Shannah van @thehomerebel

Tijd voor weer een nieuwe ‘Op de bank bij..’ Deze keer plof ik virtueel op de bank bij Shannah. Bij jullie misschien beter bekend als @homerebel. Hoewel het interieur van Shannah compleet verschilt met dat van mij is elke foto van haar een scrollstopper voor mij. Haar interieur is harmonieus, chique en eigen. En daarnaast vind ik Shannah gewoon een heel leuk mens! Extra leuk dat ik haar deze keer mijn vragen mag stellen. Lees je mee?

Vertel eens wat over jezelf, wie is Shannah?

Ik ben Shannah (of terwijl the home rebel) Ik sta voor de klas, de jongste, kleuters dus. Maar mijn passie is altijd mode en interieur geweest. Dus naast dat ik het heel leuk vind om les gegeven, ben ik ook actief op instagram en geef ik interieur advies.

shannah

in wat voor huis woon je? Met wie en hoe lang woon je daar al?

Wij wonen in een heel normaal rijtjeshuis uit de jaren ‘80, in Hoofddorp. Daar wonen we sinds 2006. We hebben daar werkelijk alles verbouwd. En zijn nu weer opnieuw begonnen met alles aanpakken. Ik woon daar samen met de aannemer, hahaha nee hoor mn man, Juriaan. Onze jongens Dyllis en Dee en twee katten, Sako en Maki

Waar is je liefde voor interieur mee begonnen?

Eigenlijk ben ik al m’n hele leven bezig met interieur. Toen ik heel jong was, was ik het liefste bezig met het inrichten van Barbie huizen. Van boekenkasten of opgestapelde kartonnen dozen maakte ik kamertjes. Ook maakte ik zelf de meubels en kleertjes, daar was ik uren zoet mee. Als we weleens ‘s avonds gingen wandelen keek ik altijd graag bij mensen naar binnen. Dan vergaapte ik me aan het moois of bedacht me hoe ik het zou inrichten. Sint Maarten was helemaal feest. Dan gingen de deuren bij mensen open en kon ik het nog beter zien. Als tiener struinde ik de straat af om meubels te vinden die ik kon opknappen. Mijn kamer kreeg elke maand wel een andere kleur. En mijn zakgeld ging op aan verf . Vriendinnen werden ook altijd gek als ik langskwam. Dan lagen de kussens weer anders of had ik spullen geclusterd. 🤣 Instagram is mijn uitlaat klep. Ik kan laten zien wat ik mooi vind. En geniet van de reacties.. Iets wat de mensen die bij mij thuis kwamen soms wat vermoeiend vonden🤣🤣. Heb je weer je muur geschilderd? Waar is je stoel? Hey de tafel staat aan de andere kant van de kamer….. Iets waar mn man inmiddels aan gewend is. Soms ziet hij het niet eens.

shannah

Hoe zou je de woonstijl 'Shannah' omschrijven?

Mijn woonstijl is eigenlijk een mix van heel veel. Oud en nieuw. Design en action. Scandinavisch, modern mid century, boho, etnic. Ik hou van een mix, dat maakt het eigen. Maar wel in rustige tinten dat zorgt dat alles weer samen komt. Ons huis moet vooral rust uitstralen en een vakantie vibe hebben . Ik vind het fijn om na een drukke dag thuis te komen en het gevoel te hebben dat ik kan ontspannen net als op vakantie. Ik ben altijd  druk in mn hoofd (lees 100 ideeen) dus is het fijn om een rustige sfeer om me heen te creëren, onze eigen bubbel.

Wat maakt van je huis een thuis?

Ons huis wordt een thuis doordat we het vullen met herinneringen, beetje cliché. Een huis moet groeien, de meubels, de spullen. Ik vind het fijn om me te omringen met spullen en materialen die ik mooi vind. Dat kunnen mooie design items zijn waar ik uren naar kan kijken. Of materiaal zoals het velvet van onze bank, dat voelt zo fijn. Ook Een oude kom van mijn oma, een knutsel van mijn kind, of een souveniertje meegenomen van vakantie. Deze spullen maken ons huis eigen. Ik ben ook gek op verpakkingen. Een mooi etiket op een fles doet mijn hart sneller slaan. Zo’n fles beland dan vaak in mijn Pronkkast en vul ik met bijvoorbeeld water om op een mooie gedekte tafel neer te zetten.😍 Ook struin ik regelmatig de kringloop of marktplaats af voor bijzondere items.

Wat is je favoriete plek in huis?

Mijn favo plek in huis is de bank, maar ook de keuken. We hebben een groot eiland waar alles in zit. Dat is heel de keuken…dus geen kastjes aan de muren. We hangen daar altijd gezellig als de ander staat te koken of een ontbijten aan de bar. Maar ook borrelen met vrienden… Al is dat wel heel lang geleden… Oh wacht toen hadden we deze grote keuken nog niet 🤔🤣 Hahahah daar droom ik dus al van. Dat dat straks weer kan. Net als aan ons vorige eiland. Mijn andere favoriete plekje is de bank….. ik plof hier graag neer! Wij hebben ook echt een plof bank, of lounge bank😉. We zitten hier graag met z’n allen of eigenlijk liggend en gekronkeld in elkaar. We binchen wat series nu af. Het weekend begint met samen films kijken…. heerlijk!

Hoe ziet jouw droombank er uit?

Eigenlijk is dit al ons droombank. Maaar als ik dan toch wat zou moeten bedenken dan is het dat de hoezen/kussens recht bleven liggen. Na een avond bankhangen ligt alles Schots en scheef 😂😂😂. Sta ik weer te trekken aan de bank en te mopperen op iedereen. Om vervolgens er weer op neer te ploffen. Never ending story…..

en het huis waar ie in staat?

Mijn droomhuis is een oud huis, maar van binnen helemaal verbouwd. Wel met oude elementen, lekker contrasterend. Met een grote tuin en vrij uitzicht. Dat zijn we wel een beetje gewend. Vrije uitkijk en geen achterburen. Of een oud huis ergens op een warm eiland. Waaaaa dat lijkt me fantastisch. Waar ik retraits kan organiseren…..ook zo cliché …. maar dromen mag, toch?

bij Shannah op de bank, waar hebben we het over?

Als jij bij mij op de bank zou zitten dan zouden we sowieso lekker borrelen. Ik hou ervan om het gezellig te maken. We zouden het hebben over interieur, maar ook over serieuzere dingen. We kletsen over onze dromen en lachen keihard! Want humor verbind…roddelen trouwens ook🤣

Waar kunnen we Shannah online vinden?

Je kunt mij vinden op de bank😂. Nee grapje. Op insta onder de naam the home rebel, en op mijn eigen website www.thehomerebel.com

Dank je wel Shannah voor je mooie bijdrage. Leuk om eens op deze manier bij je binnen te mogen kijken.

Ik hoop dat jullie ook hebben genoten. Tot een volgende op de bank bij.

Liefs Mindy

Like this article?

Geef een reactie

Dit bericht heeft 4 reacties

Geef een reactie