ZEBBZ

ZEBBZ een merk met een missie

Toen ik afgelopen maand de mail las die ik kreeg van ZEBBZ wist ik meteen dat dit een match was! Er zijn veel mooie en fijne bedrijven maar deze mail ging niet alleen over een mooi product. Het was vooral het verhaal achter het product wat mij raakte en waar ik gelijk een verbinding mee voelde.

Misschien heb je de producten ZEBBZ wel eens voorbij zien komen op Instagram. Ze hebben een prachtige collectie van kussens en mooie woonplaids maar bijvoorbeeld ook haarbanden, tafelkleden, vlaggetjes en telefoontasjes. Allemaal van prachtige materialen en met heel veel zorg gemaakt. ZEBBZ is namelijk niet alleen een merk maar eigenlijk vooral een missie. Een missie van een moeder die graag meer bekendheid wil geven aan het BBSOAS syndroom. Maar daarnaast ook bij wil dragen aan onderzoek naar dit zeldzame syndroom

ZEBBZ voor BBSOAS

Afgelopen weekend ontmoete ik Mandy en Paloma, de meiden achter het merk, bij mij thuis. Mandy is moeder van Zeb en vertelde mij over de weg die zij met hem heeft moeten afleggen voor ze er achter waren dat Zeb het BBSOAS syndroom heeft. Dit syndroom is zo onbekend dat er wereldwijd maar zo’n 230 kinderen zijn waarbij het is vastgesteld. Vaak hebben de kinderen meerdere symptomen waaronder epilepsie, slechtziendheid, autisme, adhd, slechthorendheid, spasme, verstandelijke beperking, motorische achterstand, etc  Om te zorgen dat de diagnose sneller kan worden vastgesteld is onderzoek nodig en dat beteken dus geld. Voor Mandy ontstond hier een missie en ze zette het merk ZEBBZ op. Later kwam haar goede vriendin Paloma erbij om haar ook als zakenpartner te steunen.

Het mooie van dit merk is dat over alles goed is nagedacht. Zo leveren ze niet alleen mooie kwaliteitsproducten maar vertellen deze ook het verhaal van BBSOAS. Zo draagt elk product de naam van een kindje waarbij het syndroom is vastgesteld. Maar wordt er bijvoorbeeld ook heel bewust gekozen voor kussens zonder rits. Het idee hierachter is dat de kindjes met het syndroom deze ook niet af kunnen ritsen. Daarnaast zijn er meer details die terug wijzen naar het syndroom. Een stukje van de naad die niet blind is gestikt wat staat voor het foutje in het gen, het label met de zebra print wat het symbool is voor zeldzame ziektes en het puzzelstukje op de hangtag wat verwijst naar autisme. En natuurlijk de naam die staat voor Zeb maar met de dubbel B ook voor BBSOAS

mijn verbinding met ZEBBZ

Zoals de meeste van jullie weten heeft onze zoon Ravi autisme. Hij heeft dit in een dermate zware vorm dat er veel deuren voor hem gesloten blijven. Ook wij zijn bekend met de zoektocht die een kind met een zorgvraag met zich mee brengt. Want uiteindelijk willen we als ouder allemaal de beste plek voor ons kind. Maar als je kind een zorgvraag heeft is die vaak lastig te vinden. Je kunt je voorstellen dat ik bij onze ontmoeting een enorme verbondenheid voelde. Er was zoveel herkenning en het was fijn om met iemand te praten die echt begrijpt hoe het is. We spraken over de tijd dat wij bezig waren met onderzoeken en alles wat dat van ons heeft gevraagd. Onze zoektocht was vele malen korter dan die van Mandy en over autisme is (gelukkig) inmiddels veel bekend.

