woonwinkelen in Leiden

Woonwinkelen in Leiden. Skyler store!

Tja dat is misschien best een beetje gek. Om in deze tijd van zoveel mogelijk thuis blijven een blog te schrijven over woonwinkelen in Leiden. Maar je kunt ‘m vast op je lijstje zetten voor betere tijden. En tot die tijd kun je gelukkig ook heel goed woonwinkelen in de webshop van Skyler store.

Skyler store is al heel lang één van mijn favoriete woonwinkels. Niet zo voor de hand liggend aangezien deze toffe winkel helemaal in Leiden zit. En dat is best een eindje vanuit Friesland. Maar ik had het geluk om eigenaresse Misia te leren kennen via Instagram. En haar persoonlijkheid is minstens zo leuk als de collectie in de winkel. Een onwijs lieve en oprechte meid met een waanzinnig goede smaak. In eerste instantie wist ik niet eens dat Misia ook een woonwinkel had. Maar toen ik dat eenmaal ontdekte was ik gelijk fan!

woonwinkelen in Leiden
Skylerstore is een prachtige winkel met mooie betaalbare meubels en accessoires

Waarom woonwinkelen in Leiden

Vanwege de afstand ben ik natuurlijk vooral bekend met de webwinkel van Skyler store. We gaan nu eenmaal niet zo snel woonwinkelen in Leiden. Maar afgelopen jaar wou ik de winkel toch ook eens in levende lijve zien en zijn manlief en ik op pad gegaan. Mocht je nog nooit in Leiden zijn geweest dan kan ik je dat zeker aanraden. Wat een ontzettend leuke, sfeervolle stad! De winkel van Misia ligt aan de Botermarkt. Dat is een gezellige gracht waar op woensdag en zaterdag ook de markt plaatsvind. Zomers zijn er gezellige terrassen en naast Skyler store zijn er ook nog andere leuke interieurzaakjes.

Toen we aan kwamen lopen schitterde de prachtige etalage ons al tegemoet. Je ziet duidelijk dat Misia en haar team elk plekje in de winkel aandacht geeft. Alles is mooi gestyled en het is een explosie van inspiratie. Skyler store heeft een goeie variatie aan merken en verkopen oa mijn favoriete merken Bold Monkey en By boo. Daarnaast hebben ze een collectie die regelmatig wisselt en voorziet van de laatste trends. Ook verkopen ze banken van het merk Easy Sofa, waar dus mijn veel gevraagde bank afkomstig van is. Daarnaast hebben ze ook nog merken als HK living en Bepure.

Onze bank is dus te bestellen via Skyler store

Oog voor de klant

Wat ik ook merkte dat Misia en haar collega veel aandacht hadden voor de klanten. Zonder opdringerig te zijn lieten ze met een open houding zien dat ze er waren voor de klant. En bij vragen namen ze alle tijd de klant zo goed mogelijk te adviseren. Een enorm pluspunt vind ik dat! Na zelf jaren in de detailhandel te hebben gewerkt ben ik nogal kritisch. En het valt me zo vaak op dat er totaal niet naar je wordt omgekeken als klant. Dat is niet wat je wilt als je op zoek bent naar een nieuwe bank of eettafel toch? Net als de verkoper die je door de hele winkel volgt en in je nek loopt te hijgen, aaaargh. Maar zo was het dus niet bij Skyler store haha.

Ondanks dit onwijs leuke en succesvolle bezoek, ik nam die dag mijn toffe palm lamp mee 😊 Ben ik na deze dag niet meer wezen woonwinkelen in leiden. Het is voor ons toch net wat te ver uit de buurt. Daarom is het dus super fijn dat ik gewoon lekker online kan shoppen. Iets waar ik eerlijk gezegd niet heel goed in ben. Ik mag dingen graag even goed bekijken.. Gelukkig staan er altijd duidelijke foto’s bij de artikelen. En daarnaast krijg ik ontzettend veel inspiratie van de mooie Instagram pagina van Skylerstore. Inmiddels heb ik dan ook al flink wat van hun producten in huis staan. En daar zijn dus nu de mooie eetkamerstoelen aan toegevoegd.

