warme kleuren voor de woonkamer

WARME KLEUREN VOOR DE WOONKAMER

We zitten volop in de herfst, mijn favoriete jaargetijde! Want ik ben namelijk dol op de donkere avonden. Waarop we de kaarsjes weer aansteken en onder een dekentje op de bank kruipen met hete thee. Maar ik ben vooral dol op de prachtige kleuren van de herfst. Daarom besloot ik een vleugje warmte in huis te halen met nieuwe, warme kleuren voor de woonkamer.

Nu zul je misschien denken; Mindy jij hebt toch al allemaal warme kleuren in huis? Uhmm ja dat klopt. Maar van mij mocht er dus nog een vleugje meer warmte bij. Hoe mooi zijn immers de terra en bruin tinten die je momenteel veel ziet? Nu was het wel een beetje lastig omdat onze bank natuurlijk erg bepalend is voor de kleuren die ik kies. Om het nog moeilijker te maken; eind dit jaar krijgen we een nieuwe bank in een andere kleur.. Het plan was dus om een nieuw kleurenpalet te kiezen die zowel bij de huidige als de nieuwe bank zou passen.

warme kleuren voor de woonkamer

Of dat ook is gelukt durf ik niet met zekerheid te zeggen. Maar, zo bedacht ik mij later, ik ben kleurvriend van Flexa! Dus dan mag ik dan best wéér aan de slag met een nieuwe kleur, toch?! 😉 Er zijn heel wat mensen die mij voor gek verklaren met al dat geschilder iedere keer. Maar ik hou er van, van het openen van het eerste verfblik tot het verwijderen van het laatste stukje afplaktape. Laat mij maar schilderen, ik vind het oprecht leuk. Het is immers een relatief kleine klus met een groots effect. En hoe groots dat effect is heb je zelf in de hand. Super leuk dus.

Laat mij maar schilderen..

Goed, terug naar de warme kleuren die ik aan de woonkamer wou toevoegen. Ik begin altijd met het verzamelen van mooie kleuren in de flexa app. Dus dat begint heel breed met kleuren die me aanspreken en bij mijn idee passen. Daar maak ik vervolgens een selectie van en die bestel ik eerst als kleurtester. Met alle warme tinten die ik had uitgezocht werd ik hier al super blij van. Uiteindelijk koos ik vier mooie tinten waaronder Bordeaux Leaf, de kleur van de boog. Die wou ik namelijk graag behouden en hoefde dus ook geen nieuwe kleur.

warme kleuren voor de woonkamer
v.l.n.r Cheeky Chestnut, Real Plum, Bordeaux Leaf en Full Berry

aan de slag

Op de lange wand verving ik Heartwood voor de iets warmere tint Real Plum. Zoals ik al zei mocht de boog blijven. Ik vind het leuk om met kleurvlakken te werken en deze vind ik nog steeds erg mooi. Wel voegde ik ook hier een vleugje extra warmte toe. En dat deed ik door een smalle boog toe te voegen in de kleur Cheeky Chestnut. Ik ben ontzettend blij met deze keuze. Het voegt niet alleen warmte toe maar geeft ook net wat meer body aan deze plek in de woonkamer. Ook achter de bank voegde ik een kleurvlak toe om daar een extra warme hoek te creëren.

warme kleuren voor de woonkamer
De extra boog geeft net wat meer body en warmte

Mijn keuze voor de korte wand was gevallen op Full Berry, een volle roze/rood tint. Deze wand had de kleur Autumn Gold en ik moet toegeven dat ik deze eigenlijk nog steeds wel heel mooi vond. Maar omdat ik toch al ging schilderen vond ik het een goed moment om ook eens wat anders te proberen.. Daarbij was ik heel benieuwd wat deze warme kleur voor de woonkamer zou gaan doen. Tijdens het schilderen vreesde ik nog een beetje de reactie van mijn man bij thuiskomst. Want het is best een pittig kleurtje. Maar dit bleek nergens voor nodig, hij vindt het gelukkig erg mooi.