Dus als ik iets kan betekenen voor ouders als Mandy dan ben ik daar alleen maar heel blij om. Daarom wil ik haar graag helpen bij haar missie om awareness te creëren voor het BBSOAS syndroom. Met dit blog hoop ik dat jullie enthousiast raken voor de mooie producten en natuurlijk ook dat jullie ook het verhaal achter het merk leren kennen. Je kunt de producten van ZEBBZ vinden op hun mooie website. En voor alle laatste nieuwtjes en een stukje persoonlijk verhaal zou ik ze ook zeker gaan volgen op Instagram. Ik weet zeker dat Mandy en Paloma jullie daar heel graag terug zouden zien. En met zo’n mooie missie verdienen ze ook echt nog wel meer volgers!!

de producten

Natuurlijk is deze missie de drijfveer geweest voor ZEBBZ maar ook als je daar misschien niet zoveel mee hebt is dit een merk wat je hart kan stelen. Want de  producten van ZEBBZ zijn namelijk echt heel mooi en veelzijdig en ook aan de kwaliteit is veel aandacht geschonken. Het leukste vind ik dat er enorm veel keus is in kleuren en prints. Toen Mandy en Paloma bij mij waren hadden ze een enorme collectie aan kussens mee genomen.  Op het eerste oog zijn de kussens misschien vooral passend in een kleurrijk en eclectisch interieur als het mijne maar geloof me er is voor ieder wat wils. Ze hadden natuurlijk rekening gehouden met mijn liefde voor prints en de kleur roze maar er is echt nog veel meer te kiezen.

Wat ik ook echt heel fijn vind is dat de kussens lekker vol en stevig zijn. Je hoeft dus niet bang te zijn dat ze na een paar weken vormeloos bij je op de bank liggen. Ook de woonplaids zijn echt geweldig mooi en lekker groot! Daardoor zijn ze niet alleen mooi op je bank maar ook heel tof voor een luxe opgemaakt bed. De telefoontasjes zijn ideaal voor iedereen waarbij de telefoon soms aan de hand vastgeplakt lijkt te zijn 😉 Ook kreeg ik tijdens hun bezoek ook al een sneak peek op een geweldige schoudertas die er aan zit te komen. ZEBBZ is dus ook nog altijd volop in ontwikkeling. Met het enthousiasme van Mandy en Paloma zit er vast nog veel meer moois in het verschiet.

Kortom genoeg reden om zeker even een kijkje te nemen.

Liefs Mindy

Like this article?

Geef een reactie

Dit bericht heeft 8 reacties

 1. Cindy

  Wat mooi geschreven Mindy.
  Bij ons op de bank liggen ook al 7 kussens, waarvan 4 vd nieuwe collectie.
  Prachtig.
  Fijne dag.
  Groetjes Cindy

  1. Mindy

   Ah dank je wel! En wat leuk om te horen. Ze hebben ook zoveel moois he?! Voor jou ook een fijne dag.
   Liefs

 2. Marilu

  Wat fijn dat jullie zoveel herkenning hadden bij elkaar. Ik neem zeker even een kijkje op hun website! En ik ga ze volgen op IG. Mooi hoe over de vormgeving van de kussens is nagedacht.
  Liefs,Marilu

  1. Mindy

   Ja goed he, elk detail! Dank je wel lieverd!!
   Liefs xx

 3. Wat een mooie blog!! Ik heb deze helemaal gemist warm mooi blog en ik ga zekerheden kijken ❤️

 4. Sylvia

  Ik heb deze blog helemaal gemist maar wat n mooi verhaal. Ik ga ze zeker volgen, in eerste instantie voor het goede doel dat ze aansturen (de zoon van mijn man, mijn bonuszoon is ook autistisch met lichamelijke beperkingen en zodoende ken ik de zoektocht naar juiste behandeling en woon/werk plek) maar ook voor de mooie spullen!

  1. Mindy

   Jaa dit merk bied absoluut beide! Die zoektocht kan enorm slopend zijn he. Het zou zo fijn zijn als mensen sneller de juiste zorg krijgen ♡

Geef een reactie