Zelf aan de slag met mooie tegels van ‘tegels in huis’

Zoals jullie vorige week in mijn blog hebben kunnen zien en lezen heeft de keuken een compleet nieuwe look gekregen. We gingen van een industriële elementen keuken naar een kleurrijk keukenblok die veel beter aansluit bij de rest van ons interieur. Maar er was nog iets wat de keuken had, namelijk mooie tegels! Daarom ging ik zelf aan de slag met de mooie tegels van Tegels in Huis.

zelf aan de slag met mooie tegels

Met het plan wat ik maakte voor de keuken kwam ook al snel de gedachte om aan de slag te gaan met mooie tegels. Als er op Pinterest of Instagram keukens voorbij komen kan ik me echt verlekkeren aan de prachtige tegels die er soms gebruikt worden. Dit was dan ook zeker het effect wat ik graag wou bereiken! Daarmee begon dus de zoektocht naar de juiste tegel. Via Instagram kwam ik terecht bij ‘Tegels in huis’ en ik besloot een kijkje te nemen op hun website.

Hun website is overzichtelijk en wijst zich heel eenvoudig. Bovendien viel me gelijk op dat ze hele scherpe prijzen hanteren. Ik koos voor wandtegels en vervolgens koos ik de maat die mij het meest aansprak. Omdat het idee bij de keukenrenovatie was om de lengte van de keuken te benadrukken koos ik voor een smalle tegel van 6,5×20 cm. Ze hadden keus uit allemaal mooie kleuren, daar hou ik van! Even twijfelde ik over een groentint (ivm het vorige behang) Maar zodra ik de random roze zag was het eigenlijk een gedane zaak. Dit was de mooie tegel waar ik op slag een grijns van op mijn gezicht kreeg.

tegelen maar

Bestellen was zo gepiept en de tegels werden al snel geleverd! Deze hebben heel lang moeten staan wachten voor ik er mee aan slag kon en durfde. Eerst moesten alle andere dingen voor de keuken nog gedaan worden en toen sloeg de angst toe! Zelf tegelen, kon ik dat wel? Wat als ik de boel zou verpesten? Meestal ben ik niet zo bang om wat nieuws te proberen maar dit vond ik toch wel behoorlijk spannend! Uiteindelijk besloot ik dat het nooit erger kon zijn dan een mislukte muur boven mijn pas gerenoveerde keuken. Dus ik ging aan de slag 😉

Nadat ik alle benodigdheden in huis had gehaald; Kant en klare tegellijm en voegsel (wel zo makkelijk!) een electrische tegelsnijder die ik kon lenen, een lijmkam en tegelkruisjes kon ik eindelijk aan de slag met die mooie tegels van Tegels in huis. Als iemand mij van te voren had verteld dat het zo eenvoudig zou zijn hadden die tegels al veel eerder op de muur gezeten. Wat een enorm leuke klus om zelf te doen! Ik voelde me een enorme power vrouw achter de electrische tegelsnijder die een hels kabaal maakte. En je kon duidelijk aan me zien dat ik flink aan het klussen was geweest.

Het resultaat

Omdat ik in halfsteensverband heb getegeld valt het niet zo op als je hier en daar net 1 of 2 millimeter afwijkt. Natuurlijk zijn er prachtige patronen te maken met tegels. Zo vind ik het visgraatpatroon ook echt onwijs mooi. Maar om niet meteen teveel van mezelf te verwachten en zoals ik aangaf de lengte wou benadrukken was dit een prima patroon voor onze keuken. Bovendien zitten er mooie kleurschakeringen in deze tegels dus zo ontstaat er toch een spannend effect. Ik moet bekennen dat er echt wel wat kleine schoonheidsfoutjes in de wand zitten. Maar een zeikerd die daar over valt. Ik was in elk geval beretrots toen ik het resultaat die avond aan Theo kon laten zien.

