welke soort raambekleding kiezen

Welke soort raambekleding kiezen?

Het belangrijkste bij onze zoektocht naar een nieuw huis was; vrij uitzicht! Toen we dit huis binnen stapten waren we dan ook gelijk verkocht. Met lekker veel ramen was er een heerlijk uitzicht over de landerijen. Maar naarmate de verbouwing vorderde rees bij ons ook de vraag; Welke soort raambekleding gaan we kiezen?

Welke soort raambekleding gaan we kiezen?

Persoonlijk hou ik onwijs van open uitzicht, ik heb liever geen blokkade van gordijnen, jaloezieën of een ander soort raambekleding. Maar wat moesten we dan kiezen? Met een huis op het zuiden is het wel fijn als je een beetje zon kunt weren. En ook ‘s avonds is het veel gezelliger met mooie raamdecoratie. In onze vorige woning was ik lang ontevreden met onze gordijnen. Daarom vond ik het belangrijk om deze keer wel gelijk een goede keus te maken.

Gordijnen kijken

Het begint dan natuurlijk allemaal met inspiratie opdoen. Voor mij betekend dat veel plaatjes kijken, op Pinterest, Instagram en natuurlijk bij online aanbieders. Zo kwam ik uiteindelijk terecht bij Veneta. Zij hebben een mooie Instagram pagina waar je veel ideeën op kunt doen als je er nog niet uit bent welke soort raambekleding je graag zou willen. Daarnaast is hun website ook heel gebruiksvriendelijk. Bovendien kun je bij Veneta ook gratis kleurstalen opvragen. Zo kun je rustig thuis een aantal kleuren in het echt bekijken.

Welke soort raambekleding is er ?

Maar ja het is wel fijn als je dan al een idee hebt welke soort raambekleding je uiteindelijk wil kiezen. Wat wij hebben gedaan is kijken naar onze ruimtes. Deze zijn niet zo heel erg groot en daardoor vielen gewone gordijnen al snel af. Hoewel ik deze vaak heel gezellig vind staan lijkt het meestal ook wat voller en wij wilden het juist graag zo ruimtelijk mogelijk houden. Ook jaloezieën vielen voor ons al gauw af omdat ik zoals gezegd de ramen graag zo vrij mogelijk hou en deze voor mij toch teveel zicht weg nemen. Duo- rol- en plissegordijnen zijn heel handig en kunnen volledig open. Maar qua stijl sluit het niet zo goed aan bij ons interieur.

Hulp bij het kiezen van je raambekleding

Wat ook super fijn is bij Veneta is dat ze gratis advies aan huis geven. Ze komen dan bij je langs met een auto vol kleurstalen en natuurlijk een enorme dosis kennis. Hoewel wij dus al wel een idee hadden wat het moest worden was het heel fijn om nog even te kunnen sparren met een expert! Daarnaast zijn er natuurlijk altijd kleurtjes waar je zelf misschien niet aan had gedacht. En nog een voordeel, we konden de stalen even voor het raam houden en zien wat de lichtval met de kleur deed. Op deze manier kun je dus gewoon een heel wel overwogen keuze maken. Bovendien kunnen ze gelijk alles inmeten.

Onze keus

Uiteindelijk besloten we te kiezen voor vouwgordijnen, deze variant raambekleding past hier gewoon het beste! Doordat het stof is heeft het de gezellige uitstraling van gordijnen. Maar ze zijn niet zo pompeus en makkelijk volledig te openen. Ook is er onwijs veel keus in kleuren en materialen waardoor we iets konden kiezen wat mooi blend in ons interieur. Dat werd dus een mooie velvet variant in de kleur Conclusion Poeder. Een kleur die hier goed werkt als basis en dus ook prima mee kan mocht ik weer eens een muurtje willen verven 😉 En doordat we dus hadden kunnen zien wat de lichtinval deed met de kleur hebben we ook gekozen voor een voering. Op die manier blijft de kleur ook met de zon er op mooi passend bij ons interieur.

Nog meer keus in raambekleding

Wist je trouwens dat ze bij Veneta ook raambekleding hebben voor dakramen? Velux ramen hebben hun eigen raambekleding en die is dus ook via Veneta te krijgen. Voor de slaapkamer van Ravi konden we dus ook even in het stalenboek kijken en zo de perfecte kleur kiezen voor zijn raam. Namelijk de ‘Verduisterend Blauw VE231’ Echt een enorm voordeel dus dat gratis advies aan huis!

Liefs Mindy

 

-dit blog kwam tot stand in samenwerking met veneta-

Like this article?

Geef een reactie

Geef een reactie