectisch. Onwijs blij was ik met deze verandering, dit was echt wat bij me past.

van experimenteren..

Tja sommige van jullie hebben het me wel horen zeggen bij eigen huis en tuin; Van experimenteren kun je leren.. Dat betekend dus ook dat je wel eens iets doet waar je minder blij van wordt. Dat gebeurde toen ik last kreeg van verander drang en van de groene muur naar een fris en licht geheel wou. Ik verfde de lange muur geel en roze met schuine banen in koraal.

Ook hiermee veranderde de sfeer onmiddellijk maar helaas niet zoals ik die voor ogen had gehad. Toen de verf er net op zat heb ik eerst een potje zitten janken. De kleuren waren prachtig maar ik miste meteen het rijke gevoel van de groene kleur.  Dit was niet de sfeer die ik voor ogen had. Omdat ik het wel graag een kans wou geven heeft het uiteindelijk toch nog 4 maanden op de muur gezeten. En hoewel ik er aan gewend raakte werd ik er nooit echt blij van. Tijd om de kwast dus weer te pakken!

onze woonkamer, van toen naar nu
van toen naar nu, onze woonkamer

terug naar donker

Ik wou dus graag weer terug naar het warme, rijke gevoel wat ik van de groene muur kreeg. Maar natuurlijk niet weer voor dezelfde kleur kiezen, da’s saai! Na veel testers en foto’s in de kleurtester app kwam ik uit bij de blauwe kleur die nu op de muur zit. Een geweldige combi met onze basis; de wijnrode bank en ook de paarse kast. Omdat ik het stuk waar de gallarywall hangt graag wat extra aandacht wou geven besloot ik daar een kleurvlak te schilderen in een contrast kleur.

Meteen toen ik de bank weer voor de muur zette was ik blij! Dit gaf me weer het gewenste effect. Een mooie diepe kleuren combinatie die een warm en rijk gevoel geeft. Hoewel ik er van overtuigd ben dat ook dit blauw wel weer eens gaat verdwijnen ben ik er voorlopig nog niet zat van.

van toen naar nu, onze woonkamer
van toen naar nu, onze woonkamer

wat kleur kan doen

Voor het maken van deze blog moest ik natuurlijk op zoek naar foto’s. Een van de eerste dingen die me opviel was dat hoewel ze vaak van plek veranderen de meeste  spullen er nog zijn. Sommige spullen zijn naar een andere ruimte verhuisd en er is het een en ander bij gekomen. Ook zijn er natuurlijk wel wat dingen weg, omdat die echt niet meer passen in huis of omdat ik ze gewoon niet meer leuk vindt. De woonkamer is vaak, heel vaak veranderd van opstelling maar kleur bracht toch steeds de grootste verandering. Met het veranderen van een kleur op de muur kun je een totaal andere sfeer creëren. Dat is dus de kracht van kleur, geweldig toch!

De woonkamer is natuurlijk niet de enige ruimte in huis die aan verandering onderhevig is geweest. Ik zal ook eens een ‘van toen naar nu’ schrijven over de andere ruimtes in huis. Maar ik ben nu wel benieuwd, wat vind jij van de veranderingen bij ons thuis? En heb je een voorkeur voor een bepaalde kleur of sfeer? Laat je het me weten in een reactie hier onder?

Liefs Mindy

de kleuren op een rijtje

Okergeel ; mengkleur Tijgeroog GAMMA

Groen; mengkleur IG PS – 1161 KARWEI

Oud Roze; mengkleur  Parfait GAMMA

Donkerroze; mengkleur Theater GAMMA

Zacht geel; Butterscotch Pure&Original

Koraal roze; Chalky Coral Pure&Original

Koraal; CoralPure&Original

Donker blauw; Lush Indigo Flexa

Koraal; Maccaron Peach Flexa

Like this article?

Geef een reactie

Dit bericht heeft 24 reacties

 1. Andrea de Groot

  Wat een veranderingen maken we toch op best een kort tijdsbestek! Love het blauw wat je nu hebt ❤️ Andrea X

  1. Mindy

   Haha ja hè! Ik ben ook heel blij met het blauw!!❤
   Liefs xx

 2. Astrid van Kuijk

  Wat een mooie veranderingen!! Het liefst hou ik ook van warme kleuren, een wit interieur vind ik mooi bij een ander maar bij ons past het niet!! Meid ik vond het leuk om dit te lezen!! Je hebt een mooi huis!!