warme kleuren voor de woonkamer

het resultaat

En zelf vind ik het ook prachtig, het is echt een kleur die leeft. Je ziet m met het veranderen van de lichtinval veranderen van diep roze in warm rood. Zo tof vind ik dat!  Alles wat ik voor de wand zet komt onwijs mooi uit op deze kleur. In eerste instantie had ik het idee om de kast ook de kleur Bordeaux Leaf te geven. Maar toen de wand eenmaal geschilderd was bleek Heartwood er juist heel mooi op uit te komen. De kast mag zijn kleurtje dus voorlopig behouden. En ook de andere wand heeft net dat beetje meer warmte waar ik naar op zoek was.

warme kleuren voor de woonkamer

Vooral de korte wand laat goed zien wat voor effect kleur kan hebben. Er is verder weinig veranderd maar toch heeft het een totaal andere look gekregen. Wat ik ook zo leuk vind als je hebt geschilderd, is dat je ineens weer nieuwe mogelijkheden ziet. Je haalt wat dingen van zolder die er nu weer onwijs goed bij passen bijvoorbeeld. Of je ziet juist dat iets, waar je misschien niet meer echt blij mee was, nu ineens weer heel mooi uitkomt. Nou heb ik er voor gekozen om warme kleuren aan de woonkamer toe te voegen. Maar dit effect kun je natuurlijk bereiken met alle kleuren. Dat betekend dus niet dat ook meteen je stijl veranderd. Het is gewoon wat je met kleur kunt doen.

Ik ben natuurlijk erg benieuwd wat je van mijn kleurkeuze vindt? Hou je zelf ook van de warme kleuren in huis of zijn bij jou de koelere tinten favoriet? Laat je het me weten in een reactie?

Liefs Mindy

Like this article?

Geef een reactie

Dit bericht heeft 15 reacties

 1. Marlies

  Wow ik snap wel dat Flexa jou als vriend wil . Wat is het mooi geworden!! Tof gedaan Min!

  1. Mindy

   Ah dank je wel haha, wat lief!!

 2. Deense zomer

  Wow, wat een gewaagde kleurencombinaties! Je hebt weer een geheel nieuwe look neergezet, maar toch nog steeds Mindy style!

  1. Mindy

   Ja echt wel even anders weer he Lin! En kreeg vanochtend ineens een ingeving voor bij de nieuwe bank.. Oeps haha

 3. Carla

  Wat gaaf geworden weer Min prachtige kleuren !

 4. Marilu

  Wat weer supermooi!! Prachtige kleurtjes of had ik dat al gezegd
  Liefs,Marilu

  1. Mindy

   Ahhh zo lief, dank je wel Marilu!

 5. Yvette

  Super mooi geworden weer lieve Min. Die bruine kleur is ook prachtig ♡♡

 6. Jetske

  Hai Mindy,

  Wat prachtige stijl heb je! Echt enorm inspirerend, zeker nu we net verhuisd zijn.
  Mag ik vragen waar je banken vandaan komen?

  Hartelijke groet, Jetske

  1. Mindy

   Hi Jeske,
   Bedankt voor je lieve reactie! De grote wijnrode bank is van easy sofa, een merk wat verkocht wordt bij Skylerstore. De kleinere roze bank is van MADE.
   Veel geluk in jullie nieuwe woning!

  2. Ellen

   Wauw wat een mooie kleuren bijelkaar!! is die laatste foto nou de muur met Bordeaux Leafe? Want hij lijkt hier mooi rood, maar op de app meer paarsEn ik zoek echt dat mooie roodachtige van jou 🙂

   1. Mindy

    Hi Ellen, dank je wel voor je compliment De kleur op de laatste foto is Full Berry. De kleur Bordeaux Leaf heb ik in de woonkamer alleen gebruikt voor één van de bogen achter het bankje. Hoop dat het zo duidelijk is

Geef een reactie