Onze mooie nieuwe eetkamerstoelen.

Omdat ik Misia natuurlijk al een poosje ken weet ik best wat over haar. Maar voor dit blog heb ik haar nog een aantal vragen gesteld;

Hoe is Skyler store onstaan?

Eigenlijk kom ik uit de mode. Ik heb aan het Amfi design&styling gestudeerd en ben daarna aan de Vogue akademie interieur styling gaan volgen. Dat vond ik veel leuker dan mode. De jaren daarna heb ik als interieur styliste gewerkt. In 2015 is Skyler store webshop ontstaan. Toen heb ik een jaar lang gezocht naar de juiste merken/stijl/producten. Want mijn visie was een winkel met mooie, verrassende en betaalbare meubels. In 2016 werd de winkel geopend aan de nieuwe Rijn in Leiden. En in 2018 verhuisden we naar de overkant, naar een grotere locatie.

De naam Skyler is ontstaan toen ik in 2013 wat ideeën had voor een interieurlijn. De naam Skyler had ik voorbij zien komen in de serie Breaking bad en vond ‘m leuk. Ik heb toen al een logo laten ontwerpen en toen ik jaren later de winkel startte kwam deze dus toch nog goed van pas.

Wat is je peroonlijke favoriet (of favoriete merk) in de winkel?

Ik heb er zo veel haha.. maar op dit moment zijn de bank Jupiter, het vloerkleed Flower Bomb, de goud ovale tafel en heel veel producten van By Boo mijn favoriet!

woonwinkelen in Leiden
De tafel is één van Misia;s persoonlijke favorieten

Wat vind je het leukste aan Skylerstore?

Allereerst dat er elke dag wel weer wat gebeurt. Mijn werk is heel veelzijdig en er gebeurt altijd wel wat! Daarnaast dat we elke dag omringt worden door zulke mooie interieur producten, creatief kunnen zijn met styling, de tofste en leuke merken/producten tegenkomen en kunnen inkopen. Ik vind het heel fijn dat we niet een heel groot bedrijf zijn want daardoor zijn wij, onze service en de collectie heel flexibel. Als iets toch niet bij ons past gaat het in de Sale en vervangen we het weer voor wat nieuws.

Tot slot, hebben we heel veel enthousiaste  en blije klanten elke dag en dat geeft super veel energie!

Is er iets wat je minder leuk vindt?

Ja soms is het balen als we een bepaalde levertijd doorkrijgen en het blijkt veel later te komen, dan moeten we klanten wel eens teleurstellen, dat is nooit leuk! Zeker in deze ‘periode’ hebben heel veel producten vertraging.

Persoonlijk vind ik wel eens lastig zo veel beslissingen zelf te moeten nemen en het altijd zo druk hebben. Gelukkig gaat dat allebei steeds beter!

woonwinkelen in Leiden

Zijn er nog dromen?

Ja zeker, heel veel maar voorlopig nog even goed alles uitbouwen wat we al hebben staan. De webshop heeft dit jaar prioriteit. Als je groeit als bedrijf is het belangrijk dat je de basis goed hebt staan en dat alle processen goed lopen. Zoals logistiek, verzenden etc. ( Daar had ik allemaal niet over nagedacht toen ik begon. ) Pas dan kan je weer goed verder. Als je te hard gaat loop je de kans dat je te veel laat liggen waar je meer uit kon halen.

Nu ben ik natuurlijk benieuwd. Kende jij Skylerstore al? En zo ja, wist je dan ook dat je ook bij ze terecht kunt voor stijl advies en advies op maat? Of dat ze bijvoorbeeld ook de mogelijkheid hebben speciaal voor jou een product te bestellen? Dus niet “what you see is what you get”. Maar ‘What you see en nog veeeel meer!!” Wil je graag meer informatie hierover? Kijk dan even op de website van Skylerstore en/of stuur ze een mailtje. Ben jij klaar voor een dagje (web) woonwinkelen in Leiden? Ik heb hier onder nog meer foto’s gezet om je vast even op te warmen!

Liefs Mindy

Like this article?

Geef een reactie

Geef een reactie