  1. Mindy

   Wat lief, dank je wel! Dat is het belangrijkste hè! Dat je huis jou past!! ❤

 3. Gietkunstbymariek

  Mooi om in zo’n overzicht met toelichting je veranderingen te zien…. ik hou enorm van kleur en wat het met je state of mind doet….en van jouw kleurgebruik, word ik enorm blij van…wat kan jij dat goed. Groetjes Marieke

  1. Mindy

   Wat ontzettend lief Marieke! Ook al klinkt het voor sommige mensen misschien gek, ik vind zoveel meer rust thuis sinds ik meer kleur ben gaan toevoegen!

 4. Deense zomer

  Super leuk zo’n blog. Op deze manier scroll je een soort van versneld door je insta tijdlijn. Had niet gedacht dat je eerst een meer romantische stijl in huis had. Dit kleurrijke, dat ben jij! Liefs Linda

  1. Mindy

   Nee ik kan het me ook bijna niet meer voorstellen hahaha. Gelukkig heb ik mezelf gevonden Dank je wel Lin! xx

 5. Reina

  Grappig, ik vond het geel met roze en koraal juist heel mooi. Maar als het niet goed voelt is die muur zo weer over geschilderd idd. Je maakt altijd prachtige kleuren combinaties Mindy!
  Ben benieuwd naar je volgende metamorfose.
  Liefs, Reina

  1. Mindy

   Haha, ja er waren best veel mensen die het mooi vonden! Was gewoon niet het juiste voor mij Lief van je Reina, dank je wel!
   Liefs xx

 6. Leonie

  Hi.
  Ik heb de pins van jou al een poos in Mn moodboard zitten, geweldig! Ik hou zó van de eclectisch sfeer. Niet iedereen snapt t, waardoor ik t nóg leuker vind…
  Waar heb je die bank vandaan? En hetzelfde met de kraanvogel lamp. Love it! Is die nog te koop?
  Groet, Leonie

  1. Mindy

   Hi Leonie!
   Wat leuk dat je zo enthousiast bent, dank je wel. De winkel waar wij onze bank hebben gekocht bestaat helaas niet meer. Maar het merk is easy sofa en dat wordt elders ook wel verkocht. Het model heet Lennox. Als je googled vind je m vast wel! De lamp is een design van Jasmin Djerzic, die wordt ook nog verkocht

  1. Mindy

   Ja wel heel anders hè! Dank je wel meis

 7. Savanne

  Helemaal verliefd op het Perzische kleed! Mag ik vragen waar je die vandaan hebt?

  1. Mindy

   Ja natuurlijk mag dat! Ik ben alleen bang dat je er weinig mee geholpen bent. Het is echt een vintage kleed en ik heb m gevonden op marktplaats.

 8. noortje

  Ik vind je huis super leuk. Hoewel ik meer het landelijk heb thuis. Maar ook met kleur.een soort chesterfield bank in een bosgrond met een goudkleur draadje er doorheen. Daarboven een nachtwacht doek. En de kleur achter de eetkamertafel geverfd in een touch of gold verf.en daarnaast een rechte okergele stoel. Het is een combi die bij me past maar sommige mensen in mijn omgeving vinden het gewaagd. Die hebben meestal een alles van dezelfde serie. Ik bewonder je om je creativiteit

  1. Mindy

   En dat is uiteindelijk het belangrijkste, dat het jou past. Ik hou van een eigenzinnig interieur. Dat verteld gelijk zoveel meer over de bewoners.
   Bedankt voor het lezen en voor je mooie compliment ❤

 9. Pien

  Wat mooi! Waar is jullie bank van?

  1. Mindy

   Dank je wel! De bank is van easy sofa, model Lennox.

 10. Elise

  Hoi hoi!
  Ik vind dat strookje behang heel erg leuk naast de paarse kast!!
  Waar is dat van?
  Groetjes Elise

  1. Mindy

   Hi Elise,
   Ja gaaf is dat hé! Het is behang van Mind the Gap via Skylerstore. Inmiddels niet meer in huis. Maar nog steeds tof om te zien

Geef een reactie