WAT IS MIJN INTERIEUR STIJL?

Ons eigen thuis.

Mensen vragen me regelmatig wat mijn interieur stijl is of hoe ik het zou omschrijven? En elke keer als ik die vraag krijg, moet ik er over nadenken.
Wat is mijn interieur stijl eigenlijk? Ik elk geval eentje die je niet heel veel ziet en één die niet iedereen aanspreekt hihi.
Het grappige is dat ons interieur pas sinds een jaar of 3 een duidelijke stijl heeft. Daarvoor zag het er uit alsof ik elk moment weer zou gaan verhuizen. Waarschijnlijk komt dat doordat ik daadwerkelijk regelmatig ben verhuisd in mijn leven, gemiddeld eens in de twee jaar! Maar dit is ons thuis. Het huis waar we als gezin gelukkig zijn en waar we nog heel lang willen blijven. Dat gaf eindelijk de rust om de dingen waar ik van hou ook in huis te brengen.

Welke stijl zie je in mijn interieur?

De meeste mensen die voor het eerst bij ons thuis komen zijn een beetje overweldigd door de hoeveelheid kleur en spullen die ze zien. Ze kijken om zich heen en willen graag alle hoekjes even bekijken. Een enkeling laat niks merken en kijkt zo min mogelijk om zich heen. Misschien dat dat de mensen zijn die een beetje moeite hebben met mijn stijl haha.
Veel mensen zullen mijn stijl omschrijven als druk, kleurrijk en veel maar wel als een geheel. Zelf vind ik het vrouwelijk en warm met opvallende items.

Ik verander regelmatig in huis en neem daarbij ook vaak de verfkwast in de hand. Dan kies ik vrijwel altijd voor warme tinten, maar in elk geval kleur!
Eigenlijk ben ik iemand die gewoon veel te veel dingen mooi vind. Het macrame en rotan van de bohémien stijl, oude meubels en retro serviezen is meer de vintage stijl, en er zijn ook veel dingen uit een klassieke stijl die me aanspreken. Laatst heb ik wat nieuwe posters gekregen met een mooie dromerige print en dat is ook iets waar ik heel erg van hou. Ik denk ook wel dat ons huis iets dromerige heeft, een beetje surrealistisch ook misschien. Zoveel mooie stijlen waarom zou ik moeten kiezen?

Maar als ik het dan echt een naam moet geven.

Wat denk ik wel echt typerend is voor mij zijn de materialen zoals velvet en messing. Ik ben net een ekster wat dat betreft, ik hou van alles wat glimt! Velvet is daarbij een heerlijk zacht materiaal en ook daar hou ik van! Daarnaast horen de vele gekke items zoals de vogel lamp en het behang met de vissen wel echt bij mijn stijl. In een ander interieur zouden dat misschien de eyecatchers zijn bij mij is het een een onderdeel van het geheel. Dus misschien is het goede woord voor mijn stijl wel opvallend? Wat ook wel echt opvalt in mijn interieur is de mix tussen oud en nieuw, dat is ook wat het heel erg eigen maakt. 

Waarschijnlijk zullen de meeste mensen mijn stijl vinden passen in de noemer eclectisch. In de dikke van Dale staat er als betekenis van eclectisch; ec•lec•tisch (bijvoeglijk naamwoord, bijwoord) het beste uitkiezend
Wauw dat is toch een geweldige omschrijving, dáár kan ik me wel in vinden

En wat vindt de rest van het gezin?

Naast de vraag hoe ik mijn stijl zou noemen hoor ik ook vaak de vraag; ‘Wat vind je man er nou van?’
Gelukkig is Theo heel tevreden met ons huis. Het meeste vind hij zelfs gewoon mooi! Ook hij kan genieten van een middagje schatzoeken op de rommelmarkt. Tuurlijk hoor ik hem wel eens zuchten als ik begin over een nieuwe kleur voor de muur maar zolang hij er niet teveel werk van heeft laat hij mij lekker m’n gang gaan en is hij vrijwel altijd enthousiast over het eindresultaat!

Mijn dochter daarentegen heeft een hele andere interieur stijl. Zij heeft namelijk grote voorkeur voor zwart en wit. Dus die draait nog een eens met haar ogen als ik weer wat nieuws in huis heb gehaald. Maar ik denk maar zo, ik vond mijn ouders vroeger ook maar raar. De jongste kan het allemaal niks schelen en volgens mij zijn we allemaal erg gelukkig in ons fijne huis!

Heb jij een duidelijke eigen stijl? En hoe zou jij mijn stijl noemen? Ik ben erg benieuwd, laat het me weten in een reactie hieronder?

Liefs Mindy

 

Dit blog is eerder geplaatst als gastblog op Livinghip

Like this article?

Geef een reactie

Dit bericht heeft 8 reacties

 1. Marloes

  Lieve Mindy,
  Wat een té gekke site zeg!! Ik volg!!
  Mijn stijl…..tja….zoekende 😉 is dat ook een stijl! Haha, nee zonder gekheid…..na 9 jaar in ons nieuwbouwhuis merk ik dat ik toe ben aan verandering…dat komt er langzaam aan in.
  Ik haal veel inspiratie uit jullie prachtige huis!!
  Dus blijf vooral doorgaan met wat je doet! En wie weet….komt er vanuit Utrecht wel een schreeuw om hulp richting Drachten!
  Xx

  1. Mindy

   Zo ontzettend lief, dank je wel Marloes!!
   Ik denk dat een huis ook moet groeien en een verandering gaat vaak ook geleidelijk, alleen maar goed toch 🙂
   Mocht je er niet uit komen dan hoor ik het wel 😉
   xx

 2. Thea Elzinga

  Wat een leuk blog! Ik houd ervan dat je helemaal je eigen stijl hebt en dat je een uniek (kleurrijk) interieur hebt! Lekker je eigen gang gaan en dat jij en je gezin zich er lekker invoelen is het allerbelangrijkst!

  1. Mindy

   Wat lief, dank je wel!
   Ja, dat is uiteindelijk waar het om gaat toch?!
   xx

 3. Yvette

  Haha ik had deze al gelezen maar geen commentaar gegeven. Ja super mooi lief, vooral dat ene stoeltje 🙂 XXX

  1. Mindy

   Haha Ja jij mist er nooit een volgens mij!
   Dank je wel lieverd xx

 4. Marie de Jonge

  Erg leuk dat je in dit blog vertelt over je interieur stijl! Ik vind het zelf ook lastig om een stijl toe te wijzen aan mijn inrichting. Ik denk dat de beschrijving: ‘kleurrijk’ en ‘gezellig’ al heel wat zegt! De tinten die je gebruikt passen goed bij elkaar en vormen een mooie harmonie!

  1. Mindy

   Ja het is soms ook lastig om ergens een label aan te hangen he?! Kleurrijk en gezellig klinkt goed!! Bedankt voor je reactie en het compliment ♡

Geef een reactie