Toen wij onze badkamer afgelopen jaar gingen verbouwen was één ding zeker. We wilden een gevoel van luxe creëren. Tja hoe doe je dat in een kleine badkamer? We kozen voor mooie luxe materialen en zorgden voor een echte wellness ervaring met de toevoeging van de Sunshower.
Toen we begonnen met de plannen voor de badkamer kwam de Sunshower al snel ter sprake. Toch hebben we heel lang getwijfeld voor we deze knoop hebben doorgehakt. Iedereen die een badkamerverbouwing op de planning heeft weet dat het begint met het bepalen van je budget. En eenmaal plannen aan het maken zie je hoe snel dat er doorheen gaat. Een wellness ervaring is natuurlijk fijn maar een Sunshower is wel een investering. Dus soms betekend dat concessies doen. Gelukkig werd de keuze voor ons makkelijk gemaakt.

een wellness ervaring met de Sunshower
Ons plan was namelijk een dubbele douche. Maar na heel veel gedoe met een nieuwe ketel, die uiteindelijk niet waar maakte wat was beloofd. Hebben we dit idee rigoureus geschrapt. Zo hadden we ineens weer wat extra budget waardoor er verder geen concessies meer hoefde te worden gedaan. De keus was definitief, we gingen voor een Sunshower! En wat zijn we blij met deze keuze. Ik ben er ook van overtuigd dat dit veel beter is dan die dubbele douche. Want af en toe samen douchen is gezellig. Maar dat had ons niet de wellness ervaring gegeven die we met de Sunshower ervaren.

zonnen onder de Sunshower
Het is namelijk heerlijk om te genieten van ‘zonlicht’ terwijl je onder de douche staat. Of van intens infrarood als je last hebt van je spieren. Maar naast dat het gewoon heel erg genieten is zijn er ook andere voordelen. De Sunshower is zo ingesteld dat ie maximaal 10 minuten brand. Dit staat gelijk aan 10 minuten buiten in de zon. Zo krijg je een vitamine D boost zonder het risico te lang blootgesteld te zijn aan UV licht. Naast vitamine D heeft het ook een positieve invloed op je energielevel en op de productie van je pigment aanmaak.
Hoewel je de Sunshower niet moet vergelijken met een zonnebank. Deze zijn namelijk echt gericht op het bruinen van de huid. De Sunshower is vooral bedoeld voor de aanmaak van vitamine D. We hebben in Nederland nu eenmaal niet heel veel zonuren en vooral in de winter hebben we daardoor geen of weinig aanmaak van vitamine D. Maar van geregeld voor de Sunshower staan krijg je wel een gezond kleurtje en de witte melkflessen zijn daarmee dus verleden tijd. Je loopt alleen geen risico om er uit gaan zien als een Oempa Loempa. Best fijn toch 😉

infrarood voor soepele spieren
Als je een Sunshower kiest zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor inbouw of opbouw. Hoewel inbouw natuurlijk erg mooi oogt zouden dat bij ons heel wat manuren meer geweest zijn omdat de Sunshower op de buitenmuur geplaatst is. Voor ons viel de keuze daarom op opbouw. Voordeel aan een opbouw is dat je deze ook later nog vrij eenvoudig aan je badkamer toe kunt voegen. Daarnaast kun je ook kiezen voor een model met enkel infrarood licht. Maar juist het gemak van zonnen onder douche sprak ons erg aan. Bovendien wilden we het ultieme wellness gevoel creëren, we kozen daarom voor de Combi Sunshower.
Zelf maak ik niet zo vaak gebruik van de infrarood maar als ik een last heb van stijve spieren is het echt een uitkomst. Het krachtige infrarood dringt diep door in je huid, hierdoor stijgt de lichaamstempratuur. Zo verminder je spierpijn, rug- en nekklachten en stimuleer je de doorbloeding. Maar als ik bijvoorbeeld eens helemaal verkleumd ben kan ik ook enorm genieten van de warmte van de infrarood straling. Mijn man sport regelmatig en voor hem is het echt fijn om zo zijn spieren soepel te kunnen houden.

conclusie
Al met al dus een hele goede keuze om de Sunshower te plaatsen, we hebben hierdoor echt een wellness gevoel in onze badkamer gekregen. Hoewel ik de eerste paar keer best spannend vond. Ik ben er namelijk zo een die rechtop zit als de zonnebank alleen al kraakt. Bovendien heb ik weinig vertrouwen in de combinatie water en stroom haha. Maar inmiddels ben ik helemaal gewend en maakt het echt een fijn moment van het douchen. Waar ik eerder nooit de tijd nam om eens naar de zonnebank te gaan heb ik nu dagelijks een fijn momentje om te ontspannen.

Ook was ik erg benieuwd naar het stroomverbruik. Maar ons verbruik is met de komst van de Sunshower niet merkbaar veranderd. Daarnaast heeft het als voordeel dat een sessie van infrarood of zonnen maximaal 10 minuten duurt. Ook een reminder dus dat je onder douche weg moet 😉 Zo heeft het voor ons echt alleen maar voordelen en zijn we echt ontzettend blij dat de dubbele douche is geskipt en we de keuze voor de Sunshower hebben gemaakt. Meer weten over de keuzes voor onze badkamer? Je leest het in dit blog.
Liefs Mindy
Dit bericht heeft 6 reacties
Lijkt me heeerlijk!! Ga ook eens kijken of dat nog haalbaar is in onze douche! Top blog weer! X
Lief, dank je wel!! Volgens mij moet dat kunnen hoor. En het is echt zó genieten. Denk dat de infrarood voor jou ook echt fijn is!! X
Wat een goed idee! Hier staat over een tijdje ook verbouwing van de badkamer op het programma (eerst de keuken) en dit is best een goede optie. Bedankt voor de tip!
Ah wat een leuke plannen! Ja het is echt een enorm fijne toevoeging in de badkamer. Wij zijn er elke dag blij mee.
Mooi. Ben alleen zelf dan toch bang dat het schadelijk is voor je lichaam net zoals met een gewone zonnebank.
Het schadelijke zit m echt in de hoeveelheid uv licht. Daarom gaat de sunshower na 10 minuten automatisch uit. Mocht je zomers bv gaan zonnen wordt ook afgeraden om daarnaast nog voor de sunshower te gaan staan. (Zon)licht is belangrijk voor je gezondheid maar wel met mate