De tegels veranderen ook meteen de hele sfeer. Ineens hebben we gewoon echt een serieuze  keuken! De bovenkant eindigt bij het kozijn en deze heb ik extra geaccentueerd door er een diepere plank op te maken in dezelfde kleur als het keukenblok. Ook loop de plank door over de wand en is nu even lang als het blok. Op deze manier is de tegelwand echt gekaderd en springt er nog mooier uit! Toen daar nog het nieuwe behang bij kwam was het helemaal compleet. De tegels zijn echt de kers op de taart wat mij betreft en laten de hele keuken tot leven komen. Want ondanks dat ik het al heel mooi geworden vond was dit toch wel echt the finishing touch!

Natuurlijk ben ik benieuwd wat jullie er van vinden? En of je het ook aan zou durven om zelf aan de slag te gaan met mooie tegels van ‘Tegels in huis’ ? Laat je het me weten in een reactie hieronder?

Liefs Mindy

Like this article?

Geef een reactie

Dit bericht heeft 29 reacties

 1. Gerrie

  Gaaf die tegels, goed gedaan, past by de rest in de keuken en makkelijk als je staat te bakken en spettert Staat in ieder geval superrrr

  1. Mindy

   Dank je wel!! Goeie match he

 2. Reina

  Dapper dat je zelf bent gaan tegelen. Ik durf niet verder dan een slordige bakstenen muur.
  En je keuken is nu helemaal jou geworden. LOVE IT Mindy!

  Liefs, Reina

  1. Mindy

   Zo lief, dank je wel!! Het was zo leuk om te doen Reina!!

   Liefs xx

  1. Mindy

   Liefff dank je wel❤

 3. Monique

  G.E.W.E.L.D.I.G en zooo mooi bij het behang!

  1. Mindy

   Dank je wel lieverd!!! Ik kus je bij je andere reactie

 4. Deense zomer

  Ohhh jij kan ook echt alles hè Mindy!! Super mooi en helemaal af inderdaad. Leuke foto van jou ! Project afgerond! X

  1. Mindy

   Hahaha nou ik kan dan helaas weer niet koken.
   Lief Linda, dank je wel!! Inderdaad afvinken nu

   Liefs xx

 5. Irene

  Wauw seg ,mooi geworden ,Irene. Happiness.home32

  1. Mindy

   Lief, dank je wel Irene!!
   xx

 6. Carla

  Wat ontzettend gaaf! Zo stoer dat je het allemaal zelf doet! Prachtige keuken met super leuke tegels!

  1. Mindy

   Lief, dank je wel Carla! Zelf doen is ook gewoon super leuk!!

  1. Mindy

   Ah lief Wieke, dank je wel!!

 7. Manon

  Wauw ik vind het amazing geworden! Ben trots op je. Jij dacht aan de quote van Pipi Langkous> ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan! En hoppa yes you did it (quote Dora). Prachtig is je keuken. Grjezzz M.A.N.O.N.

  1. Mindy

   Hahaha ja ik zeg altijd van proberen kun je leren (quote van Nayla’s kleuterjuf) Dank je wel Manon!!

 8. Hinke

  Great job Mindy. Multi talented.
  It’s the finishing touch for your beautiful renovated kitchen.

  1. Mindy

   Thank you so much Hinke!!
   Liefs xx

 9. Soraya

  Hoi hoi,
  Wat een prachtig resultaat! Kun je een link delen van dezd tegeltjes? Zijn ze van het merk Equipe?
  Groetjes Soraya

 10. Nienke

  Hoi Mindy,
  Ik vind je keuken echt prachtig! Welke kleur heb je gebruikt voor je keukenkasten?
  Groetjes Nienke

  1. Mindy

   Ah dank je wel Nienke! De kleur op de kastjes is Bordeaux Leaf van Flexa. Ik heb hiervoor mooi makkelijk keukenkastjes gebruikt

 11. Nienke

  Bedankt Mindy! Vind het echt super dat je zo gegaan bent voor een knallende kleur.. terwijl het geheel zo sereen oogt!

Geef een reactie